Kızımı emzirmekden kesemiyorum bağımlı gibi varmi bir fikri olan yardım :(

rrrapunzelll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
482
430
103
35
2 yaşına gelen kızımı artık emzirmeyi bıraktırmak istiyorum ama çok umutsuzum..Salça sürdüm sildi,bant yapıştırdım çıkardı, güzelce konuştum yara oldu emme kızım artık diye oturup hüngür hüngür ağladı...Üzülünce memede,ağlayınca memede,uyurken memede her an memede..3.4 aydır dahada bağlandı...Sabaha kadar emzik gibi birakmiyor...Vakti geldi ve bende artik bunalmaya basladim ama hic umudum cesaretim yok nasil baslayacagim ne yapacagim. Diger kizimda boyle cok bagliydi krizler gecirerek birakti 15 gun agladi oyle olacak diye cok korkuyorum bir turlu baslayamiyorum ayirmaya...Birde sabır taşı diye bisey varmis aktarda kullanan oldumu ne ise yarıyor

Bazi cocuga sabir tasi falan sökmez. Benim oglumda da ise yaramadi. 3,5 yasinda kendisi birakti. Neden israrla tiksindirmeye calisiyorsunuz ki bence bu dogru yontem degil. Dogdugunuzdan beridir tek teselli buldugunuz yer meme,dusunun, onun birden igrenc olmasi guveninizi sarsmaz mi?
Bir sure sonra kendisi birakir. Tam 2 yas sendromunun ortasinda cocugunuzu zorlamayin. Varsa sutunuz birakin emsin

18 ay ile 26 ay arası yeni dogan gibi oluyorlarmış, sonra azalıyor diyorlar.. disleri tamamlandı mı acaba.. benimki de 22 aylik olmak üzere, aynen sizinki gibi.. disleri tamamlansın azalacak mı merakka bekliyorum

Bazi cocuga sabir tasi falan sökmez. Benim oglumda da ise yaramadi. 3,5 yasinda kendisi birakti. Neden israrla tiksindirmeye calisiyorsunuz ki bence bu dogru yontem degil. Dogdugunuzdan beridir tek teselli buldugunuz yer meme,dusunun, onun birden igrenc olmasi guveninizi sarsmaz mi?
Bir sure sonra kendisi birakir. Tam 2 yas sendromunun ortasinda cocugunuzu zorlamayin. Varsa sutunuz birakin emsin
3.5 yıl mı , nasıl bir sabırdır bu?
22 aylık ama kendimden bezdim ben de.
Ben oğlumun inisiyatifine bıraksam, ilkokulda tenefüslerden çıkar gelir emmeye.

Ya sadce tiksinirse bırakacak gibi geliyor çünkü inanılmaz bağlı bende istemiyorum üzmek hatta bazen emsin istediği kadar diyorum ama artık çok bunalmaya başladım yeni doğan bebekler gibi memede sürekli:(

18 ay ile 26 ay arası yeni dogan gibi oluyorlarmış, sonra azalıyor diyorlar.. disleri tamamlandı mı acaba.. benimki de 22 aylik olmak üzere, aynen sizinki gibi.. disleri tamamlansın azalacak mı merakka bekliyorum
Tamamlandı dişleri ama hic bırakmayacak sanki

Diğer kızımı aniden kesmek zorunda kalmıştım 1 buçuk yaşında çok ağladı 15 gün ama şuanda yaklaştığında tahammül edemiyor memeye dokunmuyor bile bazı çocuklar bıraksadaeli hep memede kalıyor evet

Kesintisiz gece uykusu da çocuklar için çok önemli. En azından gece uykusundan uyanıp emiyorsa o yaşta çocuk bu bir sıkıntı. Reflü gibi sorunlara da sebep oluyor. Ayrıca bir yaştan sonra çocukların kesintisiz uyku uyuması da gerekli.
Ben gündüzleri kestim önce. Bir hafta boyunca sokak sokak parl park gezdik. İstemedi. Sonra en zoru uyutmak için olan memeydi. O kısımda da sabırla anlattım. Saatlerce ağladı. Ben de artık sütün kalmadığını ama isterse bana sarılabileceğini benim onu çok sevdiğimi anlattım. Saatlerce anlattım saatlerce ağladı. Bir hafta sonra pes etti.

Ben sacimin ucundan kesip yapistirmistim ve o orda durdu hep. Her acisinda bak bozuldu artik olmaz dedim cok istedi ama sabrettim. Cok zor oldu benim acimdan da o aramizda farkli bir bagdi. Cok agladi ben de agladim. Ama birakti sadece gece uyandığında kendinde degilken emzirdim bir mememde sut oluyordu digeri bitmisti. Sonra gunduz degil de gece emince meme de uretmedi sütü. Ki cok sütüm de yoktu. Yani istese de fazla gelemezdi. Gündüz unutunca artik gece de istemedi. Boyle boyle biraktik 2 yasina gelmemisti. Bir de saçı deneyin cok kotu gorunuyor hakkaten 😂

