Kızlar aramızda kadın doğum uzmanı var ?cook acil

Oncelıkle gecmıs olsun ama sımdı benimde aklıma takıldı benim doktorum bana bu konuyla ilgili hıc birsey demedi netten baktım galiba vajınal muayene ile oluyor sıze de oyle mi yaptılar yada neye dayanarak bu muayeneyı yaptı Bı riskimı vardı

ever vajinal muayene ile yaptı ölçümü canım

canim dr lar hemen hemen her konuda 2 ye ayrilir sen riske atma kendine dikkat et her ihtimali düsun gebelik her donemde riskli bir surectir strese girmemek ama cokta gevsek davranmamak gerekir her ihtimal uzerinde kendini kasmadan durmalisin

Öyle de hani öyle bi risk var sa ilaç veriyorlar onun için merak ediyorum

neymiş bu ölçümler hergün yeni icat çıkıyor çokta bilmemek lazım herşeyi acık gerçekten mal olmak lazım.benim bildiğim hamileliğimde tek ölçüç baş popo uzunluğuydu.şimdilerde iş yerindeki gebe arkadaşlarım her ay bir ölçümle gelp dr şöle dedi böle dedi diye milletin 9 ayını burnundan getriyolar.hep para bunlar ordan çık bu makinaya gir burdan git şu ölçümü yaptır gel.

valla öyle oluyor ama insanda kendini alikoyamiyor

Oncelıkle gecmıs olsun ama sımdı benimde aklıma takıldı benim doktorum bana bu konuyla ilgili hıc birsey demedi netten baktım galiba vajınal muayene ile oluyor sıze de oyle mi yaptılar yada neye dayanarak bu muayeneyı yaptı Bı riskimı vardı

Gebeliği risk li olanlara yapıyorlar canım yani eğer sancın varsa kanama gibi durumların varsa yaparlar keyfi yapmıyor lar diye biliyorum

Canım bak ben İstanbulda çok iyi bir perinatoloğa gittim. Aynı zamanda riskli gebelik uzmanı kendisi. Ayrıntılı usg zamanında gittim ben. Ve o benim serviks uzunluğunu 30mm ölçtü. Ve dedi ki sık sık ölçtür. 30un altına düşmesi bizim için risktir. Ve sonra kadın doğumcum 27 ölçtü ve bana progestan başlandı. Bence ihmal etme Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

Hayır her gebenin serviks uzunluğu ölçülüyor. Ama anormal bir durum yoksa çok gündeme gelmiyor sadece.

Etrafım da ki hiç bir gebe ye yapılmadı ve ilk gebeliğim de böyle birşey yapıldığını bile bilmiyordum hiç bakılmadı ama bunda riskli olduğu için doktorum bana ilerleyen haftalar da tekrar bakalım dedi ondan öyle düşündüm canım

Kızlar 26 haftalık hamileyim ve kadın doğum uzmanı var ise aramızda çok önemli bisey sormam gerekiyor lütfen :KK43:
27 mm cok kisa. Ben 31 mm ile hemen tedaviye basladim. Mutlaka baska bir doktora basvurun proluton igne ile progestan verir muhtemelen.ayaktada fazla kalmayin. 3.5 alti risk. Ozellikle bu kadar erken haftada.

Etrafım da ki hiç bir gebe ye yapılmadı ve ilk gebeliğim de böyle birşey yapıldığını bile bilmiyordum hiç bakılmadı ama bunda riskli olduğu için doktorum bana ilerleyen haftalar da tekrar bakalım dedi ondan öyle düşündüm canım
Ya doktor bebeğe bakarken onu da ölçüyor kendi açısından bilmek için. Ama her şeyi bize söylemiyorlar ki. Onu ölçmek zorunda çünkü bu gibi durumlarda erken doğum riskini ordan söylüyorlar. Öyle bir durum yoksa hiçbişey demiyor yani serviks uzunluğunuz normal diye bir bilgi vermiyorlar tabiki :)

Canım bak ben İstanbulda çok iyi bir perinatoloğa gittim. Aynı zamanda riskli gebelik uzmanı kendisi. Ayrıntılı usg zamanında gittim ben. Ve o benim serviks uzunluğunu 30mm ölçtü. Ve dedi ki sık sık ölçtür. 30un altına düşmesi bizim için risktir. Ve sonra kadın doğumcum 27 ölçtü ve bana progestan başlandı. Bence ihmal etme Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

Anladım canım çok sağol bu arada ayrıntılı ultrason kaçıncı haftada yapıldı sana canım

27 mm cok kisa. Ben 31 mm ile hemen tedaviye basladim. Mutlaka baska bir doktora basvurun proluton igne ile progestan verir muhtemelen.ayaktada fazla kalmayin. 3.5 alti risk. Ozellikle bu kadar erken haftada.

senin kaç haftada 31 mm çıktı canım

Ya doktor bebeğe bakarken onu da ölçüyor kendi açısından bilmek için. Ama her şeyi bize söylemiyorlar ki. Onu ölçmek zorunda çünkü bu gibi durumlarda erken doğum riskini ordan söylüyorlar. Öyle bir durum yoksa hiçbişey demiyor yani serviks uzunluğunuz normal diye bir bilgi vermiyorlar tabiki :)

Anladım canım

1 subatta dogum yaptim bebegim 3 aylik suan :) servisk derdinin yerini gazdir emmedir derdi aldi bende :)
Ama ihmal etmr. 27 mm ciddi risk. Hemen baska bir doktora git ve tedaviye basla.

ayy ne güzel hayırlısı canım.. bende bi kurtulsaydım hayırlısı ile

Ben 26 haftalık hamileyimde serviks uzunluğu 27 mm ölçüldü doktor bisey yok dedi gönderdi.. Ancak başka bi doktorla konustugumda 27 mm kısa erken doğum riskin var dedi.. Simdi ben kime inanmalıyım anlamadım canım
Benimde sinirdaydi hicbirsey olmadi degil erken dogum normal bile doguramadim cati dar dediler takma kafana agir kaldirma dikkatli ol

Back
X