Doğuma Hazırlık Kizima isim bulalim ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

senbanask

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
100
62
13
28
Merhaba kizlar 14 haftalik hamileyim kizim olucagini ogrendik ogrendigimizden beri bi isim telasina kapildik birini bulunca digeri kafamizi karistiriyo suana kadar bulduklarimiz hazan, esila, asel, azra bi ara eylul koymayi dusundum esimle eylul ayinda evlendigimiz icin ama sonra herkesin banel demesiyle kafamiz yine karisti :) eski konularda isim konularini cok buldum ama cok eski zaman oldugu icin pek begenemedim sizin kizinizin adi ne veya olsa ne koyardiniz yardim eder misiniz bize esimle bekliyoruz

Bence azra güzel yaZdıklarınızın arasından. Benim bir kızım olursa bir gün adını züleyha koymak isterim bu aralar o isim hoşuma gidiyor ama ileride fikrim değişebilir

Sare cok guzel.hayirli olsun simdiden esila da guzelmis begendim.

Evet esila cok guzel anlamida,
Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir:”vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla – Rabbinin adını sabah akşam an.” buyurulmaktadır. Burada geçen “bukra” Arapça’da sabah demektir. “esila” ise zeval vaktinden gurup vaktine kadar demektir. Bu, öğle namazı ile ikindi namazını kapsar. Ondan sonraki “Geceleyin ona secde et” buyurulmaktadır. Yani gurûb’tan başlayarak gece vaktinde secde etmesi istenmektedir. Bu da akşam ve yatsı namazını kapsar. Hemen peşinde de “Onu geceleri uzun uzun tesbih edin” denilmiştir. Bundan da teheccüt namazına atıfta bulunulmuştur. (İnsan suresi 25. ayet)

Merhaba kizlar 14 haftalik hamileyim kizim olucagini ogrendik ogrendigimizden beri bi isim telasina kapildik birini bulunca digeri kafamizi karistiriyo suana kadar bulduklarimiz hazan, esila, asel, azra bi ara eylul koymayi dusundum esimle eylul ayinda evlendigimiz icin ama sonra herkesin banel demesiyle kafamiz yine karisti :) eski konularda isim konularini cok buldum ama cok eski zaman oldugu icin pek begenemedim sizin kizinizin adi ne veya olsa ne koyardiniz yardim eder misiniz bize esimle bekliyoruz
Banellik değil o eşe bağlılık, evliliğe şükür o isim. Bu yüzden Eylül koyulur, koyulmali da...

Deniz, Aden, lina, türkü, asya, mavi, zeyneb, hira .. bunlar benim en sevdiklerim :) umarım sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız yavrunuzu :)

Kendiniz bulun ki bir daha pisman olmayin . Ne cok fabrikasyon olsun , ne de cok uydurmasyon.

Aseli ben de çok seviyordum anlamı da bal demek zannediyodum bi de baktım ki eğri bacaklı şey demekmiş:confused:Yani bence söyleniş kadar anlamda mühim ben çünkü insanların isimleriyle yaşadıklarına inananlardanım.Yani nacizane anlamlara da dikkat edin derim:KK46:

Aseli ben de çok seviyordum anlamı da bal demek zannediyodum bi de baktım ki eğri bacaklı şey demekmiş:confused:Yani bence söyleniş kadar anlamda mühim ben çünkü insanların isimleriyle yaşadıklarına inananlardanım.Yani nacizane anlamlara da dikkat edin derim:KK46:

Ben anlamida cennetteki dort irmaktan birinin anlami diye biliyodum :)

Asel arapçada bal demek ;)
Baba tarafım arap, babaannem asel diye severdi beni.

Kizim olursa zümra koyucam insallh
Sehle cok guzel anlamina cok hosuma gidiyo ama esim sevmedi
Asel cennetteki nehirlerden birinin adi bal demek fikir olsun die yazayım dedim :)

Back
X