Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
merhaba kızlar.valla benim sorunum kızımla ilgili.kızım 2.5 yaşında.son bi kaç aydır kulak hastası oldu.beni öpmeyi çok sever zamanla kulağıma dokunmaya başladı.sürekli biraz kulaklarına dokunayım diyip eller.gece uykudayken bile...(sık uyandığı için bazen yanıma alıyorum)zamanla kulaklarımı öpmaye sıkmaya hatta ısırmaya başladı.ve artık bunu herkese yapıyo.bazen kulaklarımızı kanattığı zaman bile oluyor.ve bunu yaparken çok zevk alıyor.hani birini doya doya öpersinde şöyle bi oohhh çekersin ya öle işte.kızdığımızda üzgün bi şekilde napıyım çok seviyorum hızımı alamıyorum diyor.bir iki kişi doktora götürün dedi.ama bunu bir pedagog paklar ve maddi açıdan dipteyiz.hiç böle bi durumumuz yok.hani belki çevresinde böyle bi sorunu olanlar varsa ne tür yaklaşımlar izlediler ya da yardım aldılarsa ne önerildi.ilk zamanlar üstüne düşmedim unutup gitsin diye ama olmadı.bazen çok bunalıyorum çok huylanıyorum ittiriyorum ooff ne bileyim ani tepkiler de vermek istemiyorum ama...ooffff nolur bana yardımcı olun bilmiyorumkismile
Canım ya benim dayımın kızı sadece yengemin boynunu oksardı emdigi zaman. Ama 3-4 yaslarında boynunu öpmeye falan basladı hemde ulu orta luk luk ses cıkıyordu.O zamanlar simdi 8 yasında bıraktı tabii. =)
Meme'den ayırdıgı zaman da gögüs uclarından iki tutam sac kesip yapıstırmıstı o igrenmis bir daha emmek istememis mesela.
2 mayıs hedef 68
Kayıtlı Üye
bi komşumuzun torunu da emzik emerken kulak çekerdi...
sonra sonra bıraktı
doktoru üzerine gitmeyin demiş,hiç üstelemediler 3.5-4 yaşında kendiliğinden geçmiş...
cvplarınız için teşekkür ederim kızlar.emerken kızım da muhakakk bi yerlerimle oynardı çoğu çocukta var bu.dediğim gibi ilk zamanlar üstüne gitmiyordum ama her kucağa gelişte kim olursa olsun deli gibi kulak öpmeye kalkınca napıcamı şaşırdım.bugün ona kulakların kirli olduğunu söyledim.onu yıkadıktan sonra kulağını temizlerken çıkan kirleri gördüğü için ses çıkarmadı bu söylediğime ve her öptüğünde öpme kirli dedim.tamam öpmiycem diyo.inşallah bu şekilde vazgeçirebilirim.çünkü 1,5 yaşındayken tırnak yiyordu ve ona tırnakların mikroplu olduğunu yememesi gerektiğini söyleyince vazgeçmişti.başka fikirleri olan varsa bana yardımcı olabilirler :çok üzgünüm:
Rabbim,herşeyin hayırlısı
Kayıtlı Üye
benim erkek kardeşimde hiç unutmam hep burun ısırırdı kaydirigubbakcemile3 gerçi her önüne gelene yapmazdı annemin babamın ve benim burnumuzu hep ısırırdı acıtmazdı ama bundan zevk alırdı 5 yaşına kadar devam etti bu böle sonra kendiliğinde bıraktı unuttu gitti
allah yardımcın olsun canım zamanla geçicek tabi nasıl davrancağını bilmek önemli.çocuklar bizleri çok şaşırtıyorlar
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
yigenim 8 yaşında oldu hala annesının kulagını oksayarak uyuyo annesı olmazsa ben ben olmazsanm annem bizim dısımızdakılerlede uyumuyo huylu huyundan vazgeçmiş canım bebeklıgındedde aynıydı halada aynızemuszemus
Hayatı Tersten Yaşıyorum
Kayıtlı Üye
9 yaşındaki oğlum, 6aylıkkenden beri kulağımı elliyor, aslında sesimi çıkarmıyordum ama artık tahammül edemiyorum. yanıma oturur oturmaz eli benim kulağımda. ne zaman son verecek buna bilmiyorum

Sakin ol şampiyon!!!
Kayıtlı Üye
benim ablamın kızıda annesinin memesini tutuyodu devamlı ağladığı zaman falan annesi kızınca daha çok ağlıyodu kendine vuruyordu falan sonrada 4 yaşında bıraktı unuttu heralde
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
benim oglumda hp yanaklarimla oynar)))) uyurken yanaklarimi oksar.sabah yanincada. bende bazen cok huylaniyorum))) ama napalim.....
Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
canım başıma gelmediği için bi açıklama yapaıycam sadece şunları söylemek istedim.
-yeni gelen aile hekimliğiyle bu konuda sağlık ocakları yardımcı olmaya başladılar. maddi durumda sıkıntıda olduğunda ve çözmen gereken bir sorun olduğunda sağlık ocağında bağlı bulunduğun aile hekimine gidiyorsun ve seni gerekli kurum ve hekimlere ücretsiz yönlendiriyorlar.
-hatta psikolojik durumlar için Devletin ücretsiz bir danışma hattı var şu anda numarasını hatırlamıyorum ama ordan da yardım alabilirsin.
-ayrıca özel çocuklarla çalışan rehabilite merkezlerinden de bilgi alabilirsin ücretsiz olarak.
- yada unıcef in rehberlik hatları var. çocuklarla ilgili her türlü sorunu konuşabileceğimiz, yardım alabileceğimiz.
canım lütfen beni yanlış anlama bunları sadece hem senin hemde tüm bilmeyenler için yazdım. şu bir gerçek hepimizin zaman zaman maddi yönden sıkıntılarımız olabiliyor dünya hali ancak böyle durumlarda da baş vurabileceğimiz pek çok kurum ve kuruluş var.
bende ufaklığımdan belli annemin göğüsleriyle oynarım
21 yaşındayım hala bırakamadım bu huyumu napıyım elimde değil sitem dışı alışkanlık