Kızlar Allah aşkına bi bakın

Muallim_e3416

Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2016
170
78
13
Ya evlendikten ne kadar zaman sonra hamile kaldınız. Benim biraz erken oldu ilk aydan kaldım ve bunu insanlara söylemek dahi istemiyorum hemen ne kadar da erken gözüyle bakıyorlar. Moralim alt üst oluyor akrabalar da dahil.
Kazayla mı oldu , neden oldu dercesine.
Onlara göre mı hesap yapmaliydim
Bildiğin sevincimi yasayamiyorum ve içimde ukte kaldı. Kimseye soylemek dahi istemiyorum
Herkeste şu algı var evliliğin ilk senesi gezmek tozmak gerekir sonra çocuk.
Ya ben belki çocuğumla gezmek istiyorum.
Böyle tepkilerle karşılaşan var mı.
Gerçekten elalem ne der? Kafasından kurtulmamiz lazım!!

Kime ne yahu.
Cevaplarını verin sussunlar.
Aile planlamamıza sizi dahil edemediğim için üzgünüm de.
Töbe ya.
Gezersin tabi ne var, şahsen ben çocuğum oldu mu eve kapanmayı düşünmüyorum :KK53:
Elbette zorlukları olacaktır.
Takılmayın bu kadar,keyfini çıkarın.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Ben ilk aydan hamile kalanlara üzülüyorum açıkçası. Evlilik oturmadan, karı koca birbirine alışmadan, doymadan hamilelik, doğum ve bebek sürecine girilmesi bence iyi bir şey değil. Çevrenizdekiler de böyle düşünüyordur muhtemelen. Mesele gezip tozmak değil, birbirini tanımak, evliliği oturtmak.

Hamile olmasanız da bebek ne zaman diye sormaya başlarlardı ilk aydan.
O yüzden hiiç takmayın illa ki laf edecek birşey bulur bu elalem:işsiz:
Tebrik ederim bu arada sağlıkla kavuşun bebeğinize.

Tabiki elalem ne der degil senin ne istedigin onemli.
Ama ilk aylardan hamile kalmak bana da ekstrem geliyor, ki gezip tozma meraklisi degil aksine evcimen bir insanim.
Ama bunca senedir farkli hayatlar yasamis 2 insan bir arada yasamaya calisiyor.
Bu alisma sureci sevgi ile ilgili de tanima ile ilgili de degil. Evlilik farkli bir durum. Once ciftlerin buna adapte olmasi lazim. Bunun disinda mesela benim hamileligm cok zor geciyor mutfagin kapisinin onunden gecemiyorum. Boyle bir durumda yeni evli olmak da istemezdim insan evinde vakit gecirmek mutfagiyla ilgilenmek vs istiyor e Bir de buyuk ihtimal borc harc oldu evlenirken. Bi yandan toparlanilmaya calisiliyor vs.
Dunyaya gelecek bebegin de rahatligini riske atmak demek bu hem madden hem manen.
Bence buyuk cesaret ben 4 yillik evliyim ancak yolumu buldum. Yine de tebrik ederim allah saglikla kucagnza almayi nasip etsin.

Ya evlendikten ne kadar zaman sonra hamile kaldınız. Benim biraz erken oldu ilk aydan kaldım ve bunu insanlara söylemek dahi istemiyorum hemen ne kadar da erken gözüyle bakıyorlar. Moralim alt üst oluyor akrabalar da dahil.
Bildiğin sevincimi yasayamiyorum ve içimde ukte kaldı. Kimseye soylemek dahi istemiyorum
Çevrenizi hiç takmayın çünkü her zaman konuşacak bir konu bulurlar hamile olursun ne acelen vardı derler hamile olmazsın bebek nerede derler istemiyorum dersen bir tane yap derler 1.olur 2.ne zaman derler 2.olur 3.yü istiyor musun derler çocukların olur bu sefer evin-araban var mı derler yoksa ne zaman alacaksın çevrenin konuşması hiç bitmez sürekli konuşacak birşey bulurlar.

