kizimin ogretmenine mesaj attim hatami ettim

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Kizim bu sene 1. Sinif yasitlarindan 5 ay kucuk basladi basta zorlancak diye korksakta gayet iyi gidiyor fakat kendine guveni sifir hep yapamam ben zaten beceremem diyen bi cocuk..halbuki cesaretlendiriyoruz evde ama iste..ozguven sifir
Simdi soruna gelince ogretmenle 2 haftada bir yuz yuze gorusup yoplantilara gidiyorum ama kucuk kizim oldugu icin surekli goremiyorum okulda bi agac yapmislar fon kartonundan ustune kirmizi elmalar yapistirmis ogretmen ve tahtaya asmislar
Tahtaya kaldirip okuma yaptirdigi kisilerin vesikalik fotosunu elmalarin ustune yapistirmis bu olay pazartesiden beri devam ediyor kizimda hergun eve gelince bugunde bana sira gelmedi beni hic okutmuyo resmimi yapistirmiyo ogretmenim diye soyleniyodu bende sanirim sira gelmiyodur dedim
Kizim bugun okul cikisi dedi ki
Herkese okuttu resimlerini yapistirdi bi ben kalkmadim dedi baya uzulmus bende eve gelince watsaptan mesaj attim
Iyi gunler remzi bey ben .. .. nin annesiyim okulda tahtada okuma yapmaya cok hevesli sira hic gelmiyor diyor tesvik amacli onada tahtada okuma yaptirmanizi rica edecektim yazdim
1 saat oldu ogretmen gordu ama bisey demedi acaba yanlis mi yaptim hani isine karisiyo akil veriyo gibi mi oldum adam her toplantida sinifin icine mudahil olmayin ben sinifimla ilgili seylere karisilmasini sevmiyorum diye belirtmisti acaba bozuldu mu yazdigima?? Ben cok pimpirikliyim de huzursuz oldum umarim durduk yere gicik etmedim adami????

Not : ogretmeni aramak yerine mesaj atmamin sebebi ogretmen bi sorun olursa mesaj atmamizi kendi istedi cunku okuldan sonra satranc derleri veriyormus uygun oldugunda mesaja cevap verebilirim aramak yerine mesajla ulasin dedigi icin mesaj yazdim her yorumda bu soylenmis ondan ekleyim dedim arti ogretmen mesajima gecte olsa cevap verdi yarin okuma yaptirim okumasida yazmasida iyi zaten dedi

Son düzenleme:
rica etmeseydiniz keşke.
zira memuriyette rica emirdir..
genelde üst makamlarımız bize rica ederler. bir süre daha bekleyip yüzyüze konuşsaydınız. ya da kızınıza bekle anneciğim zamanı geldiğinde öğretmenin sana da okutacaktır. sabırlı ol, o zamana kadar daha çok okuma yap ki en güzel sen okumuş ol gibi yüreklendirme yapabilirdiniz..

Canım mutlaka vardır adamın bir bildiği yoksa durup dururken bir tane öğrenciyi ayırt edeceğini sanmıyorum.
Ben de öğretmenim ve inan böyle şeylere çok dikkat ediyoruz, belki okuma dışında farklı bir şartı da vardır o etkinlik için?

Ben olsaydım msj atmazdım ama olan olmuş artık boşver, okula uğradığın bir zamanda konuşursun tekrar

rica etmeseydiniz keşke.
genelde üst makamlarımız bize rica ederler. bir süre daha bekleyip yüzyüze konuşsaydınız. ya da kızınıza bekle anneciğim zamanı geldiğinde öğretmenin sana da okutacaktır. sabırlı ol, o zamana kadar daha çok okuma yap ki en güzel sen okumuş ol gibi yüreklendirme yapabilirdiniz..
cok abartmışsınız rica olayını felan.her gun mesaj atan bir şeyler isteyen veliler var.

bunu dile getirmeniz doğru ama şekli yanlış işte...aramak herzaman ciddiyeti arttırır...

Kizim bu sene 1. Sinif yasitlarindan 5 ay kucuk basladi basta zorlancak diye korksakta gayet iyi gidiyor fakat kendine guveni sifir hep yapamam ben zaten beceremem diyen bi cocuk..halbuki cesaretlendiriyoruz evde ama iste..ozguven sifir
Simdi soruna gelince ogretmenle 2 haftada bir yuz yuze gorusup yoplantilara gidiyorum ama kucuk kizim oldugu icin surekli goremiyorum okulda bi agac yapmislar fon kartonundan ustune kirmizi elmalar yapistirmis ogretmen ve tahtaya asmislar
Tahtaya kaldirip okuma yaptirdigi kisilerin vesikalik fotosunu elmalarin ustune yapistirmis bu olay pazartesiden beri devam ediyor kizimda hergun eve gelince bugunde bana sira gelmedi beni hic okutmuyo resmimi yapistirmiyo ogretmenim diye soyleniyodu bende sanirim sira gelmiyodur dedim
Kizim bugun okul cikisi dedi ki
Herkese okuttu resimlerini yapistirdi bi ben kalkmadim dedi baya uzulmus bende eve gelince watsaptan mesaj attim
Iyi gunler remzi bey ben .. .. nin annesiyim okulda tahtada okuma yapmaya cok hevesli sira hic gelmiyor diyor tesvik amacli onada tahtada okuma yaptirmanizi rica edecektim yazdim
1 saat oldu ogretmen gordu ama bisey demedi acaba yanlis mi yaptim hani isine karisiyo akil veriyo gibi mi oldum adam her toplantida sinifin icine mudahil olmayin ben sinifimla ilgili seylere karisilmasini sevmiyorum diye belirtmisti acaba bozuldu mu yazdigima?? Ben cok pimpirikliyim de huzursuz oldum umarim durduk yere gicik etmedim adami????

