Kızımın Velayeti

lepiska

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
38
0
86
Diğer
Merhabalar.Boşanmayı ciddi ciddi düşünen, bir o kadar da endişeli gergin bir haldeyim.Sebeplere değinmek istemiyorum ama 7 yıllık evliliğin sürüyor olması sadece kağıt üzerinde.Sorum şu: 2 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum öğretmenim.Boşanırsak kızıma rahat rahat bakabilirim. Bu durumda velayetini alabilir miyim? Eşim kızımı benden alacağını tehditvari belirtiyor.Ayrıca benim annem ve babam ayrı yaşıyorlar. Bozuk aile düzenini gösterip alacağını söylüyor.Lütfen cevaplayın.Sevgiler.

geçmiş olsun ve hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım..

velayet kesin olarak sizde olucaktır..
çalışan bir anne olduğunuz,hem de çocuğunuz küçük olduğu için..

hatta eşiniz,siz isterseniz eğer,hakimin de uygun görmesi sonucu,çocuk için nafaka da ödeyebilir..(iştirak nafakasıydı yanlış hatırlamıyorsam adını)

hakim,çocuğu anneye vermeyi uygun bulur genellikle..
sizin de yeterli şartlarınız mevcutmuş zaten..

Çok teşekkürler arkadaşlar ilginiz için.Bir sorum daha var izninizle.Davayı açtıktan sonra (eğer anlaşmalı boşanmayı eşim kabul etmezse) dava sonuçlanana kadar Kızımın durumu ne olur? Başka bir eve taşınıp kızımı da yanımda götürebilir miyim? Ve ya eşim evi terk ederse kızım kimde kalır? Tekrar teşekkürler.

arkadaşım selam tekrar:)

kızınız henüz çok küçük olduğu için,sizin bakımınıza ihtiyacı vardır..
dolayısıyla,kızınızın sizinle kalması uygundur..
aksi düşünülemez 2 yaşında bir çocuk için,anneyle kalmalı..

eşinizin de bu konuda aksi bir tavır sergilememesi gerekir diye düşünüyorum,doğal olanı bu olduğu için..

bol şans ve kolaylıklar diliyorum size..

Çok teşekkürler arkadaşlar ilginiz için.Bir sorum daha var izninizle.Davayı açtıktan sonra (eğer anlaşmalı boşanmayı eşim kabul etmezse) dava sonuçlanana kadar Kızımın durumu ne olur? Başka bir eve taşınıp kızımı da yanımda götürebilir miyim? Ve ya eşim evi terk ederse kızım kimde kalır? Tekrar teşekkürler.

Kolaylıklar..B]

Son düzenleme:
Back
X