Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aden ne demek
Ah canım çocuklar fazlasıyla acımasız oluyor ve ismin önemi yok dalga geçmek istiyorlarsa her isimle dalga geçebiliyorlar. Sırf bu yüzden kendini kısıtlama isim konusunda gönlünden geçen ismi ver çocuklarına.Bence Aysimâ çok güzel canım.
Amine ismini koymadan önce o isimden nasıl kelimeler çıkabilir diye bir düşünmek lazım bence canım. Bunu kimse şimdi düşünmez belki ama bebeğin büyüyüp okula gittiğinde, ondan hoşlanmayan çocuklar onu ne şekilde çağırabilir Amine ismi ile bir düşünmek gerekir. Özellikle lise yıllarında terbiye noksanı gençlerin nasıl hitâb edebileceklerini düşünmek gerekir. Bu zamanlarda herkesin ağzına şeker olmuş bir küfre benzer bir isim koymamak çocuğunuz için çok mühim olacaktır, ki benim ismim unisex bir isim olduğu için bile okul yıllarımda biraz sorun olmuştu benim açımdan.
Belki bu yazdıklarım sana saçma ve ya kabul edilemez gelecektir ama bunları düşünmen gerektiğini sana söylemek zorundayım canım. İsim bir insanın en önemli takısıdır. Umarım kızmazsın.
Ah canım çocuklar fazlasıyla acımasız oluyor ve ismin önemi yok dalga geçmek istiyorlarsa her isimle dalga geçebiliyorlar. Sırf bu yüzden kendini kısıtlama isim konusunda gönlünden geçen ismi ver çocuklarına.
Eğitim aileden başlar aileler çocuklarına gerekli açıklamayı yapıp uyarılarda bulunursa ve eğitimciler çocukların, akademik başarısı yerine terbiyeli, düşünceli ve sosyal bir vatandaş olmasına ağırlık verirse çözülür bu sorun.
Haklısın canım. Ben de bir eğitimciyim ve rehber öğretmenimizle birlikte bu zorbalıkların önüne geçmek için çalışmalar yapıyoruz. Çocuklar ailede gördüğünü yansıtıyor. Mesela ailede şiddet varsa çocuk inanılmaz şiddet yanlısı oluyor yazdığı hikayede bile döven dayak yiyen birileri oluyor. Yani çocuk anne babasından duyduğunu gördüğünü uyguluyor hayatında. Ben velilerimi çocukların yanında küfür etmeyin diye bile uyarıyorum çoğu zaman.Evet, gerçekten acımasızlar ama sanırım çoğu ailenin bu durumlardan haberi bile olmuyordur düşünülmediği ve konuşulmadığı için. Ben şahsen dilediğim ismi veririm çocuklarıma senin de dediğin gibi çünkü herhangi bir isimle de dalga geçilebilir. Bu konuda haklısın sanırım ama bazı isimler dalga geçilmeye ve kötü sözlere çevrilmelerine çok müsait oluyor, ki bu zamanın gençleri ve çocukları bazen çok terbiyesiz olabiliyorlar sanırım. Yine de isim koyarken bu konuyu bir düşünmek gerekir bence çünkü maalesef çocukların ağızlarını tutamıyoruz.
Haklısın canım. Ben de bir eğitimciyim ve rehber öğretmenimizle birlikte bu zorbalıkların önüne geçmek için çalışmalar yapıyoruz. Çocuklar ailede gördüğünü yansıtıyor. Mesela ailede şiddet varsa çocuk inanılmaz şiddet yanlısı oluyor yazdığı hikayede bile döven dayak yiyen birileri oluyor. Yani çocuk anne babasından duyduğunu gördüğünü uyguluyor hayatında. Ben velilerimi çocukların yanında küfür etmeyin diye bile uyarıyorum çoğu zaman.
Miraykızımın ismi
![]()
Teşekkürler canım ama olması gerekeni yapıyorum ben de. Diğer eğitimciler de biraz duyarlı olsa keşke bu konuda. Emin ol hepimiz yaşamışızdır hayatımızda bu tarz akran zorbalığı. Kendisine, karşısındakine ve büyüklerine saygısı olan nesiller yetiştirebiliriz umarım. Buradaki annelere de bu konuda çok iş düşmekteÇok güzel ve çok önemli bir şey yapıyorsunuz, bunu bilmenizi isterim. Ben maalesef okul hayatımda 10 sene zorbalıklarla yaşadım ve okulda yardım edebilecek hiç kimse yoktu, zorbalık durdurulamaz bir şey gibiydi. Kimseye anlatmıyordum, annem de dahil. İçime kapanık olmamda maalesef bu konuda ergenliğe girdikten sonra beni depresyona sürükledi. Sizin gibi insanlara daha çok ihtiyâcımız var :)
Teşekkürler canım ama olması gerekeni yapıyorum ben de. Diğer eğitimciler de biraz duyarlı olsa keşke bu konuda. Emin ol hepimiz yaşamışızdır hayatımızda bu tarz akran zorbalığı. Kendisine, karşısındakine ve büyüklerine saygısı olan nesiller yetiştirebiliriz umarım. Buradaki annelere de bu konuda çok iş düşmekte![]()
Çok beğenerek koydum . Seslenişi çok hoş oluyoYeni yeni duyduğum isimlerden biri. Çok güzel bir isim bence. Bende kızım olunca Miray ismini koysam mı diye düşünüyorum bu aralar, hem kendi ismime de uyuyor :)
Çok beğenerek koydum . Seslenişi çok hoş oluyo![]()
Aysima ve amine arasında aysima düşünebilirsiniz sizin fikriniz :)Kızlar merhaba iki isim arasında kaldık eşim aysima istiyo bense amine sizce hangisi daha güzel yardımcı olun lütfen