• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bakar mısınız acele mi acaba

kızlar 1 yasında kızım var ve ablam kendı çocuklarını 1 yasında bezden kesmişti. Bende kesmek istiyorum ama erken mi bilemiyorum tecrıbelerınız yazar mısınız
1 yas cok erken canm 1 bucuk olunca her seferinde seninle tuvalete gotur anlat yavas yavas ama bezi bagla on hazirlik gibi yap 2 dede kesersin cocuk en azindan yabancisi olmaz

1 yaşın çok erken olduğunu düşünüyorum. Benim oğlum 2,5 yaşındayken bezi bıraktırdım.

sipam daha bir buçuk yaşında daha önce bi iki defa lazımlıga oturttum tanıyor lazımlıgı istedi oturdu yaptı çişini sonra bezini taktirmadi üç defa tuttum yapmadı ama her lazimliktan kalktığında bı ananesinin kucağına birinde halıya birinde de balkona yaptı bugün de sabah bezi taşmış çıkardım tuvalete tutcaktim onda da tuvaletin paspasina yaptı bu konu bnm için zor olacak galiba bezini tuttum bide pişman oldum yalancı gibi oldum diye alıştırma kilodu almaya da gidemedim kafam karışık napayım napmayim diye
Bunlar olağan şeyler .malesef hepimiz yaşıyoruz ..Şuan sinir harbi yaşatan bu durumlar ,ileride gülümsetecek anilara dönüşecek ,sıkma canını ..

Tuvalet eğitimi için 2 yaşını beklemeni öneririm . Bunu daha erken öğrenen çocuklar yanıltmasın seni ,üzmesin de ..bazı anneler direniyor olacak da olacak diye ama olmuyor bir sene uğraşıyor olmuyor ,çocuğun da psikolojisini bozuyor ..hazır olduğu zamanı bilmek/bulmak çok önemli ..bir pedagogdan yardım da isteyebilirsin çünkü psikolojik dönüşü kötü olabilir ..
Kızım şuan 2 yaşında ve hiç acele etmiyorum .korktu bir kere ..önce pedagogla görüşeceğim .bir sene bekle dese bile beklerim .ruhsal bunalım yaşayacağına, bezi 1 yıl geç terkeder, annenin de çocuğun da hiçbir kaybı olmaz .

Bunlar olağan şeyler .malesef hepimiz yaşıyoruz ..Şuan sinir harbi yaşatan bu durumlar ,ileride gülümsetecek anilara dönüşecek ,sıkma canını ..

Tuvalet eğitimi için 2 yaşını beklemeni öneririm . Bunu daha erken öğrenen çocuklar yanıltmasın seni ,üzmesin de ..bazı anneler direniyor olacak da olacak diye ama olmuyor bir sene uğraşıyor olmuyor ,çocuğun da psikolojisini bozuyor ..hazır olduğu zamanı bilmek/bulmak çok önemli ..bir pedagogdan yardım da isteyebilirsin çünkü psikolojik dönüşü kötü olabilir ..
Kızım şuan 2 yaşında ve hiç acele etmiyorum .korktu bir kere ..önce pedagogla görüşeceğim .bir sene bekle dese bile beklerim .ruhsal bunalım yaşayacağına, bezi 1 yıl geç terkeder, annenin de çocuğun da hiçbir kaybı olmaz .
evet haklısınız bnde beklicektim ama kendisi donunu indirip bezini çıkartıyor söylediklerimi de anlıyor ama üstüne düşünce inada bindirdi bence bu bazı kişilere saçma gelebilir ama hifa çok zeki cidden annem şunu getir bunu topla gel elini yikayalim fln dediğimde sektirmeden hepsini anlıyor ve yapıyor internette bazı pedegoglarin programlarını izledim onlarda cocuk ne zaman belli etmeye başlarsa o zaman tuvalet eğitimi zamanı gelmiştir diyolar ama hayırlısı bakalım kolay gelsin cümlemize de o_O

