• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizimi birakip nasil ise giderim

Elseven

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
904
500
18
36
Daha once konu acmistim cocuk yuzunden calisamiyorum bakan yok diye...ama bir aya falan annem yasadigin sehre tasinabilir oyle bir ihtimal var , esimde hemen is arastiralim dedi annene birakiriz cocugu dedi ikimizde nette is bakarken cocugu subsaatte birakiriz alisir zaten falan diye heyecanli heyecanli konusurken 2 yasindaki yawrum bizi dinliyormus okadar akilliki aglamakli bir ses cikardi gozumun icine bakarak ditme dedi bana sarildi okadaar uzuldumki agliyorum suan...2 senedir onunla bir duzenimiz vardi okadar alismistiki duzenimize okadar muyluyduki aslinda ve bana bukadar duskunken ve ewimizi bukadar cok seviyorken masum masum buyuk bir guven icinde evde oyuncaklariyla oynarken ben onu nasil annemde.olsa baska bir duzene vereyim..annen sizde baksin demeyin cunku abilerim kardeslerim falan var onlarbicin evde durmak zorunda.tamam hersey onun icin daha iyi bir gelecek vermek icin ama bu ölümlü dunyada bana en cok ihtiyaci olan su gunlerde ben nasil onu gun boyu gormem , sabah misil. Misil uyudugu yatagindan alip nasil gotureyim annemin evine ve psikolojisi bozulmazmi cok aglar o biliyorum beni arar derdini anlamaz.kimse benden baska annemse olsa benim.gibi icten bakarmi ya ona bisey olursa aznoncede gidim mi kizim ise ben dedim agladi simsiki sarildi ve uyudu ,inanamiyorum biz farketmeden buyumus galiba anliyormus artik konusmalari....diyeceksinizki o olmaz bu olmaz ee nolcak bole...sadece suanki duygusallimi paylasmak istedim iyi degilim ve calisan annelerden destek bekliyorum , daha ise girmeden ozledim bu nasil bisey ya nasil bir sevgiymis bu allahim....

Haydaaaaa. Asiri duygusalsiniz. Cocugunuzu temelli birakmiyorsunuz onun gelecegi icin calismaya basliyorsunuz. Benim annem memurdu, kendimi bildim bileli calisir. Kardesim 2 yasinda krese basladi. Krese baslayana kadar da bakacak kimse olmadigi icin haftalik teyzemde kaliyordu, ev uzakti yalniz haftasonlari alabiliyorduk. Annem iki yil katlandi. Neden, simdi kardesimin yasadigi imkanlar olsun diye. Cok hassassiniz. Ustelik annenize birakiyorsunuz, su halinizi kadin gorse uzulur vallahi.

Kızınızla sağlıklı bir şekilde konuşmalısınız. Ben işe gidersem çalışırsam daha fazla mamalar oyuncaklar kıyafetler alabiliriz tarzında konuşun, İşe gitmek zorunda olduğunuzu anlatın. Ağlarsa daha çok sarılıp tekrar anlatın. benim kızımda 3 yaşında ve bende hiç çalışmadım. İş arıyorum annemeyakın bir eve taşınmaya karr verdk ve kızımla bu şekilde konuşuyorum. Ananesini zaten çok sev,yor ve onunla güzel vakit geçireceğini anlatıyorum. olumlu bakmasada düşünmem lazım diyor. bazen sen gidersen karnımı kim doyurcak diyor. çok üzülüyorum ama herşey onun geleceği için. mecburuz.

Maddi açıdan idare edebilecek durumdaysanız çalışmayın derim. Henüz nişanlıyım çocuğum yok fakat çocuğum olursa, o okula başlayana kadar çalışmamak için elimden geleni yapacağım.

Tabi maddi olarak çok gerekliyse çalışmanız en azından anneniz bakacak. Bu büyük bir şans bence.

Özlem konusunda ise diyecek bir şeyim yok maalesef. Alışılır mı zamanla onu da bilmiyorum.

