kizimla bezsiz ilk uzun yolculugumuz

MamasLiebling

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
570
321
323
Merhaba hanimlar,

Kizim iki bucuk yasinda, bir ay aydir bez takmiyoruz .. iki hafta sonra bayram icin memlekete gidecegiz... bir sure kv de ve akrabada kalacagiz... arabayla gidecegiz ve yolumuz 15 saat :((

Memlekette wcler genelde alaturka.. kizim onlara oturamaz.. portatif katlanabilen lazimliklar var, onlardan almak istoyorum..ama hem uzun yolda hem bayramlasmaya akrabalara gittigimizde rahatlikla kullanabilirmiyiz?? Normal lazimligi yanimizda tasimak cok zor olacak... bu katlanabilen posetli lazimliklardan kullanan var mi aranizda??

Bilhassa kiz annelerime soruyorum, uzun yollarda ve bol akraba ziyarerlerimde cis sorununu nasil cozuyorsunuz?

bizde yaz başında bıraktık bezi...ama ben yolculuklarda falan bağlıyorum bez.. çünkü dışarda çişi geldiğinde yetişemeyiz veya sabredemz ki, mecbur bağlıyorum..
bence alaturka tuvalete alıştırın...yoksa şimdi değil büyük yaşlarda bile yapamaz alaturkaya...
bizim bi tanıdığın çocuğu bu sene okula başladı, alaturka tuvalete oturamıyor diye özel okula verdiler...
koca kız ama oturamıyor işte..bu bir alışkanlık...bence tatile gidene kadar kızınızı oturtun alaturkaya... veya siz bacaklarından çömelmiş vaziyette tutup kaldırın yapsın...eskiler hep öyle yapardı...ben evimde çoğunluk lazımlığa yaptırıyorum, ama biyere gidince kucağıma alıp çömelmiş gibi tutarak yaptırıyorum..her evde klozet olmaz...bence alıştırın...

Çocuk bu yolda nezaman tuvaleti gelecek bilemezsin molada gelmez, mola bitince gelir duramazsınız da yollarda bağla için rahat olsun yoksa yolculukta diken üstünde olursun:31:.

Kızınla da konuş "bi'güncük taktık yarın çıkarıcaz tamam mı abla oldun çünkü sen" de çocuğun kafası karışmasın:1:

Son düzenleme:
bizde yaz başında bıraktık bezi...ama ben yolculuklarda falan bağlıyorum bez.. çünkü dışarda çişi geldiğinde yetişemeyiz veya sabredemz ki, mecbur bağlıyorum..
bence alaturka tuvalete alıştırın...yoksa şimdi değil büyük yaşlarda bile yapamaz alaturkaya...
bizim bi tanıdığın çocuğu bu sene okula başladı, alaturka tuvalete oturamıyor diye özel okula verdiler...
koca kız ama oturamıyor işte..bu bir alışkanlık...bence tatile gidene kadar kızınızı oturtun alaturkaya... veya siz bacaklarından çömelmiş vaziyette tutup kaldırın yapsın...eskiler hep öyle yapardı...ben evimde çoğunluk lazımlığa yaptırıyorum, ama biyere gidince kucağıma alıp çömelmiş gibi tutarak yaptırıyorum..her evde klozet olmaz...bence alıştırın...

Cok haklisiniz aslinda, ama suan oturdugumuz yerde alaturka wc yok.. ikisine de alismasi lazim.. bacaklaridan tutup cis yaptirmayi denedim istemedi yapmadi...tekrar deneyecegim ama sanirim bu sekilde istemeyecek :((

Çocuk bu yolda nezaman tuvaleti gelecek bilemezsin molada gelmez, mola bitince gelir duramazsınız da yollarda bağla için rahat olsun yoksa yolculukta diken üstünde olursun:31:.

Kızınla da konuş "bi'güncük taktık yarın çıkarıcaz tamam mı abla oldun çünkü sen" de çocuğun kafası karışmasın:1:

Bir kac gun once evime uzak bir pazara gittik.. orada wc sorun olur diye bez bagladim.. ama pazarda avazi ciktigi kadar 'cisim geldiiii, lazimligimi getir anneee' diye bagirip agladi.. cisi olmasina ragmen beze yaptiramadim.. apar topar eve geldik ve sonunda lazimliga yapti :-/ aslinda iyi bisey ama disari kotu oluyor..

O yuzden bu portatif lazimligi dusundum.. bezi baglarim.yine ama eminim ayni sorunu yasayagiz.. bari mola yerlerinde filan bu lazimliga yaptiririm diye dusundum...

Kesinlikle tavsiye ederim.ben cok kullandim.hatta hep cantamdaydi.nereye gitsem muthis bir kolaylikti.arabada,markette heryerde.biz icine orta boy cop torbasi alip koyuyoduk.kizim rahat rahat yapiyordu.yedek torbalari pahali cunku.ustelik kanatlarini acip klozet adaptoru de oluyor.tatilde otelde buyuk rahatlikti.adi da poti petit gibi biseydi.duruyo hala.buyuk icat bence

Hatta carsida vs gezerken arabalarin arasinda kuytuda kosede hemencecik yaptiriyodum.poseti bagla hop cope sonra gezmeye devam:))

ben olsam bez baglardim , oglum 3.5 ya$inda yazin izine gittim turkiyeye ve bagladim bez
kendi arabanizda olsa ha deyince durma yeri bulunmuyor her zaman

sen arkasindan tutup çomelteecksin oda oturuyor gibi yapacak çi$ini alaturkada olsa

