Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kizlar ben yeni dogum yaptim. Bebegim bi hafta yogunbakimda kaldi ben hergun sutumu sagip yolladim ama mamada verdiler. Orada mamaya alisti. Yogunbakimdan ciktiktan sonra ben sadece emzirdim bide gece bi olcek mama verdim. Fakat 3 gun sonra kontrole gttigimizde kizim 80 gr vermis dedi doktor. Mama.takviyesine basla dedi.mam veriyorum ayni zamanda emziriyorum fakat bi kac gundur.kizim.emerken gogsumle bogusmaya basladi galiba biberondaki.gbi cok ve hizli gelmiyo diye. Birakacak.diye cok.korkuyorum ne yapmaliyim mamayi keseyim mi tamamen. Yardimci olursaniz sewinirim
Sen ne olirsa olsun emzirmeye devam et.ama dikkat et acken once mutlaka emzir doymazsa mama takviyesi yap bu sayede sütün de artar...
1 hafta sonra yapılan kontrolde kilo vermesi normal.
Kesinlikle emzirmeye devam edin. daha çok aç olduğu zamanlarda mutlaka emzirin. gece beslenmesine önem verin. uykuluyken sizi daha rahat emecektir.
Emzirmeye devam edin.sık sık emdikçe sütünüz de artar bebeğiniz de emmeyi öğrenir iyice.bir de mamayı yavaş akışlı biberonlarda verin.şayet gaz sorununuz da varsa Dr.Brown's biberonlarını dene.(dar ağızlı olanlarından kullan)
Oyle yapiyorum once emziriyorum sonra bogusmaya basliyo bakiyorum sut war ama demekki biberon gbi fazla yorulmadan gelsin istiyo. Gaz sorunumuz yok hamdolsun ama yaerum tuwaletini yapamiyo cok zorlaniyo bu gece sabaha kadar zorlandi uyuyamadi yapinca rahatladi uyudu. Acaba mamadan mi.kaynakli normalde gunde iki.uc kez yapmalari gerekiyomus heralde. Ben hero baby nin.mamasini.kullaniyorum mamadan midir acaba. Mamayi tamamen kesip sadece emzirsem mi.bi sure diye dusunuykrum ama sarilik olir diye korkuyorum zaten hastaneden yeni cikti. Bide bebegimle aramda kan uyusmazligi var o yuzden.olma riski daha yuksek ne yapacagimi sasirdim beni.brakir.diye odum kopuyo ya
mama yapıyor olabilir. doktorunuza danışarak değiştirebilirsiniz. ben hiç kullanmadım ama bir yakınımın da bebeği aynı durumda o zararı olmayan bir fitil veriyor çocuk onunla rahatlıyor ve tuvaletini öyle yapıyor. sizde bir araştırın bakalım
Oyle yapayim hangi mamayi kullanayim diye doktoruna sorayim barii :/
öyle yapın.
birde internetten videoları izleyin tuvaletini yapamayan çocuklar için masaj teknikleri var çok işe yarıyor. mesela ben yapamadığında sırt üstü yatırır bebe yağıyla karnının altını TERS saat yönünde masajlardım. sonrada ritmik şekilde dizlerini karnına çekin bırakın. çekin bırakın. çok rahatlatıyor. denemenizi tavsiye ederim.
O hareketleri yapiyorum ama yagla hic denemedim cok tesekkur ederimm hemen denicem insaAllah.
yediklerindende kaynaklanıyo olabılır. mesela acı fılan yıyorsan dırek bebegı etkıler.sutunden bebıse gecer cocukta hem emmez. bırazcık emse bile tuvaletını yaparken zorlanır.
bu arada aptamil dene hic bir sıkıntı yaratmıyo