• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızkardeşimle ne yapacağım...

drdepresyon

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
306
20
318
Çorum
merhaba arkadaşalr
Ben annemi 4 yıl önce kaybettim,o zamandn beri elimden geldiğince aileme özelliklede o zaman 10 yaşında olan kızkardeşime maddi manevi destek oluyorum,devlet memuruyum işimi hep onlara göre ayarladım,1 ay önce evlendim ailemle aynı şehirdeyim
kızkardeşim küçüklüğünden beri kaprisliydi ama son dönem arttırdı,derslerinde başarılı ama onun harici hiçbirişini kendisi görmez,babamın evine kadın tuttum evişlerini o yapar,kendisi yediğini dahi kaldırmaz insanlarla çok geçinemez,ben de istiyorumki kendi işini görmeye alışsın güçlü olsun,afedersiniz adet olduğunda işyerimi arar bana ped al der aşağı inip marketten almaz ben almayınca trip atar
ne yapacağımı bilmiyorum,eşime hep soğuk davranır,misafire hoşgeldin demez,psikoloğa götürmeye çalıştım gitmiyor

Annenizi kaybetmeniz yaşı itibariyle onu çok etkilemiş gözüküyor. Bir de ergenlik dönemi sonuçta. Psikoloğa ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum ama şımartmamalı. Öyle alışırsa öyle gider. Kendi yapabileceği şeyleri yapmayın, mecbur kalınca kendi yapar.

merhaba arkadaşalr
Ben annemi 4 yıl önce kaybettim,o zamandn beri elimden geldiğince aileme özelliklede o zaman 10 yaşında olan kızkardeşime maddi manevi destek oluyorum,devlet memuruyum işimi hep onlara göre ayarladım,1 ay önce evlendim ailemle aynı şehirdeyim
kızkardeşim küçüklüğünden beri kaprisliydi ama son dönem arttırdı,derslerinde başarılı ama onun harici hiçbirişini kendisi görmez,babamın evine kadın tuttum evişlerini o yapar,kendisi yediğini dahi kaldırmaz insanlarla çok geçinemez,ben de istiyorumki kendi işini görmeye alışsın güçlü olsun,afedersiniz adet olduğunda işyerimi arar bana ped al der aşağı inip marketten almaz ben almayınca trip atar
ne yapacağımı bilmiyorum,eşime hep soğuk davranır,misafire hoşgeldin demez,psikoloğa götürmeye çalıştım gitmiyor

sanırım psikoloğa gitmiyors işiniz zor olacak karşınıza alıp konuşmayaşı denenizmi,sizin her durumda yardımcı olmanız dediklerini ikiletmemenize güvenmesinden kaynaklanıyor olabilir hareketleri,henüz 14 yaşında olan bi genç kız tam ergenlik dönemlerini yaşıyor bi kaç seneniz daah var gibi geliyor bana ..birde bu regl dönemlerinde ped almanızı istemesi kendinin almaktan çekindiğindenmi kaynaklanıyor ilk dönemlerimde bende alamazdımda belki oda öyledir..

Ah canım işin çok zormuş :(
Benim de dayımın 2 tane kızı var anneleri 5 yıl önce göğüs kanserinden öldü kızlara biz baktık bu süre boyunca.
Annem çok nazladı onları o yüzden şimdi afedersin kazık kadar kızlar suyu annemden benden isterler. Yemek yerler masayı toplamazlar geçerler bi kenara. Ellerinden gelse kahve isterler üstüne o derece. Büyük kız 19 yaşına gelince kendi evlerine geçtiler hala evlerini temizliğe biz yardıma gidiyoruz düşün. Öksüzler diye hiç kaşları kırılmasın istedik çok nazladık ama sonu hiç iyi olmuyor.
En baştan bu kadar taviz vermemeliydin maalesef ;(
Ben de şimdi anneme kızıyorum çok şımarttın onları diye.