Kesinlikle tavsiye ederim.ben cok kullandim.hatta hep cantamdaydi.nereye gitsem muthis bir kolaylikti.arabada,markette heryerde.biz icine orta boy cop torbasi alip koyuyoduk.kizim rahat rahat yapiyordu.yedek torbalari pahali cunku.ustelik kanatlarini acip klozet adaptoru de oluyor.tatilde otelde buyuk rahatlikti.adi da poti petit gibi biseydi.duruyo hala.buyuk icat bence

Cok sevindim... evet bana da pratik geldi... cantamda tasiyabilirim.. cisi geldiginde yapip hemen poseti atarim... iki markanin buldum.. ikiside ayni... bakalim sanirim ben de alacagim...

Peki saglamligi nasil canim? Yani ayaklarini acinca kirilma filan olmuyor dimi?

ben olsam bez baglardim , oglum 3.5 ya$inda yazin izine gittim turkiyeye ve bagladim bez
kendi arabanizda olsa ha deyince durma yeri bulunmuyor her zaman

sen arkasindan tutup çomelteecksin oda oturuyor gibi yapacak çi$ini alaturkada olsa

Bez baglasam da beze yapmiyor maalesef :( bezi cikarana kadar tutuyor ve agliyor :-/

Alaturkaya dediginiz gibi yaptiririm ama benim kiz biraz degisik.. eminim o sekilde yapmak istemeyecek..

Psikolojik işte kuzucuk bezin artık kötü olduğunu, yapmaması gerektiğini güzelce öğrenmiş de arada böyle zamanlarda kaçamak yapabilse keşke:9: disiplinli bi'kızın olcak demek ki büyüyünce:1:

Psikolojik işte kuzucuk bezin artık kötü olduğunu, yapmaması gerektiğini güzelce öğrenmiş de arada böyle zamanlarda kaçamak yapabilse keşke:9: disiplinli bi'kızın olcak demek ki büyüyünce:1:

Evet ogrendi cok sukur ama dedigin gibi arada kacirsa iyi olacak :p Kizim yapabilirsin bezine diyorum yook, ben beze yapamam diye agliyor.. sanki iki bucuk sene yapmadi :))))

Insallah hep boyle disiplinli olur tabi... bakalim...

Evet ogrendi cok sukur ama dedigin gibi arada kacirsa iyi olacak :p Kizim yapabilirsin bezine diyorum yook, ben beze yapamam diye agliyor.. sanki iki bucuk sene yapmadi :))))

Insallah hep boyle disiplinli olur tabi... bakalim...

Ahah yerim onu, maşallah kızına:16:
İnşallah zor geçmez yolculuğunuz, şimdiden hayırlı yolculuklar:3:

Ahh bu mevzular ah.kizimin hic birseyinde zorlanmadim bunun kadar.hemen hemen o yaslarda baslamistim galiba ya da ondan 2 3 ay oncesi.cok zorlandik cok bir cok istedi bir istemedi.aynen disrda baglandiginda kesinlikle beze yapmayi reddetti.biraz ara verim dedim 2 ay filan egitime.verdim sonra tekrar baslmakzorunda oldugumuz icin yine devm ettim resmen yiprandik ikimizde cok sukur simdi 3 bucuk yasinda daha iyiyiz.ozellikle kakayiyapmayicok geciktiriyor daha dun yaptim ya diyordu.bir yere gidersek kesinlikle yapmazdi tutardi eve kadar..isin garibi acayip tutmayi beceriyordu dogru durust kacirmazdi hic altina mltina.coook lazimlik tasidim ben hemde katlanir yoktu yeni cikmis o.birde alistiracaksan bir yere gitmemen lazim tam ters tepiyor oyleki bu donemde eve bagli kalmak gerek.ve oyle birgun tak cikar gece tak olmaz tumden keseceksin sonuc alamazsin arkadaim.inan tumden kestiginde gece beimki geceye daha cabuk alismisti.3 4 gun kaciriyordu gece ondan sonra cocuk uykum acilmasin die yapmayip kuru kalabilirim deyip alisiyormus.suanda evde lazimliga yapiyor.ama disarda olsa bile hangi wc olursa olsun cisini tutup yaptiriyorum.ama gel gor ki kakayi hala evden baska yerde yapmiyor hos biz buyuklerde oyleyiz bu konuda dimi.zaten benikinin turma kabiliyetina hayranim:-) Hatta kisa sure sonra evdeki lazimligada veda edecegiz ins. Uzun oldu ama kitap yazarim bu konuda hatta cocuk konusunda. Cunku cok okuyorum arastiriyorum hamilyken de simdide roman yazarim yani..:-P gercekten kolay gelsin tavsiyelerime kulak ver bu konuda cok cektim. Tecrube konusuyor simdiden kolay gelsin ...gelismeden habr ver..

Cok sevindim... evet bana da pratik geldi... cantamda tasiyabilirim.. cisi geldiginde yapip hemen poseti atarim... iki markanin buldum.. ikiside ayni... bakalim sanirim ben de alacagim...

Peki saglamligi nasil canim? Yani ayaklarini acinca kirilma filan olmuyor dimi?

Gayet saglam.öyle üfürükten bisey degil.acip sabitliyorsun tas gibi oluyor.

Back
X