kizlar agustosta oruç tutabilecekmisiniz?

bende denicem allah izin verirse ama benim dogumda agustosta anca yarısını tutabilirim allah tutmak isteyenlere fırsat verir inşallah

hamile olan arkadaşlara - oruç tutmayın ne olursunuz!
günahı benim olsun...

bebeğinizi ve kendi sağlığınız için oruç tutmayın !

günahınız sizin olmasına gerek yok zaten dinimizce hamile ve emziren bayanlara verilmiş bir ruhsat var...hamile bayanın oruç tutmaması günah değil yani...
bu arada bende şu an 25. haftamdayım..
ve ağustos ayında 9. ayıma girmiş olacağım ve büyük bir ihtimal tutamayacağım..tabi ki daha sonra tutmak şartıyla tutmayacağım...hem günler çok uzun hem de çok sıcak...ve bebeğin en çok kilolandığı zaman...

doktorumu dinleyeceğim bu konuda
ekimde doğum yapcam allah kısmet ederse...
yaza denk geliyo ve bebek için su çok önemli
susuz kalırsa allah korusun erken doğum olur
o yüzden doktor ne derse o
zaten dinimizde bu konuda tutmayın diyor
borcum olur tutamazsam bebeğim büyüyünce tutarım

ya böyle bi konu açıldığına inanamıyorum...
arkadaşlar doktorlar bol sıvı tüketin diye kendilerini yırtıyolar
dinimizde de hamile ve emzirenlerin zaten oruç tutma zorunluluğu yok
sonrasında kaza yapılır.
hamilelik zaten başlı başına Allah'ın bize lutfettiği ibadet gibi mükemmel bişey
Allah yanlızca bizleri bu konuda mazur görmüşken tutmanın bebeğe ve kendi vucudunuza zararı olacağı için sevap olacağını da sanmıyorum..
sevabı olsa rabbim tutun derdi....

valla ne diyim bebeklerinizi düşünmüyosanız Allahın sizlere emaneti onlar.. emanete değil kendime bakarım diyosanız tutun arkadaşlar....

Gebelik ve Çocuk Emzirmek: Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları halinde oruç tutmayabilirler. Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır.

arkadaşlar yukarıda yazılan madde oruç tutmamayı mubah kılan hallerdendir. oruç tutmayınca günaha giriyormuşsunuz gibi mi geliyor?
ben şahsen kızımda 2 aylık hamileydim ve hiç bir rahatsızlığım olmadı tutmuştuum..tabi 5 sen önce sonbahar aylarındaydı ramazan ve günler kısaydı sıkıntı olmadan tuttum...

fakat bu gebeliğimde 9. ayımda olacağım ve ağustos ayında olacak.bebek açısından riskli
olacağını düşünüyorum.ve yüce Rabbimizin bize tanıdığı kolaylığı kullanacağım nasipse...İslam dini kolaylık dinidir unutmayalım

lütfen artık hamileyken şu oruç meselesini tartışmayın bile.. Ne demek tutacak mısınız tutulmaması gerekiyor o bebeğin özellikle yaz aylarında suya ihtiyacı var kesenizdeki su bile sizin içtiğiniz su ile bağlantılı ayrıca açlık şekeri gebelikte daha da çıkabilir... Neden hem kendinizi hem bebeğinizi zora sokuyorsunuz.. Kaza edersiniz ama bebeğinizi düşünün... Hem saatler çok uzun çok fazla aç kalacaksınız ve bebeğinizde aç kalacak bebeğiniz açken karnınızda nasıl ağzı açık bekliyor biliyor musunuz...

Bende son ayımda oluyorum,muhtemelen doğumum ramazan ayında olcak..Doktorum tut dese bile tutmam herhalde,çok sıcak olcak hemde günler bi hayli uzun olcak,dayanamam,bebeğim son ayında benden daha çok beslenecek..Allah bunun için zaten izin vermiş,Vakti geldiğinde kaza yaparım..

ya böyle bi konu açıldığına inanamıyorum...
arkadaşlar doktorlar bol sıvı tüketin diye kendilerini yırtıyolar
dinimizde de hamile ve emzirenlerin zaten oruç tutma zorunluluğu yok
sonrasında kaza yapılır.
hamilelik zaten başlı başına Allah'ın bize lutfettiği ibadet gibi mükemmel bişey
Allah yanlızca bizleri bu konuda mazur görmüşken tutmanın bebeğe ve kendi vucudunuza zararı olacağı için sevap olacağını da sanmıyorum..
sevabı olsa rabbim tutun derdi....

valla ne diyim bebeklerinizi düşünmüyosanız Allahın sizlere emaneti onlar.. emanete değil kendime bakarım diyosanız tutun arkadaşlar....

Katılıyorum.. Hamile iken oruç tutmak çok sakıncalı,hele ki bu sıcak yaz günlerinde,ağustos ayını düşünemiyorum bile.

tutmak isteyen arkadaşlar,sonra kaza orucu ile telafi edebilir,dinimizde her türlü kolaylık var.

ben de tutmicam. doğum ekim sonu, tam da bebeğin kilo alacağı zamana geliyor ramazan, hem de çok sıcak günlere yani çok su tüketmemiz gerek günlere. allah izin verirse daha sonra kaza yapıcam.

tabiki herkes doktor tavsiyesine gore davranacak fakat ben gayrimuslim bir ulkede yasiyroum . doktorum dinlimi dinsiz mi onu bile bilmiyorum. Acaba ne yapsam Turkiyeye gittigimde muayene olup musluman bir doktora basvurmayi dusunuyorum.

Valla bazilari tutuyor hiçte birsey olmuyor bebege. Allah kouyor kim ne derse desin.

tabiki herkes doktor tavsiyesine gore davranacak fakat ben gayrimuslim bir ulkede yasiyroum . doktorum dinlimi dinsiz mi onu bile bilmiyorum. Acaba ne yapsam Turkiyeye gittigimde muayene olup musluman bir doktora basvurmayi dusunuyorum.

Valla bazilari tutuyor hiçte birsey olmuyor bebege. Allah kouyor kim ne derse desin.

benim doktorum marocaine. ama bana da izin verecegini sanmiyorum canim.
bebek tam da beslenme, gelisme doneminde olucak.
zaten bu konuda ruhsat var, tutmayabilirsin. bebegin gelisemezse uzulursun snra..
bence cok takma.. istersen turkiyede de gorun doktora ama zannedersem izin vermezler.

benim doktorum marocaine. ama bana da izin verecegini sanmiyorum canim.
bebek tam da beslenme, gelisme doneminde olucak.
zaten bu konuda ruhsat var, tutmayabilirsin. bebegin gelisemezse uzulursun snra..
bence cok takma.. istersen turkiyede de gorun doktora ama zannedersem izin vermezler.

evet doktor tehlikeli derse kazaya birakcam canim

benim doğumum da kasım sonu aralık gibi ve efet bizim bol su tüketmemiz gerek ve bize ruhsat vermiş cenabı hak emziren ve hamileler tutmayabilir daha sonra borçlarımızı ödeyebiliriz kış olsa tutalım hemen akşam oluyo ama önce bebeğimizin sağlığı e izinde verildiğine göre

Back
X