Millete diyeceğiniz tek şey sizene ister ilk aydan yaparım ister hiç yapmam keyfimin kahyası mısınızz

cocuk buyuk bi sorumluluk.hani cevrendiklerde once bi evliligni yasa kocanla sonra sirasi gelincr cocuk yaparsin demek istemis. haklilarda.cunku gercekten cevremdende gordugm kadaryla hamilelik donemi ve sonrasinda esinle paylasimin azaliyor ister istemez cocuguna yoneliyorsun.ben bir bucuk sene sonra hamile kaldim isteyerek.ama esimle cokkkk vakit gecrdk gezdik tozduk ilerde cocuk olurda bunlari yapamayiz pismanlik duyariz diye .ki cinsellik te evlilikte onemli bi konu.herseyi oturrtturp cocuga yonelmek daha mantikli.hamile kaldigmdan beri esimle sarisip uyuyoruz ama birbirimize hasret kaldik dogal olarak.iyiki erkenden hamile kalmamisim deme sebeplerimden biride bu. ama olan olmus artik insallah sizde cocuk dogup buyuynce normal duzene donersinz esinle.cevreyi onemseme .evlenrsn cocuk yokmu derler cocuk yapmazsn hastalignmi var derler
bosver yani
hayirlisyla kucagna alirsin bebisini insallah

ilk aylarda hamile kalıp bikaç yaş küçük arkdaşının doğumgününde "ohoo ben senin yaşında hamileydim" diye ahkam kesen bi tanıdığım vardı.

böyle tipler çok itici oluyorlar. siz onlardan olmazsanız sıkıntı olmaz.

Ben ilk aydan hamile kalanlara üzülüyorum açıkçası. Evlilik oturmadan, karı koca birbirine alışmadan, doymadan hamilelik, doğum ve bebek sürecine girilmesi bence iyi bir şey değil. Çevrenizdekiler de böyle düşünüyordur muhtemelen. Mesele gezip tozmak değil, birbirini tanımak, evliliği oturtmak.

İşte biz bunun kararını verdik demekki ve zaten dört yıl geçmişimiz var tanıdık öğrendik birbirimizi çocuk olmaması için bir engel koymadık ve oldu. Hani bunu biz belirlenmeliyiz. Karşıdaki insanın düşüncesine göre hareket etmek mı gerekiyor.
Tüm bunları geçtim olmuş bitmiş karnımda çocuk var hassas donemdeyim sizin bu soylemleriniz gibi söylemlere maruz kaliyorz ne kadar enteresan değil mi.
Mesela bir arkadaşım da iki yıldır olmuyo neden olmuyor bir sorun mu var deniliyor insanların ağzına çorap tikmak lazım bence. Sadece hayırlı olsun demek gerektiğine ve destek vermek gerektiğine inanıyorum

Tabiki elalem ne der degil senin ne istedigin onemli.
Ama ilk aylardan hamile kalmak bana da ekstrem geliyor, ki gezip tozma meraklisi degil aksine evcimen bir insanim.
Ama bunca senedir farkli hayatlar yasamis 2 insan bir arada yasamaya calisiyor.
Bu alisma sureci sevgi ile ilgili de tanima ile ilgili de degil. Evlilik farkli bir durum. Once ciftlerin buna adapte olmasi lazim. Bunun disinda mesela benim hamileligm cok zor geciyor mutfagin kapisinin onunden gecemiyorum. Boyle bir durumda yeni evli olmak da istemezdim insan evinde vakit gecirmek mutfagiyla ilgilenmek vs istiyor e Bir de buyuk ihtimal borc harc oldu evlenirken. Bi yandan toparlanilmaya calisiliyor vs.
Dunyaya gelecek bebegin de rahatligini riske atmak demek bu hem madden hem manen.
Bence buyuk cesaret ben 4 yillik evliyim ancak yolumu buldum. Yine de tebrik ederim allah saglikla kucagnza almayi nasip etsin.

