Kizlaaar acil yardım bakiveriniz

Gurjigogo

Adım artık Anne!
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2016
785
852
23
Arkadaşlar ben uzun süredir iş arıyorum 3 aylık hamileyim , uzun zamandır haber beklediğim işyeri görüşmeye çağırdı . Şuan çalışmaya çok ama çok ihtiyacm var maddi durumumuz çok iyi değil , esimde iş değişikliği yaptı ise yeni başladı çok zor durumda kaldık . Zaten 6 ay sonrada bebek gelecek ihtiyaçlar çok fazla. Şimdi ben bu işyerine hamile olduğumu soylemeyi dusunmuyorum. Çünkü biliyorumki söylersem asla almazlar , ancak sağlık raporu alırken cikarmi , özel hastaneden alsam hamile deyip vermezlerse ? Allah'a şükür hiç hamile gibi değilim bulantı kusma fln iş hayatıma engel olacak bı durumum yok , karnimda sismedi , zaten doğurduktan sonrada aynı işyerinde çalışmaya devam istiyorum . Ama işte sağlık raporunu napicam? Varmı tecrübeli böyle durum yaşayan ? Napmaliyim ??

Baştan kandırırsan doğurduktan sonra gelip çalışmana izin verirler mi acaba bunu hiç düşündün mü?
Ben isimi iyi yapan biriyim yıllardır çalışma hayatm oldu , kandırmak diyorsunda şuan içinde bulunduğum maddi durumu bilmediğin icin uzaktan konuşmak kolay , bu firsatida kacirirsam çok zor durumda kalicam , herneyse sorum zaten bu değil , sağlık raporunda cikiyormu varmı böyle durum yaşayan ?

5 ay çalışacaksınız sadece si ay doğum izni..insanlari zor durumda birakmayin

yalanla olmaz anladıkları an sana güvenleri sıfırlanır ve doğumdan sonra asla geri almazlar.şeffaf ol durumundan bahset inşallah kabul ederler.
ayrıca sağlık raporu için röntgen de isteniyor bildiğim kadarıyla gebeyken giremezsin..

Çalışma şeklini bilmiyorum ama ya sana ağır birşey taşıtırlarsa. Ya da kimyasal birşeye maruz kalırsan.. hiç düşündün mü bunları..
Ben memurum öğrenir öğrenmez söyledim kendim gayet iyi durumdaydım göbeğim bile kaç aylıkken çıkmıştı.. sırf bebeğim zarar görmesin diye söyledim.
Maddi sıkıntınız olabilir anlıyorum Allah yardım etsin ama dürüstlükten ödün vermeyin lütfen en azından bebeğinize birşey olmasın.. 2 gün sonra ben hamileyim o işi yapamam demeyin ayıp olur o saatten sonra.. ayrıca hamile insan yemek saatine uyku saatine dikkat etmeli işyerin bilmezse seni çok çalıştırıp zarar görebilirsin benden söylemesi..

Ayrıca istediğin kadar belli olmasın 5.-6. Ay dedin mi göbek pat diye ortaya çıkar bunu da buraya yazalım..

Gebeliği bildirmemek suç zaten tatlım sözleşme imzalayacaksin sonuçta ise basladin diyelim gebeliğin elbet anlaşılacak e sözleşmelerde bu tur durumlarda feshetme halkı saklı oluyor boşuna başını belaya sokarsin bildirmelisin bu durumunu ise alin yada alınma...

İse doğumdan sonra devam etmek istiyorsan bunu yalanla nasıl basacaraksin ki? Baştan şartlarını durumunu anlatırsın, isimde de iyiyim diyorsun o zaman korkacak çekinecek bir durum da yok. İş alanını bilmiyorum ancak hamileliğine zarar verecek bir durum oluşursa ne yapacaksın yine yalan söyleyip işi yapmaya devam mi edeceksin? Bebeğine de yazık bence dürüstçe söylemelisin

Tmm arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız ve düşünceleriniz için .. konu kapatılabilir fikrim olustu

Kızdın bize ama artık alımlar sözleşme ile yapılıyor
İş yerine tazminat ödemek durumunda kalabilirsin
Zaten maddi olarak zor bir dönemdeyken böyle bir riske atma kendini

Madem durumunuz iyi değildi arkadaşım çocuk niye yaptınız ki korunsaydiniz calissaydin sende durumunuzu duzeltene kadar boşa kandırma insanları dogurduktan sonra bakcak kimse yoksa girme ise boşuna 5 aylığına kandirirsin illaki karninda büyüyecek dimi

Back
X