• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın psikolojisi ne olacak?

SU2005

Guru
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
24
0
286
İstanbul
Şu an sitede olan arkadaşlardan fikir istiyorum!! kısaca anlatayım 8 yıllık evliyim, 6 yaşında bir kızım var. ben şu an 31 yaşındayım. bir seneden beri 2.. çocuğu düşünüyoruz eşim kızım ve ben :) ama şöyle bir geliişme oldu, görümcem şu an hamile 11 haftalık ! eltim bu gün hamile oduğunu öğendi, sıraya o da girdi. Ben şu an dondum kaldım:( acaba ne yapsam . Çalışıyorum kızıma okuldan sonra kayınvalidem bakıyor. kızım şu anakadar eşimin tarafında tek torundu. Şimdi peş peşe bebekler gelecek.. Kızımın psikolojisi nasıl olacak :50: Ama bende yaşım daha fala ilerlemeden kızımın kardeşi olsun istiyorum :44: Çok karışık duygular içindeyim. gerginim, :50: sizce nasıl davranmalıyım.. fikir verebilecek olan varmı

NEDEN kızının psikolojisi bozulsun kı elbette onların da cocuğu olacak..sırf onların cocuğu olacak diye bence fikrinden vazgeçme derim ama karar senınn...

durum şu ki kızım hassas bir çocuk... tabiki her çocuk gibi o da sonraki gelenleri kıskanacak... 3 tane birden ağır gelir mi? diye... ne bileyim ben belki de boş bir tereddüt ve boş düşünceler kafama çok takıldı ve sormak istedim...:44:

VALLA canım bence bunlarla kafanı yorma sıkma derim evinde herşey yolundaysa cokkta vakıt kaybetmeden bı tane daha bebişin olsun :)

bence direkt kardeşini kıskanmasındansa, diğer bebekleri görüp alışmalı. kardeşinden önce doğacak olan diğer iki bebek, ona alıştırma olur. siz de bebeklerle ilgili konuşarak, kardeşine hazırlama fırsatı bulursunuz.

büyüdüğünde kardeşsiz kalmasındansa, şimdi biraz kıskansın. çok huzursuz olursa psikolojik danışmandan yardım alır, ona göre davranırsınız.

Ben ikinci bir çocuk düşünmüyorum.Bu yüzden belki de kızımı olabildiğince kalabalık ortamlara sokmaya çalışıorum senin aksine.2 buçuk yaşında kızım bu arada.Ama mümkün olduğu kadar çocuklarının yaşları kızımla aynı olan akrabalarla görüşüyorum.Komşularımı da keza öyle...Çocukları benim kızımla yaşıt olanlarla daha sıkı fıkıyım.İnan bana daha büyük artısı oluyor :34:

Yalnız büyüyen çocuğa göre daha çok şey öğreniyor.İnanırmısın konuşmaları,kelime dağırcığı bile gelişiyor.

hepiniz iç içe yasıyorsanız 3 bebek kızınızı sıkabilir ki oda okul cağında rahatsız olabilir
ama kapınız ayrı bacanız ayrıysa psikoloji falan bozulmaz

bence ona alıştırma olur bebek gelecek ama sizi eve değil kardeş fikrine alışmış olur yavaş yavaş hazırlanmış olur eve direk biri geldiği için şaşırmaz
ilk ve tk torun ama bunu eninde sonun da yaşayacak ve ortakçılar gelecekti bence bunu siz şimdiden bu kadar dert edersneiz kızınzada yanlış yansıtabilirsiniz önce siz rajat olun biraz akışına bırakın ne güzel aileniz büyüyor

ßence 6 sene yeterLi hatta sınırda bi zaman hemen iknci çocuk çaLışmaLarına başLayın : )

Hem nerden biLiosunuz kızınızın psikoLojisine daha iyi geLmeyeceğiNi ?

Tek oLmakta çOk güseL bişi deiL ki hem kızınızda çok küÇük değiL o zaten okuLa da başLicak..

ßebekLik döneMini gayet yaLnız ve çok seviLErek geÇirmiş..ßu yüzden onun yeri zaten herzmn bambaşKa oLacak emin oLun..

Zaten siz bu kadar hassassanız çocuğunuza geLen bebekLErLe nasıL davranıcağınızı da biLirsiniz..

Olması gereken olacak, şu ana kadar tek çocuk olarak biraz fazla sevilip ilgi görmüş, ama bu durumun değişmesi lazım bir an önce
Okula başladığında kimse ona evde alıştığı ilgiyi göstermeyecek, ordaki 30 40 çocuğun içinde herhangi bir çocuk olacak, o zaman psikoloji daha beter bozulur.

ağır geleceğini düşünüyorsanız yapmayın demek isterdim ama yaşınız da 31 biraz daha bekleyim diğer bebekler biraz büyüsün diyeceksiniz tabi ki yaşınız çok büyük değil ama yeni doğacak bebeğinizle daha fazla vakit geçirmek için ileride 33-34 biraz geç olur bence.ayrıca ha 2 bebek gelmiş ha 3 bebek gelmiş biri de kardeşi olmuş ağır gelecekse 1 bebek bile ağır gelebilir sonuçta görümceniz ve eltiniz hamile kalmasaydı siz bir bebek daha yapıp doğursaydınız sonuçta o bebek de kıza ağır gelebilir çünkü küçük olduğu için baba tarafında 2. torun da olsa bütün ilgi ona kayacak.diğer hanımların da hamile kalmasıyla ilgili bir durum yok kanımca ortada

Son düzenleme:
Back
X