kızlar ayrıntılı ultrason her hamileye yapılıyomu yoksa risk varsamı yapılıyo yardım

melis92

cnm eşim ve minik kuzumuz
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
43
0
16
Siirt
kızlar ayrıntılı ultrason her hamileye yapılıyomu yoksa risk varsamı yapılıyo yardım

valla canım bence riskle alaksı yok her hamileye yapılıo ...

canım her hamileye ayrıntılı ultrason yapılır.18-20. haftalarda.zaten organlara felan bakılıyor.eğer bir anomali varsa tespit ediliyor.üçlü test genelde ikili testte problem olduğunda isteniyor.eğer problem yoksa yaptırma.

cnm peki ayrıntılı ultrasonu kadın doğum doktorumu yapıyo yoksa radyologmu benım bulundugum yerde radyolog yapıyomus yaa tereddut edıorum bıraz içim rahat deıl kadındogum doktrunun yapması daha saglıklı deılmı

detaylı ultrasonu radyoloji uzmanı yapiyor canım..doktorun sadece raporu degerlendırecek.her hamıleye yapılır.içinin rahat etmesi acısından yaptır derim.benm de testlerımde hıcbısey cıkmamasıtı ama detaylı daha farklı bişey.bütün iç organlarının olcumlerını yapiyor ve Allah korusun bır anormallık varsa tespıt edılıyor.bence ımkanın varsa yaptır derım

canım illaki radyoloğun yapması mı gerekir bilmiyorum.benim bildiğim ultrason aleti gelişmiş iyi bie kadın dopum uzmanı da bu işi yapıyor.yani burada aletin iyi olması ve doktorun bu işlemi anlıyor olması lazım.

Ayrıntılı ultasonu perinatalog yapar normalde.Her kadın doğumcu da yapamaz çünkü farklı bir eğitim alması gerekir.En sağlıklısı bir perinataloji uzmanının yapması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…