kızıma otizm tanısı kondu

tinemisim

gözbebeğim
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
481
49
118
Kocaeli
evet kızıma,prensesime,meleğime gözümün bebeğine otizm tanısı kondu
hala şoktayım.konduramıyorum.şu an ağlıyorum.az önce uyuttum prensesimi
dr tek tedavi özel eğitim dedi fakat bulunduğum ilde otizmi olan çocukla ilgili bi kurum yok
yuva yada kreş te yok.zaten daha çok küçük

allahım deli olucam.babasıda bende gğnlerdir aglıyoruz
seneye daha büyük bi ile tayin istiycez ama şimdi yapabileceğim tek şey kendim ilgilenicem
zaten çok ilgileniyorum ama exradan neler yapılır? bilen varsa cevap verin lütfen

bu arada tek kelime bile konuşamıyor,söyleneni anlamıyor
benim meleğimin büyüdüğünde ailesi mesleği arkadaşları olmıycak mı,
hep muhtaç mı olucak
ya biz göçüp gittiğimizde yavrum ne olucak
ben yavruumu öpmeye kıyamazken bununla nasıl başedicez

bbide kardaşi var oda perişan onada hiç bakamıyorum

yıkıldım perişanımyıkıldım

aranızda varmı otizmli çocuğu olan
ne durumdasınız
çocuğunuzla işkiniz nasıl

yazın lütfen

Ne desem boş, inşallah tez vakitte tayin işiniz olur. Bu erken tayin istemek için bir sebep midir onu da bilmiyorum. Prenses kaç yaşında ? Olmadı böyle bir merkezle telefonla irtibat kurup evde neler yapabileceğini öğrenebilirsin diye düşünüyorum.

Allah kolaylıklar versin.

bilgim yok malesef ama bir anne olarak acınızı anladığımı yazmak istedim.

şu an durum çok korkunç görünüyor sizin için belki ama öyle düşünmeyin lütfen.

siz özel bir bebeğe annelik yapacaksınız,evet belki hep bebek gibi uğraşmak zorunda kalacaksınız,çok zorlanacaksınız ama mutlaka fayda göreceksiniz.

sizin bu dünyadaki imtihanınız bu olacak demek ki,mükafatı diğer dünyada verilecektir eminim.

Allah yardımcınız olsun,forumda otizimli bebek annelerinin bir başlığı var yanılmıyorsam,çocuk hastalıkları bölümünde olsa gerek.

orada daha çok yardımcı olurlar size.

Allah size de, eşinize de, kızınıza da kolaylık versin.

Muhtemelen izlemişsinizdir bu videoyu ama, yine de paylaşayım istedim.

[video=youtube;TTPEvBvm7kI]http://www.youtube.com/watch?v=TTPEvBvm7kI[/video]

dr tek tedavi özel eğitim dedi fakat bulunduğum ilde otizmi olan çocukla ilgili bi kurum yok

seneye daha büyük bi ile tayin istiycez ama şimdi yapabileceğim tek şey kendim ilgilenicem
zaten çok ilgileniyorum ama exradan neler yapılır? bilen varsa cevap verin lütfen

hep muhtaç mı olucak

ne durumdasınız

yazın lütfen

çok üzüldüm kızınıza otizmin çaresi varmıdır tedavisi nasıldır hiç bilmiyorum ama devlet okulunda çalıştığım için şunu söyleyebilirim 6 yaşından itibaren devlet okuluna verebilirsin kızını orda ona özel öğretmenle eğitimine başlar büyük ile taşınacaksanız bünyesinde OÇEM sınıfı bulunan okul bulmanız çok daha kolay olur işin o kısmını sakın kafanıza takmayın şuan kaç yaşında kızınız bilmiyorum ama sanırım okul çağında değil ama bu süreye kadarda evde bilinçli birşekilde ilgilenirseniz eminimki çok büyük ilerlemeler kaydedersiniz sakın inanıncınızı yitirmeyin sizin durumunuzda olan birçok aile var Rehberlik Araştırma Merkezlerindende yardım alabilirsiniz ilgi ve sevgiyle aşamayacağınız şey yok yeterki sabredin azmedin diğer çocuklardan geride olsa bile iyi bir eğitim ve sevgiyle epey ilerleme kaydedecektir. Allah yardımcınız olsun

Çok üzüldüm,Allah kuvvet versin.
Ailelerin kurduğu dayanışma dernekleri var sanıyorum.
Netten araştırıp bulabilirsiniz.Bilgi paylaşımı ve destek konusunda mutlaka faydası olur.