İşte anlatmak istediğimde bu. O kadar saydığınız şeyi biz eşim ile göze almışız ve bebek olmaması için bir engel koymamisiz. Yani bu bizim kararımız sonucunda olmuş. Buna sadece hayırlı olsun denmesi gerekmiyor mu. Yoksa bizde biliyoruz diğer saydıklarımızı. Valla çevremde bir çok örneği var birine bile neden erkenden hamile kaldin demedim banane yahu. Karar vermişler Rabbim nasip etmiş. Allah sağlıkla büyütsün dedm.sadece anlatmak.istedigim bu. Diğerleri sadece anne adayının canını sıkmaktan başka bişey degil

İşte biz bunun kararını verdik demekki ve zaten dört yıl geçmişimiz var tanıdık öğrendik birbirimizi çocuk olmaması için bir engel koymadık ve oldu. Hani bunu biz belirlenmeliyiz. Karşıdaki insanın düşüncesine göre hareket etmek mı gerekiyor.
Tüm bunları geçtim olmuş bitmiş karnımda çocuk var hassas donemdeyim sizin bu soylemleriniz gibi söylemlere maruz kaliyorz ne kadar enteresan değil mi.
Mesela bir arkadaşım da iki yıldır olmuyo neden olmuyor bir sorun mu var deniliyor insanların ağzına çorap tikmak lazım bence. Sadece hayırlı olsun demek gerektiğine ve destek vermek gerektiğine inanıyorum

Ben de erken bebeğe sıcak bakmayanlardanım ama haklı olduğunuz konu şu ki zaten ortada bebek var. Hani ilk düşündüğünüz zamanlar söylenecek şeylerdi bunlar.

Malesef şöyle bir durum var eğer siz bunları kaldıramıyorsanız sizi çok zorlu bir süreç bekliyor. Çünkü bebek olduktan sonra bu sefer herkes size annelikle ilgili tavsiyeler(?) verecek. Kimse susmayacak. Sütünüz gelecek gelmeyecek çok gelecek, uyuyacak uyumayacak gaz olacak, kilosu az olacak çok olacak bir sürü laf bir sürü tantana. Kendinizi hazırlayın derim şimdiden. Yoksa lohusa psikolojisi ile çıldırabilirsiniz bu insanlara karşı.

Yani ben de yaptığınızın pek mantıklı olmadığını düşünüyorum. Ama düşünüyorsam kime ne yani... Aynı şekilde başkalarının da düşüncelerini takmayın. Siz istemişsiniz, risklerini göze almışsınız, yapmışsınız, artık herkese tebrik etmek düşer. Ha dedikodu da yaparlar ama yapsınlar kime ne...

Belli olana kadar kimseye bir şey deme bence... bu belki 5-6 ay kafanın rahat etmesini sağlar. Sonra da kendi telaşından milletin lafına zaten takılmazsın.
Şimdi de takılmamalısın gerçi, hayat senin, bakacak da onlar değil, laf düşmez kimseye.

eğer çocuğunu doğuracaksan bu düşüncelerden bir an önce sıyrılmak zorundasın çünkü içinde büyüyen taş değil bin insan yavrusu ve senin bütün bu duygulanımlarını o da hissediyor.
sen ve eşin bu duruma hazırsanız bu kimseyi alakadar etmez. yatak odanızı nasıl millete açmıyorsanız çocuk yapma fikri de kimseyi ilgilendirmez.

Ben de erken bebeğe sıcak bakmayanlardanım ama haklı olduğunuz konu şu ki zaten ortada bebek var. Hani ilk düşündüğünüz zamanlar söylenecek şeylerdi bunlar.

Malesef şöyle bir durum var eğer siz bunları kaldıramıyorsanız sizi çok zorlu bir süreç bekliyor. Çünkü bebek olduktan sonra bu sefer herkes size annelikle ilgili tavsiyeler(?) verecek. Kimse susmayacak. Sütünüz gelecek gelmeyecek çok gelecek, uyuyacak uyumayacak gaz olacak, kilosu az olacak çok olacak bir sürü laf bir sürü tantana. Kendinizi hazırlayın derim şimdiden. Yoksa lohusa psikolojisi ile çıldırabilirsiniz bu insanlara karşı.

Öyle bir durum olmayacak inşallah. Zaten farklı bir şehirdeyim. Yanıma sadece bana destek olacak kişiler gelecek bu dediklerinizi bir yıl sonra yasasam da aynısı olacakti. Zaman kavramını ne çok önemsiyoruz. Önemli olan psikolojiyi iyi tutmak ve destek olmak isteyen insanlarla konuşmak sanırım. Teşekkürler cevabınız icin

Aa sen bizim aileye denk gelmemişsin, bİzimkiler olsa çok sevinirlerdi. Herkes anlattığın gibi değil, sen olumsuza odaklanmışsın bence.
Bana sorarsan da hayatını baya zorlaştırmışaın derim.

Back
X