Kizimin neyi var?

Salon Kadini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
11.904
35.502
528
Merhaba arkadaslar,

Kizimin 10 gundur suregelen cozemedigim bir sorunu var.

Gectigimiz hafta tatildeyken ateslendi, atese ek baska hicbir belirtisi yoktu, neseliydi oksurmuyor, kusmuyor veya ishal benzeri bir sorunu yoktu.

3.gun atesi halen dusmeyince en yakin hastane aciline basvurduk, acilde dahi hasta gibi durmuyordu ama atesi 39.8 olculdu. Doktor fizik muayeneden sonra bogazinda hafif enfeksiyon var dedi ve ates dusurucu (calpol, dolven) ve antibiyotik (klamoks) yazip yolladi.

Derhal ilaclarina basladik ki doktora gidene dek ben zaten calpol ve dolven veriyordum, ates calpole cevap vermemeye baslayinca sadece dolven kullandim o arada.

Doktorun recete ettigi antibiyotigi hastaliginin 4.
Gunu kullanmaya basladim.

Ates toplamda 7 gunun sonunda kesildi.

Ancak atesi dustugunden bu yana (sadece klamoksa devam ediyoruz) cocuk usuyor, bu sicakta kalin sweetler giymeye basladi ve ruh hali yerlerde, enerjisi yok, rengi soluk, kimi zaman dudaklari mor oluyor ancak nefes alması vb. iyi durumda.

Kendi doktoruna ancak cuma gunune randevu bulabildim, fakat inanilmaz tedirginim.

Ankara'da hava 40 derece, evimiz 28 derece, gece yorganla yatmak istiyor, bizler ustumuzu ortmuyoruz bile.

Tatildeyken havuz kullandi, kardesiyle birlikte, kardesinde herhangi bir rahatsizlik belirtisi yok, fakat buyuk kizim sanirim su yuttu, yani gozumun onunden bir dk ayirmadim zaten can yelegiyle yuzuyor, asla havuzun basindanda ayrilmadim ama su yuttugundan şüpheleniyorum.

Havuz kendi evimin havuzu, kisisel olarak temizlik ve bakimiyla ilgilendigim, tatil suresincede kimseye kizlarim kullanacak diye kullandirmadigim bi havuz yani temizliginden eminim.

Boyle uzun sureli gecmeyen ates yasayaniniz var mi?

Su an cocugum karsimda oyle bezgin bekir gibi yatiyor, cok uzgunum, bi fikir verin lutfen.

Oncelikle çok çok geçmiş olsun, kan ve idrar tahlili yapıldı mı, kızımda idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle (5 defa geçirdi)bir hafta süren 40/41 bulan dirençli ateşi olurdu, uzun sürünce genelde enfeksiyonel bir durum oluyor malaesef

çok geçmiş olsun. Havuzdan çıktıktan sonra özel bölgesi ıslak kaldıysa idrar yolu enfeksiyonu olmuş olabilir, havalar çok sıcak bazen, sıcaktan soğuğa girmişken üşütmüş olabilir. Bence tekrar bi doktora gidin tüm kan ve idrar tahlillerine baksınlar.

Oncelikle çok çok geçmiş olsun, kan ve idrar tahlili yapıldı mı, kızımda idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle (5 defa geçirdi)bir hafta süren 40/41 bulan dirençli ateşi olurdu, uzun sürünce genelde enfeksiyonel bir durum oluyor malaesef

çok geçmiş olsun. Havuzdan çıktıktan sonra özel bölgesi ıslak kaldıysa idrar yolu enfeksiyonu olmuş olabilir, havalar çok sıcak bazen, sıcaktan soğuğa girmişken üşütmüş olabilir. Bence tekrar bi doktora gidin tüm kan ve idrar tahlillerine baksınlar.
Bu ara acilde niyeyse kan idrar vs almiyorlar, aldirtamadim, kizim (4 yasina girmek uzere) aktif konusabildigi icin kendi şikayetleri ve fizik muayene sonucu bogaz yolu enfeksiyonu dediler, bir de kulak enfeksiyonuda olabilir daha belirti vermemis olabilir dediler.

Cuma gunu takipli oldugu doktoruna goturecegim ama idrar yollari enfeksiyonundan yana hic şüphem yok, cok rahat isiyor, idrar rengi iyi, tutmak istemiyor, kacinmiyor isemekten.

Havuz sonrasi hic islak kalma durumu yok, o konuda gereksiz duzeyde pimpirikliyim bir de hava 36-38 arasiydi suya girdigi gunlerde, yinede usuttu herhalde ne bileyim, cok hassas bi cocukta degildir halbuki.

Bu kadar uzun sure ates idrar yollari enfeksiyonundan oturu mu olur diyorsunuz? O halde cok rahatladim

Canım benim.
Çok geçmiş olsun inşallah.
Allahım acil şifalar versin inşallah.

bence direkt doktora götürün bu belirtiler bir doktor tarafından yorumlanmalı cuma günü çok geç. Kan idrar testi yaptırın özellikle. Geçmiş olsun.

Güneş çarpmasında da aynı şeyler yaşanıyor.Ben kendim yaşamıştım 3-4 gün kendime gelememiştim.üşüme ,halsizlik,titreme vs.geçmiş olsun.

bence direkt doktora götürün bu belirtiler bir doktor tarafından yorumlanmalı cuma günü çok geç. Kan idrar testi yaptırın özellikle. Geçmiş olsun.
Doktor gordu, simdi 2.kez kendi doktorumuza götüreceğim. Hava asiri sicak burada, o yuzden surekli cocugu hastanelere suruklemek istemedim, yinede gotursem mi diye duramiyorum bende yerimde acikcasi.

PlutonMerkez PlutonMerkez benimde aklima bu geliyor surekli şapkayla gezdirsemde bahcede kostururken bikac dk dahi olsa çıkardığı oluyordu acaba o arada mi vurdu, emin olamiyorumda gunes carpmasi bu kadar surer mi onada emin olamiyorum

Doktor gordu, simdi 2.kez kendi doktorumuza götüreceğim. Hava asiri sicak burada, o yuzden surekli cocugu hastanelere suruklemek istemedim, yinede gotursem mi diye duramiyorum bende yerimde acikcasi.

PlutonMerkez PlutonMerkez benimde aklima bu geliyor surekli şapkayla gezdirsemde bahcede kostururken bikac dk dahi olsa çıkardığı oluyordu acaba o arada mi vurdu, emin olamiyorumda gunes carpmasi bu kadar surer mi onada emin olamiyorum
Olası bir ihtimal,yinede bol sıvı alımı,vitamin desteği ve takiple toparlar inşallah.Acil şifalar diliyorum 🌷

Back
X