Keske ya yuzyuze yada telefon acip konussaydiniz pek ciddi olmamis whatapp mesaji bence. Birgun randevu alin hocayla gorusun cocugunuzun 5 ay yasitlarindan kucuk oldugunu bazi anlamlarda eksiklikleri olabileceginiz soyleyin ogretmende bu konularda gelismesi icin yardim etsin cocugunuza size biraz arastirin bu konuda anne baba olarak nasil yardimci olursunuz. Cunku bu ozguven eksikligi cogu zaman akademik basarisizligida getirebilir birbirini tetikleyebilir.
Simdi bildigim kadariyla ay bazinda yas hesaplayip aliyorlar cocuklari okula , bizim zamanimizda o yoktu herhalde ocak dogumlu cocukla aralik dogumlu cocuk ayni siniftaydi , ben aralik dogumluyum zorluk cektigimi hatirliyorum ve cogunun guven eksikliginden kaynaklandigini dusunuyorum, henuz belli bir olgunluga erismemis oluyor cocuk cunku.
Cocugunuza destek verin bunu asmasi icin yoksa o pesinden gider o sekilde.

rica etmeseydiniz keşke.
Kizima zaten dediginiz sekilde soyledim 3 gundur soyluyorumda artik herkes kalktu bi beni okutmadi ogretmenim deyince baktim cocuk uzuluyor ondan soyledim

Acaba okuyamıyor olabilir mi?
cunku bız artık hecelemeden okumaya calısıyoruz ve 1 dk ıcınde en fazla kelıme okuyanlar ılk 10 gırıp odul alıyor bızdede.
Yanı hıc okutmayacagını dusunmuyorum cunku

Arasaydınız keşke. Ya da yanına gidip konuşsaydınız. Sormak hakkınız ama mesajla değil konuşarak.

Yazmaktansa yüz yüze konuşmak iyidir, içine sinmediyse yarın bi gözük hocaya derim ben.
Ay bide rahat ol ya, ne takcakmış, küçücük bebeye takacak öğretmen varsa kalmasın zaten öyle öğretmenin elinde kızçen.

Gretmen belki okuyamazsa arkadaslarina rencide olmasin diye kaldirmamis olabilir ama sizde anne olarak cok haklisiniz sonucta kizinizin okuldan sogumamasi icin kendini afkadaslarina gore assagida gormemesi icin ilerde daha ozguvenli birey olmasi icin bir adim atmissiniz benimde yigenim var oda yasiglarina gore kucuk erken basladi okula basta yazmasi sikinti oldu ogretmen el kaslari gelismemis hastaneye goturun dedi sonra okuyamiyo evde calistirin dedi ki suan okuyup yazabilmesine ragmen cocugu ogretmen hep geride birakiyor basta oyle geride oldugu icin yengem okla gitti ben derse girecegim diger cocuklarin benim cocugumdan ne eksigi varmis gorecegim dedi derse girdi cikti yengem diyo bosa stres yapiyorum benim oglan hepsinden daha iyi olmasina ragmen hocanin gozune battigi icin geri planda kaliyo gitti mudure soylemis filan simdi normale dondu

Belki kızınız henüz iyi okuyamadığı için sınıfta okutup cesaretini kırmak istememiştir?? Nasıl okuyor, siz bir şeyler okurken duydunuz mu?

böyle yaparsanız çocuğun özgüveni gelişmez. öğretmene de saygısızlık yapmışsınız. sınıf içi öğretmene ait. saygısızlık olmuş yaptığınız.

Okuyanlarinkini mi yapistiriyo acaba.kiziniz okuyamiyosa ondanmi yapistirmadi.
keske okula gittiginiz bigun konussaydiniz.

Bide su var bazi veliler okadar cok ayrintili seyler yapiyoki bende bunu anlamiyorum.yok okuma bayrami yok hediye yok yiyecek icecek.surekli bisey icin para toplaniyo.yada veliler siniva giriyo cocuklarinin cantasini kiyafetini felan cikartip siraya ottuturup
sirada bile cocjklarin yaninda duruyolar.benimki boyle benimki soyle sanki yaris ati yetistiriyoz.anlamiyorim ya ne gerek var boylr seylere yok rozeti magnetti.halasiydi dayisiydi bi okuma gecince cocuk grup grup ayirip sinifta parti yapiliyo bitun sulalecek geliyolar.niye her acidan dusunulmezki boyle seyler.
tam anlatamamis olabilirim ama egitim bile oyincak gibi oldu.ilgili annen olmayi karistiriyoz galiba.

Back
X