kızlar bana acil yardımmmmm?

startuba

bir varmışş bir yokmuşş
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
126
0
96
Erzincan
selam kızlar benim bebiş 2.5 aylık ve geceleri meme emmesi güzel istekle alıyor ama gündüzleri zorla veriyorum alsada az emiyor ilk birinci ay 1 kilo aldı 2 ayda tam 1 kilo aldı dün tartıldı 15 günde 100 gr almış sadece şimdi 6kilo 100 gram sizce ne yapmam lazım gündüzleri mama versemmi süt emmeyi bırakırmı ?

bence mama falan verme canım
doyuyor demekki fazla istemiyor
emmek istemese gecede almaz
kilosu nekadar doğmuştu ki
biraz kilo alımları az gibi geldi

bence mama falan verme canım
doyuyor demekki fazla istemiyor
emmek istemese gecede almaz
kilosu nekadar doğmuştu ki
biraz kilo alımları az gibi geldi

canım 4 kilo doğdu 2.5 aylık doğduğundan bu yana 2lilo 100 gr almış şimdi 6 kilo 100 gr sence nasıl senin bebişler nasıl

selam canım..ilk ay iyi kilo almış ama sonra düşmüş kilosu..15 günde 100 gr demek ayda 200 gr demek bu da çok düşük bir kilo alımı dr lar ayda 800 -1000 gr alınması gerektiğini söylüyorlar..mamaya başla diyemem tabi bunu ancak dr un bilir..ona danış bence..

Benim oğlum 2.780doğdu şuan 6.800gr
kızımda 2.620 doğdu şuan 6.500 kilo bizede fazla diyo doktor
hazımsızlık var mamada günde 3defa vermeme rağman genelde emiyolar yinede hazmetmiyo gaza dönüşüyo o sorunumuz var
biraz sizin az gibi canım
doktora bi sor sen onu
takviye derse verirsin
BİZİM 10GÜN SONRA 4AYLIK OLACAK

selam kızlar benim bebiş 2.5 aylık ve geceleri meme emmesi güzel istekle alıyor ama gündüzleri zorla veriyorum alsada az emiyor ilk birinci ay 1 kilo aldı 2 ayda tam 1 kilo aldı dün tartıldı 15 günde 100 gr almış sadece şimdi 6kilo 100 gram sizce ne yapmam lazım gündüzleri mama versemmi süt emmeyi bırakırmı ?

canıım ya aynı sorun bizdede var 3,200 doğduk ilk 1 ay 1,5 kilo aldık 2. ayda 1 kilo aldık....ve aynı sizin durum bizdede var geceleri emiyor gündüzleri emmek istemiyo zorlan veriyom ......:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

doktor 15 gün sonra yine gelin kilosuna bakalım dedi bide kızlar son 15 günde kusmaya başladı emdikden sonra biraz geri çıkarıyordu ondanda olabilirmi acaba özellikle gündüzleri çok kusuyordu ya ne olur dua edin endişeleniyorum doğrusu neden böyle oldu şu 15 günün çabucak geçmesini istiyorum inşallah iyi sonuçalırım:Saruboceq:

Ay canım ya benim kızda böyleydi, 2,5 yaşında güzdüz emmeyi bırakmıştı.
Gece uyku sersemi alıyordu memeyi, 1 ay gece emzirebildim sadece.
Sonra da emmeyi bıraktı. Sütüm yetmiyormuş. Sonra dr. mamaya başlattı emmeyi iyice bıraktı.
Kilosuna gelince bana iyi gibi geliyor. Benim kızım 2,5 yaşını doldurdu ama hala 10 kilo.
Ne yaptımsa yediremiyorum...

canıım ya aynı sorun bizdede var 3,200 doğduk ilk 1 ay 1,5 kilo aldık 2. ayda 1 kilo aldık....ve aynı sizin durum bizdede var geceleri emiyor gündüzleri emmek istemiyo zorlan veriyom ......:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım anlıyorum neler hissttiğini sende isretsen bi doktora danış bakalım ne diyecek bizin 15 günsonra bakalım aynımı herhangi bi nedeni varmı
neler önericek

Benim kızda bi ara az yedi güzdüz,senin dediğin gibi kilo alımıda azdı o zaman.Genel kilosu iyidir normalde ama insan endişeleniyor dediğin gibi.
Doymuyordur belki diyeceğim ama doymasa huzursuzluk çıkarırdı.
benimki yırtıyor ortalığı çekipde süt gelmeyince :(8 Bugünlerde iyice büyüdü sütüm daha bi az geliyo yavruma:(

benim kızımda bazen inat ediyor almıyor ama ben günde 2sefer mama veriyorum.keyfi yerine gelince alıyor memeyi hanımefendi.

bence kilosu az canım doğum kilosuna göre.ayrıca 15 günde 100 gr da çok az.sen bakma doktorların dediğine mamaya başla bence ama biberonla verme kaşıkla verirsen bırakmaz emmeyi.

arkadaşım bebeklerin kilo alımı her ay aynı olmak zorunda değildir. aylık 500-1000 gr almaları beklenir. ancak bu durum bebekten bebeğe değişir. bebeğinin kakası sarı ve sulu ise, ayrıca kilo alımı 2 ay üstüste sıfır olmamışsa sakın mama verme herşey normaldir merak etme. beslenemeyen bebeğin kakası top top olur (katıdır) aklında olsun

arkadaşım bebeklerin kilo alımı her ay aynı olmak zorunda değildir. aylık 500-1000 gr almaları beklenir. ancak bu durum bebekten bebeğe değişir. bebeğinin kakası sarı ve sulu ise, ayrıca kilo alımı 2 ay üstüste sıfır olmamışsa sakın mama verme herşey normaldir merak etme. beslenemeyen bebeğin kakası top top olur (katıdır) aklında olsun

Ben de katılıyorum. Ayrıca bebeğinin kilosu az değil. Sadece bu 15 günde 100 gram alması az. Bence hiç vazgeçmeden meme vermeye devam et. Kusunca yine ver. Ben kusunca da veriyorum biraz vakit geçtikten sonra. İnşallah gelecek 15 günde daha iyi kilo alırsınız.

bu sorunların sadece bende başgöstermemiş olması beni bi parça rahatlattı doğrusu. benim oğlanın kilo alımı da yavaşladı. bizde 15 günlük takip modundayız. haftaya gidip tekrar tartılıp ne yapacagımıza karar verecegiz. bu arada emzirme sıklığımı arttırdım ve sütüm artsın diye ne duyduysam yiyorum. durum vahim benim açımdan yani :(. ogulcanım 6 kg ve 3150 doğmuştu.:1no2::

Canım benimde bebeğim şu an 7 aylık dönem dönem uyurken emiyordu gündüz emmiyordu ama ben sadece anne sütü verdim kilosu falanda gayet iyi bebeğinin geçecektir sorun etme bence uyurken emzirebildiğin kadar emzir sık sık bide tatlı şeyler ye sütün daha tatlı olur bebeğin daha severek emer:1:

Back
X