• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bana yardım edin... Görümcem bizden borç istiyor. :(

Ejemeym

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
596
95
118
merhaba. Benim sorunum görümcem kızlar. bizden borç istiyor. kendisi batmış durumda...kızını özel okullarda okutuyorlar ama yemeye ekmekleri yok ve eşimden borç istiyorlar.bu güne kadar aldıklarını kimseye ödememişler ve benide hiç sevmezler hangi yüzle istiyorlar çok sinir oluyorum.bir gün hal hatır sormak için aradıklarını görmedim borç için arıyorlar. Ben çalışmıyorum eşimin maaşıylada kıt kanaat geçiniyoruz.birde hamileyim ve bizimde masraflarımız artıyor.Düğün altınlarımdan istiyor birde.kızlar sizce eşim nasıl vazgeçer?

eşini güzelce ikna etmen lazım.
hayatım bak kıt kanaat geçiniyoruz.
tek güvencemiz o altınlar.
başka da birşeyimiz yok.
bebeğimiz olacak masraflarımız artacak.
o altınlara bizim ihtiyacımız olacak.
elimizde olsa bende isterim tabi yardım etmeyi ama bizde de yok bak.
dünyanın hali belli olmaz herşey insanlar için.
bir durum olur birşey olur paraya ihtiyacımız olur.
biz kimden yardım isteyeceğiz falan diyin.

eşini güzelce ikna etmen lazım.
hayatım bak kıt kanaat geçiniyoruz.
tek güvencemiz o altınlar.
başka da birşeyimiz yok.
bebeğimiz olacak masraflarımız artacak.
o altınlara bizim ihtiyacımız olacak.
elimizde olsa bende isterim tabi yardım etmeyi ama bizde de yok bak.
dünyanın hali belli olmaz herşey insanlar için.
bir durum olur birşey olur paraya ihtiyacımız olur.
biz kimden yardım isteyeceğiz falan diyin.

aynı şeyleri söyledim canım biraz ikna eder gibi oldum ama hala içimde bir şüphe var, ya verirse diye oda aslında vermek istemiyor.

çok zor bir durum eşinize açıkça tepkinizi belli edin peki eşiniz yardım etme konusunda kararlımı...

sakın verme. sonra stresten kendını yer bitirirsin o altınlar senın hakkın bankaya yatır evde tutma

Ne hakla senin altinlarini istiyorlar?
Sakin verme, kendi adina hesap acip at oraya, esinden senden gizli saklida veremesin.
Aklinda kalmamis olur.
Esine de biz cocuk sahibi olacagiz, baska guvencem yok de, guzelce izah et, verme sakin.
Elini kaptirirsan, kolunu alamazsin.
Ayni sikinti bende de var.
Gorumcede benim arkamdan is ceviriyor.
Tek kurusum onlara gidiyorsa benden habersiz, helal etmiyorum hakkimi.

Canım eşini vazgeçiremezsin bence.
İçinde bir uhde kalır.
Hepsini değilde 2/3 sini verebilirsiniz.
En geç bebeğimiz doğduğunda ödemeniz kaydıyla dersin.
Çok fazla tepki gösterip eşinle aranı bozma bance...:34:

aynı şeyi ben yaşadım eşime dedim ki o altınlar bizim tek güvencemiz geri vermezlerse ne yapacagız, vermezse bizim aramız bozulacak. neden evimizin huzuru bozulsun ki ? :) vermedik.

bence bu durumda parandan başka kaybedeceğin birşey yok. ben bu tip hal hatır bilmeyen insanlara para çok bile olsa verilmemesi kanaatindeyim. eğer seni de pek sevmiyorsa kocana açık açık de: sen diyemiyorsan ben onlara veremeyeceğimizi anlatırım. zaten sana da kırılırsa pekte birşey kaybetmezsin dediğim gibi.
çocuğunun parasını özel okula çocuk gönderen bir aileye verme kim olursa olsun. özel okul lükstür ve başkasının parasını alıp kendi lüksüne harcamaya kimsenin hakkı yok. bence şimdiden önlemini al canım

çocuğunu özel okula gönderen bi insanın nasıl kıt kanaat geçinen insanlardan para istediğine aklım ermiyor.benim eşimde ailesine yardımcı olur olsunda zaten bende tahammül edemem ama tüm paramıda kimseye veremez.yok öle yağma.ben hep diyorum sana bişey olsa kimse yüzüme bakmaz akıllı ol diye:) tabi ailesi söz konusu değilken:) bence deki bak kardeşine tamam verelim paramızı ama bu para işleri ara bozar.malım seni verimmi köt olim vermiimmi kötü oliiim en iyisi vermeden kötü olmak.ben eşime dedim valla bende biliyorum yengen gibi en iyi markalar nerde satılıo.ama yeri gelio marka alıyorum yeri gelio kalitesiz bütçeme uyanını.bu ayrımı yapamayan insana bir kere yaptığın iyiliğin anlamı olmaz.hep aynı derde düşer.herkes ayağını yorganına göre uzatacak.allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.sakın paranıda kimseye verme.doğumda ne olacağı bellimi olur.alah korusun artı masraf çıkabilir.ben maddi anlamda tüm gereksinimlerimi doğumdan sonraya bıraktım.sende öyle yap.

ya bi de yok düğün takıları yok sünnet takıları istemek de neyin nesi. size altın taktılar harcamamışsınızdır onları. bi de saklıyomusunuz terbiyesizler... dermiş gfibi!!! para istemiyo ya takıları istiyo. onlara bişey takmak lazım aslında ya, neyse...

paranın geri geleceğinden emin değilsen verme.ayrıca sizinde durumunuz yokmuş doğum yapacakmışsın eşine tek güvencemiz bu altınlar kimseye vermemeliyiz diyebilirsin:31:

Back
X