Kızımın ismini kayinvalidenin yoğun ısrarı ile koymamiz

basim dertte

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
222
109
103
44
Merhaba,biraz fikirlerinize ihtiyacım.var.
Oğluma hamile kaldigimda kv tutturdu oğluma aliş aliş diye seslenmeye.o zaman aramız iyiydi eşime istersen Ali koyabiliriz dedim.esim istemedi.oglumun doğumuna geldi iki ay kaldı ondan sonra aramız bozuldu.
Sonra eltimin oğlu oldu.bir kere bile isim önerisinde bulunulmadi.
Ardından ben kızıma hamile kaldığımi duyar duymaz,daha cinsiyeti bile belli değilken kizimizon adı Ece olacak dedi.ben bu sefer istemedim.baska bir isim istiyordum ve başından beri onu söyledim.ama bizimki ısrarla kizimizon adı Ece olacak o kadar diye diretti.kp de istemeye başladı ,görünce de Ece olsun dedi.kaynim niye sadece eşin koyuyi dedi eşime.
Eşimle baya tartıştım yeter dedim 3 çocuğuna koymuş isim buna da biz karar vericez,Ece koyarsak çeker giderim dedim.
Sonra kp severim dedim ,bı isim.icin eşimi uzmeyim dedim.esime bıraktım.o da iki ismi birden koydu.simdi biz ilk ismi ile hitap ediyoruz.onlar Ece,Ece sultan,Ece naz gibi milyon kombinasyonla sesleniyor.
Ve ben bu durumdan inanılmaz rahatsızım.hep tek ismi savunan,iki isim ne saçma şey diyen biriydi.onlar Ece dedikçe kalbim sikisiyor.
Ve bomba haber eltim 7 aylık hamile.kizi olacak.bu cumartesi bana dedi ki abla hiç isim önerisinde bulunmadılar biliyor musun dedi.ve ben hoykure hoykure ağladım neden neden neden ben?

baştan izin vermeyecektiniz izin verme yolunu siz açmışsınız onlar da o yoldan koşmuş bu kadar üzüleceğiniz,ağlayacağınız bir duruma nasıl tamam dersiniz?

acaba eltinizden o yüzü bulamadılar mı bilemiyorum

bana göre isim hakkı anne ve babaya aittir
Arada bir bu saçma vicdanım beni yolluyor işte .yine bı yokladi.bi isim için eşimi uzmeyim dedim.ama şimdi üzülen benim.insan kızının isminden nefret eder mi ya

Kendilerine dedim zaten anne eltimin çocuğuna ne isim önerdiniz dedim oğlu doğduğunda .
E o ilk başta söyledi dedi.benfe söylemiştim dedim.kayinpeder girdi arayı.yumusatmak için.neyse üçüncüyü siz koyarsiniz dedi.

Arada bir bu saçma vicdanım beni yolluyor işte .yine bı yokladi.bi isim için eşimi uzmeyim dedim.ama şimdi üzülen benim.insan kızının isminden nefret eder mi ya

Kendilerine dedim zaten anne eltimin çocuğuna ne isim önerdiniz dedim oğlu doğduğunda .
E o ilk başta söyledi dedi.benfe söylemiştim dedim.kayinpeder girdi arayı.yumusatmak için.neyse üçüncüyü siz koyarsiniz dedi.

ha üçüncüye de fikir yürüteceklerdi yoksa :)

ece güzel isim hoş isim canınızı sıkmayın üzülmeyin yapacak bir şey yok

Eşimde diyor bu kadar etkileneceğini bilseydim koymadım diyo.
Dedim bütün bunların sebebi sensin zaten.ailesini mutlu etmek için hep kendimizden fedakarlık yapıyoruz .

Çocuğunuzun ismine siz karar verecektiniz. Vicdan yapmışsınız ama bence iyi yapmamışsınız.
Ben olsam hemen gider çocuğun ismindeki Ece'yi sildirir ve bunu da kaynana ve kayınpedere söylerdim.
Kaynananız çok istiyorsa bir tane doğursun adını Ece koysun. Nazları niyazları size geçmiş ama bence fazla ezdirmeyin kendinizi.

sizden yüz bulmuş bence

tahminim elti mesafeli ona böyle bişey söylemeye çekiniyolar
Eltim akrabam.kendisi çok politik bı insan.onlarin hakkında neler düşündüğünü.biliyorum ama yüzlerine annecim bacım.seklinde.
Çok seviyorlar.biricik gelinleri.torunlri da öyle.cok kıymetli.