Kardeşim hiçbiralışverişin kendisi yapmaz da benim üzüldüğüm hep bana cephe alması,eşim şehir dışında bende kalıyordu telefonum bozulunca onunkini ödünç aldım kıyameti kopardı
erkek kardeşimde herşeyini ablan alıyor ayıp değilmi deyince tam koptuk bana vurunca babamın yanına git o zaman dedim pişmanım ama ne yapayım herşeyine koşarım ama o beni hep kırar

ergenliğimde bende öleydim hiçbişi yapmazdım herkesle kavga ederdim saygısızdım. ama sorumluluk aldıkça akıllandım. onunki de geçer heralde

araya soğukluk girmesin diye ben babamın evine gittim kalmaya,evden kovdu beni bağırdı çağırdı ben de dayanamayıp vurdum artık,pişmanım ama çileden çıktım
evden çıktım akşam tekrar döndüm,babama söyledim gülüp geçiyo çocuk diyor ah aha....

Bir kere erken evlenmissin. O 18 olana kadar evlenmemen lazimdi. Sana ofkelidir simdi. Evet o daha bir cocuk, seninde bir abla gibi davranip ona destek olman lazim. Olmuyorsanda hic gorusme cocugun psikolojisini bozma.

Eşinizi soğuk davranmasının sebebi sizi ondan ayırmış olarak düşünebilir, sizi annesi gibi görüyor demek ki....Babanız evlense ona da çok tepki gösterir sanırım....Ergenlik kolay bir dönem değil. Allah yardımcınız olsun....

ben de kızkardeşinin yaşlarındayken annemi kaybettim, aynen yardımcı olamayacaksan görüşüp de eleştirip de psikolojisini bozma, hem psikolog yardımı alması şart. ben almadığım için çocukluğum da gençliğim de berbat geçti mutlaka ama mutlaka bir psikologla görüşmesini sağlayın bunu bilir bunu böylerim. onun yaptıkları şımarıklık değil hayata karşı öfkesi var şu anda hayata karışmak istemiyor ve korkuyordur anlamaya çalışın biraz.

Annenizin yokluğunun yükünü siz omuzlamışsınız ve o da bu yükü ömür boyu taşımanız gerektiğini düşünüyor. Böyle devam ederek ona büyük zarar verirsiniz, hem ne kadar arkasında durabileceksiniz ki? Onun hayatı görmesi gerekiyor ki ona göre tecrübesi olsun, bocalamasın. En kısa zamanda hayatın gerçeklerini görmeli bence.

Bir kere erken evlenmissin. O 18 olana kadar evlenmemen lazimdi. Sana ofkelidir simdi. Evet o daha bir cocuk, seninde bir abla gibi davranip ona destek olman lazim. Olmuyorsanda hic gorusme cocugun psikolojisini bozma.

size akıl sormak için yazdım,benim hayatımı bilmeden yargılamaya hakkınız yok,ben kardeşimin hep arkasındaydım herzaman da olacağım,benim yerimde olsanız ne yapardınız acaba

size akıl sormak için yazdım,benim hayatımı bilmeden yargılamaya hakkınız yok,ben kardeşimin hep arkasındaydım herzaman da olacağım,benim yerimde olsanız ne yapardınız acaba

Seni yargilamiyorum genel olarak yazdiklarindan yola cikiyorum. O kiz daha cocuk icinde kimbilir ne hissediyor, haberin yok. Eger bir is yapiyorsan sonuna kadar yap, ya da yapma. Vicdanini rahatlatacak birseyler soylemiycem sana. Onun bir anneye, ablaya senden daha cok ihtiyaci var, yas itibariyle. Senin yerinde ben olsaydim evlenmezdim bir sure. 18 yasina kadar cekerdim , sonra ne yapiyorsa yapsin. Neden bu kadar kizginim biliyor musun. Benim hic abla-kardes iliskim olmadi. Ablam ben 12 yasindayken evden gitti. Sonra da hic ayni olamadik. Hep hakkimda sikayet ederdi ayni senin yaptigin gibi. Sevmiyorum ben ablami simdi. Abla bile demiyorum. Bir kere kardesini kimseye sikayet etme bu bir. Ne istiyorsan beraber coz bu iki. Yani ya tam bir abla ol, ya da hayatindan tamamen cik.

