Kızımın isim anketine katılır mısınız?

KIZIMIN İSİM ANKAETİNE KATILIR MISINIZ?

• Ankete Katılan
    78

superisi2006

hoşgeldin miniğim
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
609
4
318
Diğer
Kızımın ismi konusunda çok kararsız kaldık. Kısmetse ikinci kızımız dünyaya gelecek. İlk kızımın adı İlayda. İlaydanın anlamı superisi. İkinci kızımız için eşim Asya, bense Dilara yada Dilay ismini düşünüyorum. Anlamlarını da yazayım.

Asya: En büyük kıta anlamında birde yunan mitolojisinde denizlerin kızı, superisi demekmiş. Asya mitolojisinde de güzellik tanrıçası demekmiş. Ama bu mitoloji ile ilgili anlamlar ne kadar doğru bilmiyorum

Dilara: gönül alan, gönül okşayan, gönlü dinlendiren demekmiş

Dilay: Gönlü aydınlatan ay

Son düzenleme:
ilayda'ya uygun olsun diyorsan Dilara uygundur bence :) Ama asya daha güzel.
Anlamlarına göre de aslında kişilikleri uygun oluyor yani arkadaşlarımın arasınmda ne kadar Dilara isimli kız varsa gerçekten uysal oluyorlar ve de akıllılar :77:

bence dilay hem diğerlerine göre farklı :)))
anlamıda çok güzelmiş...

bence Asya hem anlam olarak hemde söyleniş olarak çok güzel.. :nazar:

ilayda'ya uygun olsun diyorsan Dilara uygundur bence :) Ama asya daha güzel.
Anlamlarına göre de aslında kişilikleri uygun oluyor yani arkadaşlarımın arasınmda ne kadar Dilara isimli kız varsa gerçekten uysal oluyorlar ve de akıllılar :77:

cevaplarınız için teşekkürler birde yukarıdan oy kullanırsanız sevinirim oranları daha rahat görmek açısından

kızım olsaydı derin koyucaktım adını ama bu 3 isimden kulağa en hoş geleni bence dilara..asya da güzel aslında farklı bi isim.

Kızımın ismi konusunda çok kararsız kaldık. Kısmetse ikinci kızımız dünyaya gelecek. İlk kızımın adı İlayda. İlaydanın anlamı superisi. İkinci kızımız için eşim Asya, bense Dilara yada Dilay ismini düşünüyorum. Anlamlarını da yazayım.

Asya: En büyük kıta anlamında birde yunan mitolojisinde denizlerin kızı, superisi demekmiş. Asya mitolojisinde de güzellik tanrıçası demekmiş. Ama bu mitoloji ile ilgili anlamlar ne kadar doğru bilmiyorum

Dilara: gönül alan, gönül okşayan, gönlü dinlendiren demekmiş

Dilay: Gönlü aydınlatan ay

ilayda'ya uygun diye dilaraya oyum :46:
bebeğini allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin:emir_bebek:

Back
X