2 yaşına gelen kızımı artık emzirmeyi bıraktırmak istiyorum ama çok umutsuzum..Salça sürdüm sildi,bant yapıştırdım çıkardı, güzelce konuştum yara oldu emme kızım artık diye oturup hüngür hüngür ağladı...Üzülünce memede,ağlayınca memede,uyurken memede her an memede..3.4 aydır dahada bağlandı...Sabaha kadar emzik gibi birakmiyor...Vakti geldi ve bende artik bunalmaya basladim ama hic umudum cesaretim yok nasil baslayacagim ne yapacagim. Diger kizimda boyle cok bagliydi krizler gecirerek birakti 15 gun agladi oyle olacak diye cok korkuyorum bir turlu baslayamiyorum ayirmaya...Birde sabır taşı diye bisey varmis aktarda kullanan oldumu ne ise yarıyor
2 yaş oldu hop bırakalım diye bırakılmaz ki. Travma yasatacaksiniz çocuğa. Önce azaltmaya çalışın istediğinde dikkatini başka şeylere çekin, hafif istekleri unutturarak atlatmaya çalışın, memenin yerine koyacağı bı seyler olsun ki yavaş yavaş hayatından cikartabilsin. Bu kadar düskünken bırakması zor. En son günde bir iki emmeye düştüğünde biraktirirsiniz. En az iki yıl emzirmelisiniz , iki yıl olunca direk birakmaniz gerekmiyor. Çocuğun karakterine göre ayarlarsinız bitişi. Etraftan çok baskı oluyordur eminim kocaman çocuk oldu kes artık filan diye ama tikayin kulaginizi , iki yil yapmışsınız zaten fedakarlık biraz daha sabırlı olun da yavrunuz yara almadan noktalasin bu işi.

Bu kadar zorlamanın çocuğa eziyet olduğunu düşünüyorum.
Biraz zamana bırakın bence.
2 yaşında anca gündüz (uykuya geçiş hariç) emmesini bitirebildim ben.
Bir yere yetişmiyoruz, bıraktırmak zorunda olduğunuz bir yaş yok, evet emzirmek bunaltıcı artık ama azaltınca o kadar da değil.

Her emzirme konusuna sıkılmadan yazıyorum ve yazdığım herseyi zaten herkes kesin uygulamıs oluyor ne hikmetse ama gene yazacağım.

Meme bebeğin dostu, sıgınacak limanı. Korkutmayın lutfen.

Her bebek gibi benim oglum da memeye cok düşkündü
Ben once gece beslenmesini kestim. kalkıp agladıgında su teklif ettım, sarılmayı, kucağımda gezdirmeyi.. Buna bır haftada alıstı. Sonraki bır ay baska bır adım atmadım.

Sonra sabah kalktığında ve gece yatmadan once sut vermeye basladım. Elbette oglum gun İcinde sut hatırladıkca agladı. Memenin dinlendiğini, kendisı ıcın sut biriktirdiğini soyledım, ona sarıldım sakınlesmesı ıcın memeye dokunabılecegını memenin sut vermese de onu cok sevdiğini soyledım.

İki ay kadar sonra gece uyumadan once sut talep etmemeye basladı. Ben de sabahları ondan once kalkıp kahvaltı hazırladm uyanınca ac olduğu İcin sut istiyordu cunku boylece bitti.

Bir arkadasimin ogluda oyleydi. Aktardan sabır taşı aldi. 2 gunde bıraktı. Cok kotu kokan ve tadi agizdan gitmeyen birseymis. Istersen internetten arastir. Simdi ogluda kendide rahat. Cocuk 3 gun sıkıntı yasatti ve duzeldi.

3.5 yıl mı , nasıl bir sabırdır bu?
22 aylık ama kendimden bezdim ben de.
Ben oğlumun inisiyatifine bıraksam, ilkokulda tenefüslerden çıkar gelir emmeye.
Yapmaz yahu,kocaman oluyorlar zaten arkadaslarindan utanip emmezler ;)
3,5 yilda kendi kendine birakti bizimki. Emse hala sut var o ayri konu. Ben de bahsettigin aylarda cok bunaliyordum ama cocuk benden daha kotu durumdaydi tam 2 yas sendromu zamanlari. Vara yoga agliyordu zaten,israr edip biraktirsam durum daha da kotulesirdi. Bir de tuvalet egitimiyle meme biraktirmak ayni doneme gelmemeli demisti doktorumuz.

Ya sadce tiksinirse bırakacak gibi geliyor çünkü inanılmaz bağlı bende istemiyorum üzmek hatta bazen emsin istediği kadar diyorum ama artık çok bunalmaya başladım yeni doğan bebekler gibi memede sürekli:KK43:
Su anda zor zamanlar geciriyor da o yuzden. Teseliyi memede ariyor kiziniz ve siz tiksindireyim diyorsunuz,yapmayin yaziktir. Bu gunler gececek ve bir daha geri gelmeyecek zaten. Yuzmus yuzmus kuyruguna gelmissiniz,su anda pes etmeyin derim.

Ben sarı sabır taşıyla bıraktırdım. Benim kızım da memeye çok düşkündü, her an memedeydi, gece bile sürekli emerdi. Sarı sabır taşını sürdüm, ağzına acımsı tat geldiği için istemedi. İlk başlarda ara ara geldi tabi meme diye ama o tadı alınca iki-üç gün içerisinde bıraktı artık memeyi. Çok etkili, görünen bi şey olmadığı için silme şansı da yok.

Ben çocuklarımı 30 aylıkken kestim memeden.
Belki biraz daha beklemek gerekiyordur.

Back
X