Kizimin alışma süreci...

MamasLiebling

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
570
321
323
Yaklasik 1 ay once yeni bir şehire taşındık.. malum dün okullar açıldı, kizim ikinci sınıfa başladı..

Yeni ortam, yeni okul, yeni ogretmen vs.. hepsi üstüste geldi.. kizim ögretmenini sevdi ama tenefüslerde yanliz kaldığı icin çok üzülmüş... ikinci sinif olduğu icin herkesin arkadaşi ve grubu var.. bi kac kizin yanina gitmis, onlar da biz kendimiz oynicaz diyip kizimi gondermisler..

Geldigimiz yerde cok girisken ve cok arkadasi olan bir cocuktu.. o yuzden suan boslukta sanirim..

Teselli etmeye çalıştım, arkadaslarin olacak dedim, daha seni tanimiyorlar vs dedim.. ama onun minicik yüreğı cok üzülmus.. sabah okula gitmek istemedi ağladi :(

Birlikte gittik, sinifindaki kizlarla tekrar tanistirdim.. elimden daha fazlasi gelmiyor..

Deneyimli anneler, ogretmen arkadaslar.. biliyorum zamanla olacak.. belki 1 hafta sonra arkadaslari olacak.. ama bu surecte ne yapayim? Benim bu kucuk derdime bi caresi olan var mi?

Çarem yok ama alışırlar

Oğlum 3. sınıf onlara da yeni çocuklar geldi

Daha okul açılmadan onu da çağırın vs diye yönlendirdim hatta eşim de 3. sınıfta okul değiştirmiş bak Baban gibi diye anlattım

Okulda da gidip çocuğa hoş geldin dedim kız olanını göremedim onu görsem onunla da konuşurdum oğluma da sınıftan çıkarken çağır vs dedim

Okuldan foto geldi Yanyana oturmuşlar öğretmen öyle ayarlamış

Sonra oğlum konuşmuyor dedi alışacak dedim birşeyler sorsa anlatırım ben ona dedi ama o ne soracağını da bilmez ki dedim

Sen bugün kahvaltıya çağır birlikte gidin geçen sene farklıydı onu anlat vs diyerek gönderdim

Siz de birkaç anneyi göze kestirip açılabilirsiniz oradan da çocuklar tanışır

Oğlum dedi ki kız olan hemen alıştı vıcık vıcık oldu bile X sessiz dedi olsun alışır dedim

Sizinki de alışır eşim alışmış o çok severek anlatıyor ikinci gittiği sınıfı 30 yıl sonra bile

Yaklasik 1 ay once yeni bir şehire taşındık.. malum dün okullar açıldı, kizim ikinci sınıfa başladı..

Yeni ortam, yeni okul, yeni ogretmen vs.. hepsi üstüste geldi.. kizim ögretmenini sevdi ama tenefüslerde yanliz kaldığı icin çok üzülmüş... ikinci sinif olduğu icin herkesin arkadaşi ve grubu var.. bi kac kizin yanina gitmis, onlar da biz kendimiz oynicaz diyip kizimi gondermisler..

Geldigimiz yerde cok girisken ve cok arkadasi olan bir cocuktu.. o yuzden suan boslukta sanirim..

Teselli etmeye çalıştım, arkadaslarin olacak dedim, daha seni tanimiyorlar vs dedim.. ama onun minicik yüreğı cok üzülmus.. sabah okula gitmek istemedi ağladi :KK43:

Birlikte gittik, sinifindaki kizlarla tekrar tanistirdim.. elimden daha fazlasi gelmiyor..

Deneyimli anneler, ogretmen arkadaslar.. biliyorum zamanla olacak.. belki 1 hafta sonra arkadaslari olacak.. ama bu surecte ne yapayim? Benim bu kucuk derdime bi caresi olan var mi?
öğretmene söyleyin durumu anlatın bu işi ancak öğretmen çözer

aman zamanla alışır ya. bizim zamanımızda böyle narinlik etmeye hakkımız yoktu. öyle arkadaşım yok okula gitmeyeyim vs diyemiyorduk bile.

Teselli etmeye çalıştım, arkadaslarin olacak dedim, daha seni tanimiyorlar vs dedim.. ama onun minicik yüreğı cok üzülmus.. sabah okula gitmek istemedi ağladi :KK43:

Çarem yok ama alışırlar

Oğlum 3. sınıf onlara da yeni çocuklar geldi

Daha okul açılmadan onu da çağırın vs diye yönlendirdim hatta eşim de 3. sınıfta okul değiştirmiş bak Baban gibi diye anlattım

Okulda da gidip çocuğa hoş geldin dedim kız olanını göremedim onu görsem onunla da konuşurdum oğluma da sınıftan çıkarken çağır vs dedim

Okuldan foto geldi Yanyana oturmuşlar öğretmen öyle ayarlamış

Sonra oğlum konuşmuyor dedi alışacak dedim birşeyler sorsa anlatırım ben ona dedi ama o ne soracağını da bilmez ki dedim

Sen bugün kahvaltıya çağır birlikte gidin geçen sene farklıydı onu anlat vs diyerek gönderdim

Siz de birkaç anneyi göze kestirip açılabilirsiniz oradan da çocuklar tanışır

Oğlum dedi ki kız olan hemen alıştı vıcık vıcık oldu bile X sessiz dedi olsun alışır dedim

Sizinki de alışır eşim alışmış o çok severek anlatıyor ikinci gittiği sınıfı 30 yıl sonra bile
Kiyamam yavruma.simdiki cocuklarda bir degisik.sizinki icin drmiyorumda.daha kucuklukten insan ayirmaya hasetlik yapmaya basliyorlar.cocuklarjmiza guzel seyler ogretmeliyiz bencr.ayni dert bizdedr var besinci sinifa basladik.samimi arkadasindan ayrildi ama napalim alisicak

Ögretmenle konustum.. dedim ki en azindan tenefuslerde tek basina kalmamasina dikkat eder misiniz? Ilgilenirim dedi.. insallah ilgilenir

Ögretmenle konustum.. dedim ki en azindan tenefuslerde tek basina kalmamasina dikkat eder misiniz? Ilgilenirim dedi.. insallah ilgilenir

Bizimki gel arkadaşlarınla tanıştırayım vs dedi

Ama ilkokul birden beri tek takılan bir çocuk var çok az karışıyor diğerlerine onu da alın vs demiyor zira sınıf erkekleri futbol seven ve oynayan bir de futboldan anlamayan diye ayrılmış durumda

Benimki de anlamazdı ama o sırf o ortama girmek için öğrendi fiziksel olarak iyi oynayamasa da konuşarak öğrenip muhabbete dahil olabiliyor

Onu beğenmeyip kaleci yaptılar o da kalede geliştirdi kendini şimdi aranan kaleci oldu

Bir süre sonra herkes sınıfta yerini bulur üzülmeyin kızınıza da güzel örnekleri anlatıp motive edin

Bir de beni aralarına alsınlar diye çok fedakarlık yapmasın yaranmaya çalışmasın alttan alttan bunu da işleyin

Kolay gelsin

Back
X