Kızımın soyadı

MAYDIN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
121
0
66
35
Zonguldak
merhaba sayın avukat bey;
umarım bana vereceğiniz bilgilerle içim rahatlar kendime bunu çok dert ettim.Kızım 2008 yılında doğdu 2009 yılında ben boşanma davası açtım vede resmen 2011 yılı ocak ayında boşandım.Ve kızımı doğduğundan beri hiç görmedi aramadı nafakada ödemedi hiçbir şekilde bağlantısı yok.Kızım bu sene anaokuluna başladı ama soyadının farklı olduğunu duyunca tepki verdi hayır kabul etmiyorum benim soyadım bu dedi kızımın bütün herşeyi bana ait ben evlenmedim eski eşim evlendi ve hatta çocuğu bile oldu ben istiyorum ki kızım bu yaşından itibaren benim soyadımı taşısın.Hiçbir alaksı olmayan birinin soyadını da taşımasın düşüncesindeyim Böyle bir dava açsam kazanma oranım ne olur ?Ve bunu çok istiyorum ben.

Merhaba;
Bu konuda daha önce dava açılmış Ankara 11. Aile Mahkemesi talebi kabul etmiş fakat Yargıtay 18. Hukuk Dairesi kararı bozmuştur. Yani Yargıtay' a göre çocuğun annesinin soyadını taşıyabilmesi için açılacak davalar reddedilmesi gerekir.Ancak çocuk 18 yaşından sonra dilediği soyadını taşımak için dava açabilir.
Sonuç olarak açacağınız davayı kazanmanız bu şartlar altında pek mümkün gözükmemektedir.
İyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…