Kizlar bebek calismalarina baslasam mi?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.374
11.988
498
İstanbul
kizlar selam

Bebegimi kaybettikten sonra ocak ayina kadar korunmam gerekiyordu. Dort gozle ocak ayini bekliyordum.

Ama biz hamile kaldigimda hemen rvi satisa cikartmistik bebegi kaybedince de nasilsa sigmicaz diye sattik simdi yeni bir ev aldik subat sonu gibi tasinicaz.

Ancak simdi dusunuyorum, ocak ayinda calismalara baslasam (sogan kuru inofolic vs desteklemeyi dusunuyorum ) ve olurda hamile kalirsam tasinma suresinde nasil olur, tekrar kaybedermiyim? Riske atmamak icin ertelesem mi diyorum.

Ama ote yandan da yeni aldigimiz ev henuz tamamlanmaya calisan bir site. Merkezi isitma sistemi var ve tum daireler satilmadan isinma vs su an baslamayacak. Bu yuzden subatta evi tasidiktan sonra bir muddet annemlerin yaninda kalmamiz gerekebilir. Yani tasinana kadar cocuk ertelersem muhtemelen yaza dogru baslamak zorunda kalicam calismalara...

Hem cok istiyorum hem cok korkuyorum. Bir akil verin ne olur:) olurda o aralikta hamile kalirsam tasinma isleri riskli olur mu bebek icin?

Canım öncelikle kaybın için cok üzgünüm allah kucağını boş bırakmasın inşallah..
Ben de evimi taşıyalı 1 ay olmadi önce hamileyim nasil yapicam diye çok korktum hem de ben şehir değiştirdim baya 8 saatlik uzağa taşındım.
Taşıma firmaları zaten herşeyi topluyor kirilacak falan e büyük eşyaları da onlar taşıyor senin tek yapacagin giysilerini özel eşyalarını toplamak ben bunun için yanıma esimi ve annemi aldım. Ilk 12 haftayı atlattığım için ben biraz kendimi yordum ama hamileligimin başları olsa emin ol herşeyi onlara bırakırdım.
Bi de su var bebegin sana tutunacaksa tutunuyor sen ister evde otur hep yat tutunmayacaksa yapabileceğin bisey yok. Ama halledersin allahın izniyle..
Bebisini erteleme.. O sana daha fazla güç verecek

Canim cok sagol ihtiyacim olan destegi verdin bana:) zaten hemen kalabilecekmiyim o da supheli ama ertelemek istemiyorum en azindan olmuyorsa da gorup surec bittiginde gerekli tedaviye baslarim diyorum bir yandan bazi sorunlarim var cunku hamile kalabilmekle ilgili.

Ben o halde bebek planlarimi ertelemeyeyim, cok gerekirse kuzenleri arkadaslari annemleri filan toplar oturur kenara isleri onlara yikarim:)

Aynen öyle canim yardım eden çok olur sen merak etme.. en yakın zamanda hayırlısıyla hamile kalırsın inşallah canim

Allah bir daha aci yasatmaz insallah. Bir an once hamile kalirsin. Ocak olmasa bile subatta baslayabilirsin yumurtlama keseydi derken cok erken oldugu icin subat iyi bence. Kismetse Allah nasip ettiyse oluyor. Ama once tedbir sonra tevekkul. Ben 3 ay bittikten sonra tasindim. Esyalari firma tasidi annemler yardimci oldu ama duzeni sen biliyorsun gene birseyler yapiyorsun dayanamayip. Yardimci olacaklar varsa olabilir. Ama Kayip yasadin gec olsun guc olmasin . Ben olsam subatta denerdim bir ay sabredeceksin.

Evi subatta tasiyacagiz ama henuz isinma merkezi sistemi baslamis olmayacak, o yuzden icine gecmeyecegiz bahar donemine kadar annemlerde kalacagiz o arada. O yuzden tasindiktan sonra hamile kalacaksam muhtemelen bahari beklememiz gerekecek babamlarin evinde biraz zor cunku:)

Anladim . Annenizde kalacaksaniz ocak en iyisi o zaman . İlk aylari annenizin yaninda gecirmis olursunuz . Dinlendirir dikkat edersiniz kendinize. Evi tasirken dikkat edin . Dua edin . İnsallah hamile kalmis olyrsunuz ocak ta o zaman

Bence erteleme kuzum. Bu tarz şeyleri düşüne düşüne önüne çok engel çıkar. Biz yeni evliyiz hemen çocuk yapmayacağız diye küçük bi eve çıktık mesela. Hamile kaldım tabi hemen isteyerek. Bi an neden istemeyeyim eşimin yaşı geçiyor dedim ve bebek hazırlıkları yaparken bulduk kendimizi. Sonra dedik bu ev bize yetmicek taşınalım. Koca göbeğimle ev taşımayı göze aldım. Bugün ya da yarın bu zaten olacak bişeydi bizim için. En fazla taşınma işi biraz yavaş olur. Hiç hiçç dert etme bunları. Erteleye ertele bir de bakmışsın birsürü sebep birikmiş ve yaşın geçmiş.

Dogru diyosun arkadasim. Seyden cekiniyorum aslinda biraz da, pco var bende zaten duzensiz yumurtluyorum. Hamile kalmak istedigim ay sogan kurune felan baslayacaktim, evin kaporasini verdigimizden beri her gun git gel telef oluyoruz evle (henuz insaat tamamlanmamis ustalar mudehale etmezsek kafalarina gore sacma sapan isler yapiyorlar) bu arada fazla duzenli yapamazsam sogani ilaclarimi duzenli alamazsam (inofolic glukofen vs) diye de tedirginim. İlk bebegimi kaybedince epey pimpirikli oldum bu yuzden. Ama hersey hallolur diyorum ote yandan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…