Allah kolaylık versin. Ufaklığa sağlıklı musmutlu bir ömür dilerim.

Cocugunuza vereceginiz en buyuk sey anne sevgisi. Onun en guzel caglarinda sizin sevginize en ihtiyaci oldugu zamanlarda onu yalniz birakmayin.

Benim annemde bizi buyutmek icin hic calismadi. Suan annem calismis olsaydi maddi olarak cok daha iyi olabilirdik ama ben anneme tesekkur ediyorum bizi sicakligiyla buyuttugu icin. Bu zamanlar onun kisiliginin olustugu zamanlar. Evladinizi bu donemde yalniz birakmayin.

Benim icin anahtari tasimamak bile buyuk bi sevinctir hala. Annem evdedir. Bizim icin birseyler yapiyordur. Bunu hicbirsey yerini alamaz ne madiyat ne de baska bisey.

Haydaaaaa. Asiri duygusalsiniz. Cocugunuzu temelli birakmiyorsunuz onun gelecegi icin calismaya basliyorsunuz. Benim annem memurdu, kendimi bildim bileli calisir. Kardesim 2 yasinda krese basladi. Krese baslayana kadar da bakacak kimse olmadigi icin haftalik teyzemde kaliyordu, ev uzakti yalniz haftasonlari alabiliyorduk. Annem iki yil katlandi. Neden, simdi kardesimin yasadigi imkanlar olsun diye. Cok hassassiniz. Ustelik annenize birakiyorsunuz, su halinizi kadin gorse uzulur vallahi.
Evet ben asiri duygusal bi anneyim iicmdeki hisleri anlatamam hatta esimin akrabasi bana hasta annesin sen cocuna bukadar duskunsun hastasin demisti sinirledim neyse bubayri bi konu zatende
Anneniz baya guclu bir kadinmis o halde.
Anneme de belli edemiyorum alinir diye uzulur bencede:(

Kızınızla sağlıklı bir şekilde konuşmalısınız. Ben işe gidersem çalışırsam daha fazla mamalar oyuncaklar kıyafetler alabiliriz tarzında konuşun, İşe gitmek zorunda olduğunuzu anlatın. Ağlarsa daha çok sarılıp tekrar anlatın. benim kızımda 3 yaşında ve bende hiç çalışmadım. İş arıyorum annemeyakın bir eve taşınmaya karr verdk ve kızımla bu şekilde konuşuyorum. Ananesini zaten çok sev,yor ve onunla güzel vakit geçireceğini anlatıyorum. olumlu bakmasada düşünmem lazım diyor. bazen sen gidersen karnımı kim doyurcak diyor. çok üzülüyorum ama herşey onun geleceği için. mecburuz.
Yarin konusucam bakalim anlayacakmi okadar detayli anlamaz galiba bebekken calismak daha kolay buyudukce duzene anneye alistikca birakmak daha zor iki taraf icin

Maddi açıdan idare edebilecek durumdaysanız çalışmayın derim. Henüz nişanlıyım çocuğum yok fakat çocuğum olursa, o okula başlayana kadar çalışmamak için elimden geleni yapacağım.

Tabi maddi olarak çok gerekliyse çalışmanız en azından anneniz bakacak. Bu büyük bir şans bence.

Özlem konusunda ise diyecek bir şeyim yok maalesef. Alışılır mı zamanla onu da bilmiyorum.

Allah kolaylık versin. Ufaklığa sağlıklı musmutlu bir ömür dilerim.
Canim maddi durum yuzunden calismak istiyorum zaten yoksa asla onu okul cagina getirene kadar dusunmuyorum ama allah kahretsinki hayat sartlari bizi ayiracakmi acaba ?