hep muhtaç mı olucak

ne durumdasınız

yazın lütfen

çok üzüldüm :( gözlerim dolu dolu okudum yazdıklarınızı, acınızı, hissettiklerinizi inanın içimde hissettim.. ne diyeceğimi bilemiyorum, bu konuda neler yapılır onuda bilmiyorum.. ama inşallah yanlış teşhistir ve yavrunuz en kısa zamanda sağlığına kavuşur, Allah yardımcınız olsun...

geçmiş olsun ama çok üzülmeyin çünkü tedavisi var.
ben okulöncesi öğretmenliği okuyorum. geçen sene okulumuza otizimli bi çocuk gelip gösteri yapmıştı. ailesi de onunla ilgili bize bilgi vermişti.
çocuk 6-7 yaşlarındydı ve eğitimlerin syesinde normal insanlar gibi söylenenleri anlıyordu ve yapıyodu. hatta piyonoda bi kaç şarkı çaldı.
tabi bu çocuğa küçük yaşlardan itibaren eğitim verilmiş. öğretmenleri çok uğraşmış ama sonuç mükemeldi gördüğüm kdarıyla. dünya güzeli bir kızdı. dışarıda gören biri asla otizimli olduğunu anlamazdı.
siz de eğitimleri ihmal etmezseniz, çocuğunuzu kurtarabilirsiniz, umutsuz olmayın.
engelli değil en azından buna şükredin. çaresi olan bi hastalık otizim.

hep muhtaç mı olucak

ne durumdasınız

yazın lütfen

merhaba
bwnim kızım otizmli
sizi çok iyi anlıyorum inanın ilk önce şok durumundan çıkmanız önemli biliyorum kabullenmek çok zor ama durumu kabullenmek zorundayız bunun başka çaresei yok inanın inanın şu an okurken gözyaşlarımı tutamıyorum

sizin yapacağınız ilk şey doktorunuz tanıyı koyduktan sonra rehabilitasyon merkezleri var oraları araştırıp temas kurmak onlar zaten sizi çok iyi yönlendiriyorlar. inanın ağlamaktan yazamıyorum kendimi toparladğımda tekrar yazarım size

geçmiş olsun canım;
"otizm bir hastalık değil,yetenektir"diye bi video var,o videoyu izle lütfen,gerçektende otizmli çocuklar hasta değildir,sadece özel eğitime muhtaç bireylerdir,gerektiği gibi ihtiyaçlarına uygun bir eğitim alırsa,hayatını diğer insanlar gibi rahatlıkla idame ettirebilir,tabii anne ve babası olarak eşine ve sana çok iş düşüyo,eğitime hemen başlamalısınız,ve en önemlisi sabır...sonsuz bi sabır gücünüz olmalı,Allah yardımcınız olsun,güzel meleğini bizim içinde öp kokla ve sizin desteğinizle onunda normal bir birey olabileceğini asla unutma.

öncelikle Allah yardımcınız olsun ama lütfen kendinizi böyle bırakmayın. Bizim de otizm tanısı konulan bir bıdığımız var yiğenim sayılır.Uzakta olduğu için evde yaptığı egzersizlerden falan çok haberim yok. Öncelikle küçük yaşta fark edilmesi çocuğunuz için çok büyük bir avantaj. Özel eğitim aldığı zaman ki farkı göreceksiniz özel eğitimi sakın aksatmayın. Ayrıca zamanla ihtiyaçlarını dile getiriyor hiç de kimseye muhtaç olmuyor merak etmeyin. Göz teması kurmaya çalışın, nesneleri döndürmeye başladığı zaman o nesneyi alın elinden çünkü bir şeyler döndürmemesi gerekiyo, bu hastalığın en büyük belirtileri de bunlar zaten. Çocuğunuzun yaşına uygun öğretici oyunlar legolar alın. Şekilleri gösterin mesela tane tane beraber seslendirin. Geçmişte ki bilim adamlarının pek çoğunun bugün otizmli olduğu söyleniyor hatta Ainstein 'in bile.. Zor bir süreç ama uğraşlarınız boşa çıkmıyor.

Otizmle ilgili çok detaylı bir bilgim yok, yeğenim 4 yaşındayken bir otizm teşhisi kondu ama sonradan öyle olmadığı anlaşıldı. Çocuk evde yaşadığı bazı sıkıntılardan ötürü ailesini yok sayıyormuş sonradan anlaşıldı.

