kızlar bana bi akıl verin lütfen :s

elagozluum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2014
14
5
3
31
merhaba kızlar ben 4 aylık hamıleyım lohusalıgı kafama takmaya basladım sımdıden . dogum yaptıktan sonra yanımda emınım kayınpeder kayınvalıde ve kaynım gelıp uzun bır sure kalmak ısteyecekler ve ben lohusayken rahat olmak ıstıyorum dogal olarak esımın ılgısıne ıhtıyacım var onlar olursa bu pekte mumkun olmayacak ve hıc anlasamıyorum ben onlarla. benım tarafımdan yanımda kalabılecek kımse yok ıkı bacım var ıkısıde cok uzakta ve esımın aılesı onları ıstemezler bu durumda. annem desen bız kucukken terkettı babaannem yaslı ve halam kaynanayla yasıyor oda benımle kalamaz baska kımsemde yok ben ne yapacagım kendımı yalnız hıssetmek ıstemıyorum esımın aılesı evıme hucumederken..

Öncelikle Allah Bebeginizi Saglikli Bir Sekilde Kucaginiza Almayi Nasip Etsin..

Daha cok uzun sure var onunde simdiden, cok knemsiz ve gereksiz seylerle kafani yorma .
Bebegini dusun ve kendini dusun .

Esinin ailesinden baska kimse yokmus zaten yanina gelebilicek , eger inlarla sorunun yoksa , gelmeleri iyi olur kendini yalniz hissetmezsin.
Ama ilaki uzun sure kalmak zorunda degiler bunu esinle paylasabilirsin..

2-3 gün kalip gitsin ler.

Ama dedigim gibi onceligin suan bebegini dusunmen .
Sonrasi nasil olsa hal olur.

amın tesekkur ederım ahh anlasabılseem onlarlada o kadar cahıllerkı her soyledıklerı batıyor

amın tesekkur ederım ahh anlasabılseem onlarlada o kadar cahıllerkı her soyledıklerı batıyor
Normalde sorunlariniz varmi onlarla ?

Eger oyleyse tabiki sende haklisin .
Ben anlamiyorumki neden dogumdan sonra eslerin Ailesi gelip aylarca kalir , ben kendilerini sevmedigimden degil ama sahsen rahatsiz olurdum .
Kimseyide okadar uzun sure cekemezdim herhalde .
Zaten kesinlikle dogumdan sonrada uzun sureli kimseyi istemiyorum bastan soyledim .
Sadece annem gelecek 3 gun kalacak ve geri donecek oda ben 3 gun hastanede kalicam diye.
Kaynanamda hastaneye gelicek ama eve yatili gelmeyecek ..
Bunlari simdiden konustum, gerci knlarda bana sormustu ve karari benim vermemi istemislerdi ..

Yani eger senin ve esin icinde sorun yoksa , esin uygun bir dilde soylesin.
Gelsinler ama uzun sure kalmasinlar .

haklısın canım artık dedıgın gıbı yaparız gelırler uzun kalmazlar ıns. cunku bende gercekten rahatsız olurum allah nasıp ederse dogacak cocuk benım ama esımın babası karar verıyor bızım uzerımızden bırseylere sınır oluyorum

kayınvaliden olur da kayınpeder hele hele kaynın ne alaka !? gelip görüp gitsinler, yada sonradan gelsinler..

kayınvalideni idare et, aranız ne durumda olursa olsun o gelmek zorunda, çünkü senin gelebilecek insanın yok.. yani kadın hem sana destek olmak ister hem de kendini buna mecbur hisseder, hatta gelmese çevresi bile söyler "aaa sen niye gitmedin gelinine yardıma" diye..

neyse demem o ki ; kayınvaliden gelsin.. sana yemek yapsa, ortalık toplasa bile büyük iyilik etmiş olur.. ama diğerleri de gelirse tavsiyem yatak odandan yemek yemek ve tuvalete gitmek dışında hiç çıkma, çıkma ki anlasınlar rahat edemediğini, sorarlarsa da uykum var, bebeği emziriyorum, bebeği uyutuyorum, yorgunum, dinleniyorum vb. şeyler söylersin

1 hafta kalsın k.v., sonra güzel bir dille "anne artık iyiyiz, istediğin zaman evine dönebilirsin, çok sağol geldiğin için.." dersin..

onların arasında kendini yalnız hissetme konusuna gelince; yanlış düşünüyorsun ! sen yalnız değilsin, eşin ve bebeğin senin en büyük ailen !
anne-babası yanında olmayan tek insan sen değilsin, ayrıca eşinin ailesi de senin ailen oluyor, anlaşamıyor olman buna engel değil..!
hem sonra oğullarının en mutlu gününde yanında olmayı istemek, torun görmek en doğal hakları.. senin anne-baban yok diye eşininkiler de mi olmasın.. lütfen kendi duygusal boşluğunun acısını onlardan çıkarma..

sonuçta ortada hiç bir kötü niyet yok, aksine herkes gelecek olan yeni bir bebeğin heyecanında, merakında dolayısı ile bu mutlu günlerini de, gelecekteki mutlu günlerini de kendine ve çevrene zehir etme.. güzel bebeğini sevmeye herkesin hakkı var bunu da unutma !:)

sevgiler

Simdiden bunlari dusunup sabrinizi tuketmeyin.
Dogumdan sonra cabuk toparlanirsaniz yaninizda kimsenin kalmasina gerek olmaz.
Esinizle konusun ve ortak bir karar verin.
Kayinvalideniz bikac gun evinize gelsin, size destek olsun sonrada torunlarini ozledikce gunden gune gelirler.
Saglikla kavusun bebisinize.

pekı tesekkur ederım sorun zaten kayınbaba kaynana ıyıdır genelde

amın ınsallah cok tesekkur edıyorum haklısınız ..

Doğmamış çocuğa don biçip, biçilen don üstüne olmadı olasılığına karşı üzülen bir konu sahibi…

Keşke hamile kalsam da sağlıkla bebeğimi kucağıma alsam eşimin bütün sülalesi gelsin razıyım

Bunları düşünmek için çok erken. Sağlıkla doğumunuzu yapın inşallah. Doğumdan sonra Yardıma ihtiyacınız olacak zaten gelen insan gitmek için can atıyor merak etme. Ikiz doğum Yaptım 20 günlükten bu yana hep tek baktım. Sonra dedimki biri gelsede 1 saat uyusam.

yapıcı olalım. Madem kimseniz yok gelen gelsin sonuçta onlarında torunu.

demek istediğini anlıyorum. doğuma bir ay kala konusunu açarsın en azından sen rahat olamadığını söyle yanlarında kısa kalsınlar artık eşinde tatlı bir dille anlatsın.

hayret bırseysınız kardesım ya surda derdımızı anlatmaya calısıyoruz allahda nasıp ederse dogmayacakmı bu cocuk boyle sacmalayacaksanız hıc yorum yazmayın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…