Kızıştı nın kelime anlami nedir?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Merhaba bugün iş yerinde patron ile bir konu hakkında konuşuyorduk arkadaşlarla. Çok alakasız bir konuda hepimize biraz sert çıktı -ofisle ilgili birkaç problem var ve bu ara sinirli- biz de patronumuzla öyle samimiyiz ki ben de dahil arkadaşlarımızla hiçbir sekilde patron çalışan ilişkisi yok. Belki bu da size fazla samimi gelebilir ama kendisi öyle istiyor. Oturur bize saatlerce esini anlatır mesela. Neyse... Ben de bize sert çıktığı için o anda agzimdan bizim patron kizisti cümlesi çıktı. Ve inanın niyetim bel altı değildi kizdi gerildi anlamındaydi. Ve yanlış anladı. Sen bana ne demeye calisiyorsun asıl sen mi kizistin filan dedi. O cinsel manada anlamış. Sonradan araştırdığımda sokak ağzı ile bu manada kullanılıyormuş ama o da biliyor ki öyle lakayit biri değilim. Kendimi anlatmaya çalıştım anlamadı ve surekli bağırdı. Şimdi size soruyorum ben ilk kez cinsel manada kullanıldığını duyuyorum siz nasıl biliyorsunuz bu söz obegini? Bilmediğin cümleyi kurmayacaksin o zaman dedi ve çok kızdı gerçekten. Kendimi nasıl ifade edebilirim?
Tskler.
Edit:
Patron bayan bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
TDK'ya göre anlamı.
1. nsz Yüksek bir dereceyi bulmak, çok ısınmak
2. Bitkiler, ıslaklık ve mikropların etkisi altında çürürken ısınmak
"Ot balyaları kızıştı."
3. Hayvan, eş isteme zamanı gelmek, kösnümek
"Aygır kızıştı."
4. Zorlu, sert, kızışık bir durum almak, şiddetlenmek, artmak
"O dönem politik ortam zaten kızışmıştı." - A. Ümit
5. Hızlanmak, hareketlenmek
"Erkekler arasında sahte kadın olup olmadığı üstüne tartışmalar kızıştı." -

Hic kullanmam o kelimeyi ama anlam olarak cinsel manada kullanildigini biliyorum.
Isveren-isci mesafenizi korusaydiniz boyle bir kelimeyi ne manada olursa olsun kullanmazdiniz.
Ben küfür dahi etmem ki o da biliyor bunu ancak çok fazla alınganlık gösterdiğini düşünüyorum ..

kızıştı diye bir cümle duymadım daha önce.
Bence çıkıştı diyecekken yanlışlıkla kızıştı demişsiniz gibi.

Kötü olmuş, umarım düzelir.

Kişi olarak kullanıldığında cinsel manayı çağrıştırıyor ama "ortam kızıştı " demek istediğin belli imiş.. patron çalışan arasında mesafe olmazsa böyle olur işte.. madem kendisi samimi olmak istiyor gelip saatlerce karısını anlatıyorsa buna da gülüp geçmeyi bilmesi gerekirmiş.. Ben samimi olurum ama siz olmayın diyor galiba..

Nasil bir patron calisan iliskisi anlamadim. Sonucta o ne kadar istese de patronunuz ile mesafe koymaliydiniz. Is yerinde cok lakayit olmus bence ve de evet cinsel anlama cekilebilecek bir kelime.
Kızdı anlamında kullandım bize o anda bağırdığı için. Zaten cinsel içerikli bir muhabbet de değildi ki oraya ceksin onu :)

Kişi olarak kullanıldığında cinsel manayı çağrıştırıyor ama "ortam kızıştı " demek istediğin belli imiş.. patron çalışan arasında mesafe olmazsa böyle olur işte.. madem kendisi samimi olmak istiyor gelip saatlerce karısını anlatıyorsa buna da gülüp geçmeyi bilmesi gerekirmiş.. Ben samimi olurum ama siz olmayın diyor galiba..
Patron bayan canım.

Ben küfür dahi etmem ki o da biliyor bunu ancak çok fazla alınganlık gösterdiğini düşünüyorum ..
E bir zahmet kufur de etmeyin. Hangi is ortaminda kufur edilir ki? :110:
Bundan sonra en azindan mesafenizi koyun, boylece kelimeleriniz daha dikkatli cikar agizdan.
Onun esiyle iliskisini kimse dinlemek, bilmek zorunda degil.

Ortam kızıştı, piyasa kızıştı gibi kullanımları vardır. Cinsel anlamda genellikle hayvanlar için kullanılır.
Patrona bunu kastederek söyleseydin gerçekten patavatsızlık olurdu. Adam öyle anlamış, ona göre tepki vermiş. Kendini açıklamışsın, daha da yapacak bir şey yok. Belki siniri geçince senin öyle biri olmadığını düşünerek açıklamanı mantıklı bulur.

E bir zahmet kufur de etmeyin. Hangi is ortaminda kufur edilir ki? :110:
Bundan sonra en azindan mesafenizi koyun, boylece kelimeleriniz daha dikkatli cikar agizdan.
Onun esiyle iliskisini kimse dinlemek, bilmek zorunda degil.
Kendisi ediyor:))
Biraz fazla rahatız ofis ortamında daha doğrusu o öyle davrandığı için arkadaşlar ve ben de onunla her şeyimiz paylasabiliyoruz.

Gün Olur Asra Bedel diye bir kitap okumuştum.orda develer için kızıştı kelimesi geçiyordu.orda öğrenmiştim ben de.

Fazla rahatlığın sonu hep b*k olur zaten keşke samimiyet dozunu baştan ayarlasaymışsınız ofisçe.

Back
X