O esnada İstanbul'da eğitim alabileceği yerleri araştırmıştık, devletin çok iyi okulları var, eğitimin üzerinde durulunca sonuç cidden başarılı olabiliyor.

Kendinizi bırakmayın n'olur, prensesinize Allah'tan şifa diliyorum.

hep muhtaç mı olucak

ne durumdasınız

yazın lütfen

Çok büyük bir imtihan. İnanın cennetin kapıları size annelikle açılmıştı zaten, şimdi ardına kadar açıldı. Bu dünya geçici, öbür dünyada siz eşiniz ve yavrunuz sonsuz mutluluğa ve huzura erişeceksiniz Allahın izniyle. İsyan etmeyin asla. Durumu kabul etmekten başka elden bir şey gelmez. Bu kimsenin suçu değil. Rabbim böyle istedi. Vardır bir bildiği... Sabrınız bol olsun. :(

Durumunuz zor, Allah yardımcınız olsun. Kızınızın otizmli olduğunu kabul
etmek, ona bunu kondurmak elbette çok zor ama yavaş yavaş kabul
etmelisiniz. Çok dikkatli bir annesi var, bu yüzden erken farketmişsiniz
sanırım durumu. O nedenle şanslı olduğunu düşünüyorum evladınızın.
Eğitimi için özel eğitim merkezlerine götüremediğiniz süreyi de en iyi
şekilde değerlendirebileceğinize inanıyorum.

Evladınız otizmli ama bilirsiniz bu çocuklar eğitildiklerinde çok farklı bireyler
oluyorlar. Benim şahsen tanıdığım 2 pırlanta var böyle. İkisi de ailesi tarafından
özel eğitilmiş, hasta bir birey gibi toplumdan soyutlanmamış, çok üzerine
düşülerek özgüvenini yitirmesine sebep olunmamış zehir gibi 2 genç... Tek
başına otobüse binip işine ( evet işi var ) giden bir delikanlı ile, abisinin
nişanını organize eden bir genç kız... İkisinin de otizmli olduğuna inanmak öyle
zor ki...

Eminim sizin evladınız daha da iyi bir şekilde tutunacak hayata. Rabbim her konuda
yardımcı olsun inşallah.

hepinizden allah razı olsun
kızım daha 21 aylık
2 gündür öfke nöbetleri heçiriyo
çok hırçın oldu
hissettiklerimizi oda hissetti sanırım
zaman buldukça atizimle ilgili bölüm var oraya bakıyorum
ordanda faydalanabiliyorum
ama oraya yazan anneler çocuklarını kreşe gönderiyo
ben evde ilgilenmek zorundayım
ama çok mutsuz huysuz
allahım ne yapıcam ben

kızım daha 21 aylık
çok hırçın oldu
ama çok mutsuz huysuz
allahım ne yapıcam ben

benim kızım 13 yaşında hala daha öfke nöbetleri geçiriyor
kızınızın öfke nöbetlerinde onun sevdiği şeyleri yapmaya çalışın ilgisini farklı yöne çekin kendisine zarar veriyormu bilmiyorum ama bunu mutlaka engelleyin gerekirse doktorunuzdan yardım alın panik olmayın ve ona hissettirmeyin onlar çünkü inanın çok iyi anlıyolar bol bol sarılın ona

kızınızın öfke nöbetlerinin geçirmesinin bir sebebi ihtiyaçlatını söylemek istiyor ama söyleyemiyor yada bizler anlayamıyoruz oda sinir oluyor siz sakin olun en öenmlisi sizin sakin olmanız

Allah katbekat yardımcınız olsun..otistik çocuklar için dernekler var,oralardanda yardım alabilirsiniz..

Son düzenleme:
kızım daha 21 aylık
çok hırçın oldu
ama çok mutsuz huysuz
allahım ne yapıcam ben

benim kızım 13 yaşında hala daha öfke nöbetleri geçiriyor
kızınızın öfke nöbetlerinde onun sevdiği şeyleri yapmaya çalışın ilgisini farklı yöne çekin kendisine zarar veriyormu bilmiyorum ama bunu mutlaka engelleyin gerekirse doktorunuzdan yardım alın panik olmayın ve ona hissettirmeyin onlar çünkü inanın çok iyi anlıyolar bol bol sarılın ona

sizinde mi kızınızın otizmi var

Back
X