KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

CANIMKIZIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2014
406
286
53
35
Arkadaşlar Merhaba,

Mart'ta 2 buçuk yaşında olacak bir kızım var. Neredeyse doğduğundan beri aramızda uyuyor.
Ben artık kendi yatağına alıştırmak istiyorum ama eşim hiç oralı değil.
Sen yatağını ayıralım diyince sanki içimden bişey kopuyor onun kokusu olmadan uyumak istemiyorum diyor.
Biz bu dönemde karı-koca olarak çok uzaklaştık.Uzun zamandır kocama sarılıp uyuyamıyorum sabah bir yerim tutulmuş kalkıyorum mutlaka..
Tabi ki bende kızımı çok seviyorum onunla uyumak çok güzel ama artık yatağını ayırmam gerekmiyor mu ?
Eşime bunu nasıl anlatabilirim ? Dün gece kızım uyuduktan sonra yatağına yatırdım ve gecenin bir yarısı yanında olmadığımızı anlayıp ağlayarak uyandı ve tekrar yanımıza aldık..
Bana akıl verin güzel anneler..Şimdiden teşekkürler

Kızım hiç benimle uyumadı ki. Doğduğu günden beri yatağında yatıyor. Dönmeyi öğrendiği zamanda,6 aylıkken, kendi odasına gönderdim :-) Şimdilik kendi odanıza alın yatağını orada uyusun. Yazın da kendi odasına alıştırın. Yazık ya hepinize...

Kızınıza kötülğk ediyorsunuz. Kendi yatağına odasına alışması kendi psikolojisi için önemli. Bence geç bile kalınmış. Bağımlı bir çocuk olacak.

bende bundan korkuyorum işte..
Doğru düzgün kendi odasında kendi yatağında uyumadı bu zamana kadar
Ama artık uyusun istiyorum.
Eşimle ne şekilde konuşmam lazım ?

Kızım 2,5 yaşında. Bizimle yatıyor. Ne ben şikayetçiyim ne de babası. Yatağın yarısında kızım yatıyor kalan yarısında biz:)

Hata yapıyoruz farkındayım ama ayrı yatınca aynen eşiniz gibi içimden bir şey kopuyor sanki. bende çözüm bulmaya çalışıyorum. Bu duygudan nasıl kurtulabilirim diye. Takipte olacağım konunuzu.

Bizim ki de diş çıkarıyor ayağına yanımıza aldı yaklaşık 1 aydır bizsiz yatmıyor ne yapacağımı şaşırdım!

İleride yalnız kalamayan fobilri olan bir kiziniz olacak.
Kendimden biliyorum.
Koca kazık kadın oldum yalnız bir evde uyuyamam asamiyorum bunu.
Hep ananemin teyzemin büyütmesinden oldu. Hafta içi onlarla uyurdum haftasonu annem ozlerdi onla uyurdum
Şimdi çok kızıyorum ama beni böyle saçma korkuları mahkum ettikleri için.
Kendi odasında yatmayı öğrenmeli.
Çocuğum olursa benim çektiğimi cekmesin isterim hemen odasını ayırım mutlaka.
Hayatımı çok etkiliyor benim yalnız uyuyamam mesela aman diyeyim acil çözüm bu durumu.

Kızım hiç benimle uyumadı ki. Doğduğu günden beri yatağında yatıyor. Dönmeyi öğrendiği zamanda,6 aylıkken, kendi odasına gönderdim :-) Şimdilik kendi odanıza alın yatağını orada uyusun. Yazın da kendi odasına alıştırın. Yazık ya hepinize...
Bu işlerden hiç anlamam da ablam da senin gibi yapmıştı.
Sanırım ne kadar gecikirse o kadar zorlaşıyor bu iş.

Şu ara mecburiyetten bizimle yatıyor sıpa, 3 yaşında, çok rahatsız oluyormuş beyfendi, sıkışıyormuş...bunları duymadan yatağını ayırın:)
Odasını sevdirecek şekilde düzenlerseniz belki daha kolay olur, bir de korktuğunda sizinle yatmasına şimdilik izin verin, bence yavaş yavaş alıştırın, kendi odasında uykuya geçsin ama muhakkak, eğer ki gece uyanırsa sizin yanınıza gelebileceğini söyleyin.

bende bundan korkuyorum işte..
Doğru düzgün kendi odasında kendi yatağında uyumadı bu zamana kadar
Ama artık uyusun istiyorum.
Eşimle ne şekilde konuşmam lazım ?