Ya böyle yazmayin bende çok üzülüyorum. Ve inanin sizi anlıyorum.
Bence onunla oturup konusun.hatta ise baslamadan önce bir süre annenize birlikte gelip gidin. Hem o ortama alışmış olur zorluk çekmez, hem sizde annenizin evinde mutlu oldugunu görünce rahatlarsiniz..

ben haftada 1 gun calisiyorum. kizim 7. ayina girdim ozel sektorde ogretmenim.seneye 3 gun calismayi dusunuyorum.evde yapilan isler var.bilmiyorum yasadiginiz sehir buna uygun mu

Cocugunuza vereceginiz en buyuk sey anne sevgisi. Onun en guzel caglarinda sizin sevginize en ihtiyaci oldugu zamanlarda onu yalniz birakmayin.

Benim annemde bizi buyutmek icin hic calismadi. Suan annem calismis olsaydi maddi olarak cok daha iyi olabilirdik ama ben anneme tesekkur ediyorum bizi sicakligiyla buyuttugu icin. Bu zamanlar onun kisiliginin olustugu zamanlar. Evladinizi bu donemde yalniz birakmayin.

Benim icin anahtari tasimamak bile buyuk bi sevinctir hala. Annem evdedir. Bizim icin birseyler yapiyordur. Bunu hicbirsey yerini alamaz ne madiyat ne de baska bisey.
Sanki kizimin buyuyince bana soyleyeceklerini gordum yada belli olmaz buyuyince neden senin paran yok neden bana su istedihimi alamiyosun diye isyan edicek bilmiyorum

Evet ben asiri duygusal bi anneyim iicmdeki hisleri anlatamam hatta esimin akrabasi bana hasta annesin sen cocuna bukadar duskunsun hastasin demisti sinirledim neyse bubayri bi konu zatende
Anneniz baya guclu bir kadinmis o halde.
Anneme de belli edemiyorum alinir diye uzulur bencede:KK43:
Annemin gucuyle alakasi yok ki. Inanin 2 yil simdi hatirlanmiyor bile. Zaman cabuk geciyor. Cocuklarini buyutmek icin calismamaktansa, su ulke sartlarinda cocuklarina daha iyi bir gelecek sunmak icin calismak cok daha degerlidir. Biz iki kardesiz, kardesim erkektir ama hem anneme hem bana cok duskundur, annemiz calisiyor diye sevgisiz buyumedik :KK66: Ben annemle arkadas gibiyimdir, herkes imrenir. Yani bir anne calissa da calismasa da cocuguna o sevgiyi verir, hissettirir. Milyonlarca kadin calisiyor. Ayrica cocuklarin gelisimi acisindan kres de onemli bence. Yasi biraz daha buyudugunde krese de verirsiniz. Uzulmeyin annenizi de uzmeyin, unutmayin o da sizin anneniz :)

Maddiyat yuuznden bu slklntiya dustum yoksa gece gece ahlarmiydim bukadar para sikintisi cekmeseydik dusunurmuydum bunlari
o zaman çocuga güzelce açıklamalar yapıp, alıştıracaksın onu
zamanla ananesınden sana gelmek bıle ıstemeyecek emin ol

Canim maddi durum yuzunden calismak istiyorum zaten yoksa asla onu okul cagina getirene kadar dusunmuyorum ama allah kahretsinki hayat sartlari bizi ayiracakmi acaba ?

Yani öyleyse bir şey diyemem ama orta halli idare edebiliyorsanız en azından kreşe başlamasını bekleyebilirsiniz. 2 yaş özellikle önemli bir dönemdir çocuklar için. Ben merkezli olurlar paylaşmayı çok bilmezler ilgi ile atlatılması gereken bir dönem çalışmanıza alışması zor olabilir. Çalışmamak için tüm şartları zorlayın illa çalışmanız gerekiyorsa da yapacak bir şey yok işten artan kalan zamanı çocuğunuzla çokça ilgilenerek eksiği kapatmaya çalışacaksınız.

oyyy onun ditme diyen dillerini yerim ya benim oğlum gibi o da daha minnacık ama canım sürekli ayrılmıyorsunuz o da zamanla alışacak bu düzene de. Maddi sıkıntın olmasa çalışma derdim ama unutma ilk çalışan anne sen değilsin ve sonuncu da olmayacaksın.

Back
X