kızlar 5.gun transfer olanlar

karamel86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
879
11
118
İstanbul
kızlar cok merak edıyom 5.gun deyıpde taransferı ıptal olan ınsan varmı
kızlar veya neden sızde 5.gunu uygun gorduler yazarsanız cok sevınırım

Merhaba canım benım transferım 5.gun olucaktı ne yazıkkı ohss oldugum ıcın ıptal edıldı dondurdular Şımdı adet olmayı beklıyorum transferım olucak

yaaaaaa bende cok korkuyom ya hıc kalmazsa ya ıptal olursa oyle bı sey olabılırmı bu benım 3. bakmak ıstıyorlarmıs 5 . gune kadar dayanabılıyomu offffffffffffff allahım ya ne yapcam nasıl geccek bu zaman bı daha bu ıslemlerden gecmek ıstemıyom

kızlar benım durumumda olan kımse yokmu

Canım benim ilk denemem ama doktor 5.gün yaparız transferi daha iyi olur dedi. Nedenini sormadım. Önümüzdeki hafta için doktora gideceğim öğrenirsen paylaşırım.

Bence sende canını çok sıkma dr öyle söylediyse mutlaka senin yararınadır.

canım sımdı bakıcaklarmıs 5 gune kadar yasıyormu onu ıncelemek ıstıyorlar bana koyarlarsa gozlemleyemeyecekler ama orda gozlemlıyecekler laboratuar ortamında ya yasamazlar dıye cok korkuyom 18 den 10 yumurtaya dustu ya o zamana kadar hıc kalmazsa

canım benden 25 yumurta topladılar 15 i dollendı 10 u 1.kalıte kaldı 5.gune kadar yasadı şuan 10 tane 1.kalıte embrıyolarım var

canım benden 25 yumurta topladılar 15 i dollendı 10 u 1.kalıte kaldı 5.gune kadar yasadı şuan 10 tane 1.kalıte embrıyolarım var

canım o zaman ohss kotu bı sey degıl herhalde pekı nıye hıc koymadılarkı ben anlamadım bende 18 cıktı 16 dollendı suanda 10 tane kaldı bende ohss olabılırmıyım

ohss belırtılerı var canım benım karnım çok şişti ve mıgde bulantısı bas donmesı tansıyon dusmesı oldu
ve karnım su topladı canım zaten olsaydı sende doktorun soylerdi

kızlar bu belirtiler yumurta toplamadan önce mi sonra mı oluyo ? benim yarın yumurtalarım toplanacak ama şuan karnım şiş midem de bulanıyo ve hafif hafif kulankalrımda çınlamalar var ohhs olucam mı demek bu E2 en son değerim 4000 e yakındı

canım hakkında hayırlısıyla-sağlıklısıyla pozitif sonuç alman nasip olsun inş....
benim sorunum pko.. yaş:24
16yumurta toplandı,13tanesi olgundu ve 1tanesi döllendi..
bana zaten 2tane transfer yapılacaktı.. ve 10taneside blast olsun diye bekletildi.. bana 2blast embriyo transfer edildi 5.gün.. geri kalanları dondurursak çözdüğümüzde şans oranı düşer dediler ve donduramadık..
ama şükürle olsun onlara gerek kalmadı şuan hamileyim hatta test sonucumu bu hafta aldım..
7ve üzeri döllenen yumurtası olanlara blast deneniyor ve başarı şansını %80lere kadar çıkarıyor...
yolun sonuna gelmişsin.. biraz rahatla..dualarını eksik etme...doktoruna güven.. RABBıM nasip ettiyse herşey olacak...

canım hakkında hayırlısıyla-sağlıklısıyla pozitif sonuç alman nasip olsun inş....
benim sorunum pko.. yaş:24
16yumurta toplandı,13tanesi olgundu ve 1tanesi döllendi..
bana zaten 2tane transfer yapılacaktı.. ve 10taneside blast olsun diye bekletildi.. bana 2blast embriyo transfer edildi 5.gün.. geri kalanları dondurursak çözdüğümüzde şans oranı düşer dediler ve donduramadık..
ama şükürle olsun onlara gerek kalmadı şuan hamileyim hatta test sonucumu bu hafta aldım..
7ve üzeri döllenen yumurtası olanlara blast deneniyor ve başarı şansını %80lere kadar çıkarıyor...
yolun sonuna gelmişsin.. biraz rahatla..dualarını eksik etme...doktoruna güven.. RABBİM nasip ettiyse herşey olacak...