Ben hamileyken eşim isim secmisti. Ben de nasil istersen dedim. Sonra kv diretti yok olmaz o isim, Kuranda gecen bir isim secin dedi. Kabul etmedik.Geldi gitti beynimin etini yedi o isim olmaz diye. En sonda sinirlendim, 2 oglun var, hic birinin ismi Kuranda gecmiyor, oyle dusunuyordun kendin Kuranda gecen isim koysaydin dedim. Ondan sonra bir sey diyemedi.
Siz bastan izin vermeyecektiniz. Takmamaya calisin ..

Eltim akrabam.kendisi çok politik bı insan.onlarin hakkında neler düşündüğünü.biliyorum ama yüzlerine annecim bacım.seklinde.
Çok seviyorlar.biricik gelinleri.torunlri da öyle.cok kıymetli.

bence insan kıymetini ve yerini kendisi belirliyor

bakın siz hep boyun eğmişsiniz şimdi kızınızın adından gıcık kapar hale gelmişsiniz

ille politik olmaya gerek yok kendinizi ezdirmeyin,dik durun,kararlı olun yeter

O kadar uzmene gerek yok kendini. Sen kendi koydugun isimle hitap et. Ece de kötü bir isim degil. Kagit üzerinde kalsin o da.
Sen kv yaptigi tavira sinirleniyorsun anliyorum tabi. Ama bosver kendini bu kadar yipratmana degmez.

Çocuğunuzun ismine siz karar verecektiniz. Vicdan yapmışsınız ama bence iyi yapmamışsınız.
Ben olsam hemen gider çocuğun ismindeki Ece'yi sildirir ve bunu da kaynana ve kayınpedere söylerdim.
Kaynananız çok istiyorsa bir tane doğursun adını Ece koysun. Nazları niyazları size geçmiş ama bence fazla ezdirmeyin kendinizi.
Naz niyaz değil işte.cok dik bı insan değilim maalesef.cok kurallı değilimdir .aman nolacak şeklinde düşünürüm
Çocuklarım konusunda da o yüzden çok konuşur karışırlar.soyle bı örnek veriyor
Tatilde çocuklara yemek yedircem .yere koydum tabağı fayansin üzerine.kv altına gazete ser dedi.ok serdim.10 dk sonra eltimin oğlu tabağı aldı koltuğa geçti oturdu yedi.kimse bişey demedi.daha sonra eşim sormuş ona niye bişey demedi iz diye.o küçük Demisler şaka gibi.oglumla 2.5 yaş var.kizimda küçük ondan.
Çocuk pasta yer benimkiler den öğrenmiştir derler.
Çocuk şimdi yemeye başladı pasta falan.ama o krese gidiyormuş ondan yiyebiliriz.benimkiler gitmedi.analarinin karnından pastayla çıktılar.
Velhasıl kelam 5 yaşındaki çocukla 2.5 yaşındaki çocuk sürekli kıyaslanıyor ve ben kötü çocuk yetiştiriyorum.ki bunu yüzüme de söyledi.
Oglumu eleştirdikleri herşeyi şimdi o da yapıyor telefonla oynuyor çikolata yiyor ama onun yaptığı gururla söyleniyor.x benim telefonumun sekreterliğini yapıyor diyor kv

Bir kere onların dediğini yapabileceğiniz izlenimini vermişsiniz.
Eşinizde sizde dirayetsizsiniz.
Çocuğuna istediği ismi koyamayan ana babanın o çocuk üstünde tam hakimiyeti olmayacağına inanıyorum. Sadece isimle bitmez bu işler.

O kadar uzmene gerek yok kendini. Sen kendi koydugun isimle hitap et. Ece de kötü bir isim degil. Kagit üzerinde kalsin o da.
Sen kv yaptigi tavira sinirleniyorsun anliyorum tabi. Ama bosver kendini bu kadar yipratmana degmez.
Elimde değil.diyorum ya Ece ismini duydukça kalbim sikisiyor

Back
X