Kızlar bana bi kulak verin nolurrr..

caneem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
180
385
103
Kızlar benim içinden çıkamadığım bi konu var. Daha önce adet sancılarım çok şiddetli olduğu için doktora gitmiştim. 5 cmlik kistin var dedi ama ne olduğunu tam olarak anlayabilmem için emara girmen gerek dedi. Emarı çektirip dün eşimle gittik doktora. Doktora dedim ki hem adetlerim çok ağrılı hem de ilişki sırasında çok ağrım oluyor. Doktor emara baktı, ultrasondan da baktı yine. Dedi ki '' 7 cmlik bi kistin var ve katı durumda. Patoloji yapmamız gerekiyor dedi. Kötü huylu olabilir'' Ben kalp hastası olduğum için bana cerrahi müdahale yapılması yasak dedim. Ama yapmazsak ve kötü huyluysa nolucak dedi. Şimdi size sorum şu: Doktor çikolata kisti de olabilir dedi. Çikolata kisti patoloji yapılmadan da teşhis edilmez mi?

İkinci bir doktorun görüşünü al. Sonra yine biyopsi yaptırırsın.

Bir başka doktora daha görün.

Çikolata kisti batın ultrasonunda bile belli olur ki sen muayene olmuşsun.

başka bi doktora daha gidin.

kalp sıkıntınız yüzünden gittiğiniz, durumunuzu takip eden doktora da danışın.

Kesinlikle başka doktora da görün sonrasında biyopsi derlerse devam edersin.

Benim yazacaklarım biraz farklı,doğru yönlendirebilir miyim bilmiyorum ama bence farklı bir doktora da git. Kızımda tümör vardı 4 aylıkken ameliyat oldu çünkü büyüyordu ve Allah korusun kötü huylu olabilirdi. AFP değeri çok yüksekti,senin o değere bakıldı mı? Bir tane de kist varmış,o da 6-7 aylıkken farkedildi. Aylık afp değeri kontrolü ve ultrasonla büyüyüp büyümediğine bakılıyor. Hamdolsun 2 buçuk senedir büyüme olmadı,ona dayanarak patoloji ya da ameliyat istenmedi. Bence iyi bir görüntüleme merkezine ya da hastaneye giderek hem o değerini hem de ultrasonu rutin olarak takibe aldır.

Nasıl yani doktoruna sorman gereken bir soru değil mi bu ? Ayrıca ne demek kalp hastası olduğun için cerrahi müdehale olamazsın. Acil ihtiyacın olursa ne olacak ?

Sanırım bir kardiyoloğun takibindesindir. Takibinde olduğu kardiyoloğun önereceği ve gerektiğinde konsültasyon yapabileceği bir kadın doğum doktoruna daha git derim. Hatta mümkünse onkolojik kadın doğumcu olsun iki doktor beraber karar versinler ne yapacaklarına. Bu arada çikolata kitsi bile olsa sonucunda cerrahi müdehale gerektiriyor zaten. İhmal etme sakın.

Kızlar benim içinden çıkamadığım bi konu var. Daha önce adet sancılarım çok şiddetli olduğu için doktora gitmiştim. 5 cmlik kistin var dedi ama ne olduğunu tam olarak anlayabilmem için emara girmen gerek dedi. Emarı çektirip dün eşimle gittik doktora. Doktora dedim ki hem adetlerim çok ağrılı hem de ilişki sırasında çok ağrım oluyor. Doktor emara baktı, ultrasondan da baktı yine. Dedi ki '' 7 cmlik bi kistin var ve katı durumda. Patoloji yapmamız gerekiyor dedi. Kötü huylu olabilir'' Ben kalp hastası olduğum için bana cerrahi müdahale yapılması yasak dedim. Ama yapmazsak ve kötü huyluysa nolucak dedi. Şimdi size sorum şu: Doktor çikolata kisti de olabilir dedi. Çikolata kisti patoloji yapılmadan da teşhis edilmez mi?
Çikolata kisti zemininden de kanser gelisebildigini ve bunun gorunum olarak cikolata kistinden ayrilamayabilecegini biliyor muydun?kendini doktoruna teslim et derim,zaten anestezi ve kardiyoloji ile konsulte etmeden ameliyata almayacagina gore bunlar su an icin dert degil..

Merhabalar. Bende yaklasik 10-15 gun once yogun sol yumurtalik agrisi karinda siskinlik,gaz ve idrar yaparken agri sebebi ile gittim yaklasik 5 cm kist oldugunu ama su anda ici sivi dolu ve basit bi kist oldugunu soyledi. Yine de takip edelim ay sonunda gel regl ile atilabilir diye dusunuyorum dedi.
Bence baska bir doktora daha danisin, ben ay sonunda baskam doktora da gidecegim bu sebeple. Cikolata kisti de ultrasonda belli olur. Ayrica doktorlar ultrasonla bile yorum yapabiliyor kist konusunda, bana ultrason goruntulerini dahi verdi sende de bulunsun belki baska doktorlara da danismak istersin ama icini ferah tut regl olunca atilir ya da kuculur bence dedi.
Cok cok gecmis olsun, tek doktorla yetinmeyin kesinlikle.

Back
X