Son düzenleme:
Seni yargilamiyorum genel olarak yazdiklarindan yola cikiyorum. O kiz daha cocuk icinde kimbilir ne hissediyor, haberin yok. Eger bir is yapiyorsan sonuna kadar yap, ya da yapma. Vicdanini rahatlatacak birseyler soylemiycem sana. Onun bir anneye, ablaya senden daha cok ihtiyaci var, yas itibariyle. Senin yerinde ben olsaydim evlenmezdim bir sure. 18 yasina kadar cekerdim , sonra ne yapiyorsa yapsin.

Konu sahibi kızkardeşi için zaten yapması gerekenin fazlasını yapmış. Hayatını kızkardeşi için ertelediği zaman ona aferin abla benim için yaşamını erteledin sana minnettarım mı diyecek? Ya konu sahibinin hayatı? O kime naz yapsın? Kızkardeşi bence bir an önce toparlanmalı, annesi yaşasaydı bu kadar zorlayabilirmiydi acaba? Bakın, ablasını zorluyor ve onu çekiyor. Daha ne yapsın?

Son düzenleme:
Konu sahibi kızkardeşi için zaten yapması gerekenin fazlasını yapmış. Hayatını kızkardeşi için ertelediği zaman ona aferin abla benim için yaşamını erteledin sana minnettarım mı diyecek? Ya konu sahibinin hayatı? O kime naz yapsın? Kızkardeşi bence bir an önce toparlanmalı, annesi yaşasaydı bu kadar zorlayabilirmiydi acaba? Bakın, ablasını zorluyor ve onu çekiyor. Daha ne yapsın?

Ben konu sahibine yazdim gerekeni. Daha fazla yazmama gerek yok.

her istediğini yapmayın yok öyle bi dünya herkes her acıyı yaşıyor ama 14 yaşındaki kız da bebek değil
psikologa mutlaka götürün ona karşı şefkatli olun ama sınırlarını da bilsin.

Seni yargilamiyorum genel olarak yazdiklarindan yola cikiyorum. O kiz daha cocuk icinde kimbilir ne hissediyor, haberin yok. Eger bir is yapiyorsan sonuna kadar yap, ya da yapma. Vicdanini rahatlatacak birseyler soylemiycem sana. Onun bir anneye, ablaya senden daha cok ihtiyaci var, yas itibariyle. Senin yerinde ben olsaydim evlenmezdim bir sure. 18 yasina kadar cekerdim , sonra ne yapiyorsa yapsin. Neden bu kadar kizginim biliyor musun. Benim hic abla-kardes iliskim olmadi. Ablam ben 12 yasindayken evden gitti. Sonra da hic ayni olamadik. Hep hakkimda sikayet ederdi ayni senin yaptigin gibi. Sevmiyorum ben ablami simdi. Abla bile demiyorum. Bir kere kardesini kimseye sikayet etme bu bir. Ne istiyorsan beraber coz bu iki. Yani ya tam bir abla ol, ya da hayatindan tamamen cik.

siz ablanıza olan hıncınızı benden çıkarmaya çalışmışsınız,inşallah ablanızla aranız düzelir...

london2012 dediklerine katılıyorum, konu sahibi kaç yaşlarında bilmiyorum ama keşke 4-5 sene bekleyebilseydi, babayla 14 yasında bir evde kalmak kolay değildir, benim arkadasım 17 yasındayken annesi vefat etti kızkardeşi 7 yaşındaydı, arkadasım üniversiteyi de işide erteledi, kız kardeşi şuan 17 yaşında ve fen lisesinde okuyor, arkadasım da bu sene üniversiteye basladı. büyük fedakarlıklar etti kendinden ama kardeşini kazandı

anneniz vefat ettikten ne kadar süre sonra evlendiniz? hemen evlendiyseniz kardeşiniz sizden nefret ediyor olabilir.
bu tür durumlarda düğünün 1 yıl ertelenmesi taraftarıyım. ama hiçbir şey kardeşinizin böyle davranmasına hakkı olduğunu göstermez tabi.

Back
X