Bence gereksiz evham yapmışsınız. Yaşadığınız hiç de kolay bir şey değil, ne desek ne yapsak içinizdeki üzüntüyü ve boşluğu ne anlayabilir ne de doldurabiliriz. Anneliğin yüzde 90'ı endişe ve tedirginlik üzerine kuruluymuş, hamilelikte ilk anladığım şey bu oldu. Evet bu yüzde 90'ının yüzde 80'i gereksiz evhamlardan ve tedirginliklerden oluşuyor bence. Neden hareket etmiyor? Karnıma kolu çarptı acaba bebeğime bir şey olmuş mudur ki içerisinde bulunduğu plasentanın en güvenli ve korunaklı yer olduğunu bilmemize rağmen bu denli saçma şeylerle kendimizi üzmekten, çevremizi endişelendirmekten öteye gitmiyoruz. Bebeklerin kalp atışları sabit değil, nst de göreceksiniz. Bence ilk iş o dopplere veda etmeniz. Şimdiden gereksiz endişeleri sona erdirmezsek kendine güvenen çocuklar nasıl yetiştireceğiz?
37. haftanın başına kadar sırtımda 3,5 kg lık bilgisayara ilave eşyalarımla her gün 1 saat süren yolda işe gittim. Dönüşte metroyu kullandım. Metronun merdivenlerinde bile artık ayaklarım isyan bayrağını çekip yavaş hareket etmemi söyleyene kadar yani 30. haftaya kadar yürüdüm. Evde de ben hamileyim, iş yapamam demedim. Bu konuda eşim de gerekli desteği tabi ki gösterdi. İş paylaşımında ara sıra o bana yardım ederken ben ona yardım eder pozisyonuna geçtim. İşte de oldukça aktif hareket ediyordum ta ki ağırlaşana kadar. Doktorum geçen hafta hiç hantal görünmüyorsun, o kadar alıştık ki hantal görünen hamilelere dedi. Yani size tavsiyem hareket etmekten kaçınmayınız, bebeğinize tabi ki bir şey olmaz, yorulunca da muhakkak dinlenin tabi ki. Ayakta durmak sadece çatı ağrımı çok arttırıyordu, o da dinlenince geçiyor zaten. Hamilelikte rahat olun, bazen çok hareket edecek bazen de o kadar hantal hareket edecek ki bebeğiniz bunlar sizde çok endişe yaratmasın. İsterseniz kendinize meşguliyetler edinin. O zaman bu süreci belki daha kolay ve endişesiz atlatabilirsiniz. Yaşadıklarınız sizi çok korkutmuş, dilerim kolayca atlatabilir ve korkunuzu daha ileri boyutlara taşımazsınız.