Çok fazla makale var bununla ilgili. Eşinize birkaçını okutsanız işe yarar mı acaba?

Esinize kizinizin ileride bagimli bir kisilik gelistirmesini istemediğinizi, ebeveynleriyle yatmasinin ileride psikolojik ve cinsel sorunlara neden olabilecegini anlatabilir ve ona bu konudaki bilimsel makaleleri okutabilirsiniz.
Ikna olmasa bile siz yatagini ayirin kizinizin, basta onun iyiligi için...

canım kızınıza o kadar büyük kötülük yapıyorsunuz ki. kendimden biliyorum ergenliğe girene kadar babam ve annemle yattım. ayrı odaya geçmekte öylesine zorlandım ki o günleri hatırlamak dahi istemiyorum. gece yarısı kalkar canım çıkana kadar yatak içinde sessiz sessiz ağlardım. annem uyuyana kadar yanımda yatar uyuduktan sonra odasına geçtiğinde hissedip hemen gözlerimi açardım fal taşı gibi. ne olursa olsun yatağını ayırın. isterse ağlasın sızlasın. çocuk kendi yatağında uyumasını bilmeli.

Benimde 20 aylık bi kızım var bundan 3 ay öncesine kadar kendi odasında yatıyodu hiç yanımda yatırmadım doğduğundan beri ama ne olduğunu anlamadık bişeydende korkmadı ama 3 aydır odasında yatmıyor yatırsak bile bi süre sonra kalkıp ağlamaya bizi çağırmaya başlıyor yatağın korkuluğuna bi ayağını atıp bekliyo bizi napıcağımı bilmiyorum banada fikri olan söylesin lütfensizde bian önce kendi odasına alıştırın çocukla beraber yatınca dinlenemeden kalkıyosunuz bütün gününüz etkileniyor

Çocuğun bırakın yatağınızda uyuması, odanıza almanız bile onun psikolojik gelişimi açısından son derece zararlı. Siz farkında değilsiniz belki ama onlar birer birey ve özellikle cinsel gelişimler daha yaşlarına girmeden başlıyor. İyi ebeveynlik, ilgili olmak adına bunu yapan ana babalar çok büyük kötülük yapiyor çocuklarına. O çocuklar büyüdüklerinde çok sıkıntı çekecekler. O yüzden başta bu konuda olmak üzere çocuğum şu yaşına geldi hala bizimle yatiyor kehkeh diye övünen herkese acil bir ebeveynlik kursuna kayit olmalarini, hiçbirşey yapamiyorlarsa iki satir kitap okumalarini tavsiye ediyorum. Zira çocuk büyütmek ciddi bir iştir. Size gelince konu sahibi, bambaşka nedenlerle de olsa yanlışinizdan dönmek istemeniz iyi. Önce kocaniza bu mesaji okutun. İkna olmazsa bir pedagogla görüşüp onun uzman tavsiyesini alin. Belki o zaman anlar yaptigi hatayi.

Cocugunuza kotuluk ediyorsunuz bu sekilde, bunu esinize sebebleriyle birlikte iyice anlatın. Siz bu durumun normal olmadigini farketmişsiniz. 9 yasinda cocukla yatip normal gorenlerde varmis, gerci 5-6 yasina kadar cocugunu emziren üyede vardı burada artik sasirmamak lazım. Esinizi dinlemeyin yatagi ayirin. Sağlıklı değil boyle seyler

Kızım yaklaşık 6 yaşına kadar bizimle yattı. Sebebi ise babası yanımızda yatmasını istediği için. Ben yatağına götürüyordum kızımı sabah kalkıyordum ki yine yanımızda, yok gece hapşırmış yok üstü açılmış ben ne vicdansız bir anneymişim o çocuk orada üstü açık yatınca nasıl rahat ediyormuşum (ki uyku tulumu var üstünde kızımın) söyleniyordu. Zar zor ayırdık, şu an 13 yaşında kızım geçen gün ben babamla uyumak istiyorum anne sen benim yatağımda yatsana bu gece dedi. Alışkanlık olarak kaldı diyebilirim babasıyla uyuduğunda dünyanın en mutlu çocuğu oluyor.

Back
X