oncellıkle hayırlı olsun bebısın
bunları zannedersem bana yazdın canım
bu blast lafıda hep kullanılır o nedemek oluyor
bıde senın 1 tanesı dollendı demıssın bı tek o mu 5.gune kadar yetısmıs dıgerlerı ıptal mıolmus

oncellıkle hayırlı olsun bebısın
bunları zannedersem bana yazdın canım
bu blast lafıda hep kullanılır o nedemek oluyor
bıde senın 1 tanesı dollendı demıssın bı tek o mu 5.gune kadar yetısmıs dıgerlerı ıptal mıolmus
çok saol RABBİM sana da nasip etsin inş sağlıkla..evet canım sana yazmıştım.. blast yani blastosıst embriyo yani 5.gün yapılan transferdeki embriyolar ve yine yani hücre sayısı sayılamayacak kadar çok olan embriyolar..
ben yanlış yazmışım.. 1 değil 10tanesi döllendi..
5.gün 2tanesi bana transfer edildi.. diğerlerini dondurmaya gerek görmediler.. canımm eğer doktorun sana 5.gün transferi dediyse umutlu ol.. bu çok iyi bişeymiş bende sonradan öğrendim.. hatta ve hatta dondurulmuş blast.larla hamile kalan sayısı bile çok.. burada çok okudum..
RABBİM tez zamanda kavuştursun inş meleğine sağlıkla..

Laboratuar ortamında 5 gün boyunca takip edilip geliştirilen embriyolara blastosist adı verilir. 5. Günde yapılan embriyo transferine de blastosist transferi denir.
1978 yılında elde edilen ilk başarılı tüp bebek uygulamasından bugüne kadar geçen zamanda baş döndürücü bilimsel gelişmelere tanık olduk.
Günümüzde uygulanmakta olan ileri tüp bebek tekniklerinden bir tanesi olan 5. gün blastosist transferi, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere çok daha yüksek oranlarda gebelik şansı sunmaktadır.
Tüm ülkelerde çoğul gebeliğin yarattığı risklerden korunabilmek için transfer edilen embriyo sayısına yasal sınırlamalar getirilmiştir. Ülkemizde bu sınır 3 embriyodur. 5.Gün embriyo transferinde 1 veya 2 blastosist verilerek hem çoğul gebelik riski azaltılmış hem de gebelik şansı yükseltilmiş olur. Embriyolar blastosist aşamasına kadar kültüre edildiklerinde, bir çok kromozomal anomaliye sahip embriyo blastosist aşamasına kadar gelemez. Böylece kromozomal olarak daha sağlıklı embriyolar seçilebilir. Dolayısıyla 5.gün transferi ile yüksek implantasyon (ana rahmine tutunma) potansiyeline ve düşük kromozomal anomali riskine sahip embriyoları seçebilmek mümkün olur.
Ancak blastosist transferi yapabilmek ve başarılı sonuçlar elde edebilmek için tüp bebek ünitesinin yüksek niteliklere sahip olmasını gerektirir.
- Laboratuar koşulları üst düzeyde olmalı. Dizaynı, havalandırması, temizliği ve bunların periyodik kontrolleri hatasız yapılmalı.
- Yeterli ve kaliteli ekipmanlara sahip olunmalı. Tüm ekipmanların kontrol ve kalibrasyonları düzenli yapılmalı.
- Alanlarında profesyonel tecrübeli bir ekibe sahip olunmalı. Blastosist transferi gibi titiz takip gerektiren tekniklerde tecrübeli embriyologların yeterli sayıda olması çok önemlidir.
- Bir tüp bebek ünitesi sürekli yenilenmekte olan teknolojik gelişmeleri düzenli takip etmelidir. Kaliteli embriyo gelişiminde direkt etkisi olan ileri tüp bebek tekniklerini uygulayabilmelidir.
BLASTOSIST TRANSFERı KıMLERE UYGULANIR
Döllenen yumurta sayısının çok olduğu (genelde 7 ve üzeri) ve 2.gün embriyo kalitesinin iyi olduğu tüm çiftlerde uygulanabilir. Döllenme işleminden sonraki gün hasta öyküsünü bilen doktor ve embriyologların konsültasyonu ile uygun çiftlere 5.gün blastosist transfer önerisi yapılır.

Back
X