evet haklısınız bnde beklicektim ama kendisi donunu indirip bezini çıkartıyor söylediklerimi de anlıyor ama üstüne düşünce inada bindirdi bence bu bazı kişilere saçma gelebilir ama hifa çok zeki cidden annem şunu getir bunu topla gel elini yikayalim fln dediğimde sektirmeden hepsini anlıyor ve yapıyor internette bazı pedegoglarin programlarını izledim onlarda cocuk ne zaman belli etmeye başlarsa o zaman tuvalet eğitimi zamanı gelmiştir diyolar ama hayırlısı bakalım kolay gelsin cümlemize de o_O

Tamam da bir günde bırakmayacak ki

Öğrenecek ne kadar tutulur ne Zaman gelip yapılır

Bu süreçte çok titiz olmayacaksınız

O yapacak siz sileceksiniz

Sonra da tutabildiği süreyi belirleyip gelince tuvalete gitmeyi isteyecek

Yalnız kakası sıkıntı olabilir oturarak yapmak zor gelebilir çömelerek yapmak daha farklı olur zira

kızlar 1 yasında kızım var ve ablam kendı çocuklarını 1 yasında bezden kesmişti. Bende kesmek istiyorum ama erken mi bilemiyorum tecrıbelerınız yazar mısınız
cok erken sanki ya 1 yas cok erken deglmi? Benm yegenm 2 yasında hala altı bezli yeni yeni bıraktrmaya calsyolar.

Yalnız kakası sıkıntı olabilir oturarak yapmak zor gelebilir çömelerek yapmak daha farklı olur zira
yok yok çok haklısınız bende bı günde yapabileceğini öğrenebileceğini düşünmüyorum sadece bn heyecanlıyım stresliyim bazı şeyleri düşünmeden hareket ediyorum galiba

kendi istedi çıkardı diye hemen kavramasını bekledim gerizekalı ben

gece cisi ne zaman biraktirilir bi deyiverin bana hatunlar?

gunduz 2,5 yasindan beri biraktik sukur..ama gece hala bez var altimizda..

bir yasinda bez birakilirmi ya ablaniz cok mu cimri bez parasindan kaciyor galiba.benim kizim 27 aylik olacak yeni baslicam daha dogumdan sonra mecbur su an egilip onu bile kucaklayamam ki uc haftam var doguma.ama insallah dogumdan sonra lazimlik la baslican alistirmaya hic zorlamadan bir yas cok cok erken..

Ama tuvalet eğitimi çok farklı bir psikoloji ..benim kızım da söylediğim herşeyi anlıyor ve iletişim kurabiliyoruz. .yalnız konuşamıyor. .neyse her çocuk farklı ..sana kolaylıklar diliyorum ..

gece cisi ne zaman biraktirilir bi deyiverin bana hatunlar?

gunduz 2,5 yasindan beri biraktik sukur..ama gece hala bez var altimizda..

Gecesi gündüzü yok

Hepsi birlikte

Gece bez takarsan çocuk öyle kodlar

Yaz geldi açın gece de Bebek gelene kadar bezi unutun

Yoksa temelli bezlenmek isteyebilir gündüz de

Gecesi gündüzü yok

Hepsi birlikte

Gece bez takarsan çocuk öyle kodlar

Yaz geldi açın gece de Bebek gelene kadar bezi unutun

Yoksa temelli bezlenmek isteyebilir gündüz de
o zaman ben cok gec kaldim yaaa..bundan sonra ne yapabilirmki oglum nerdeyse 5 yasinda

o zaman ben cok gec kaldim yaaa..bundan sonra ne yapabilirmki oglum nerdeyse 5 yasinda

Bence kardeş de geliyor

Bir uzmana danışsanız iyi olacak gibi

Benimki erken ve birlikte bıraktı

Bazıları gece çişe kaldırmış ama ben hiç kaldırmadım kendi gelirse bağırdı anne çişim geldi diye bu da üçü beşi geçmedi

Back
X