kızlar bebek evliliği nasıl etkiliyor??

pxixrxixl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2006
144
1
96
47
Uşak
arkadaşlar çevremde bebek sahibi olup bebeğe bakmaktan gece gündüz onunla uğraşmaktan harap olup birbirinin gözüne bile bakamayan arkadaşlarım var artık aralarında karı koca ilişkisi kalmıyor bebek yüzünden aynı yatakta bile yatamıyorlar hep uykusuz ve sinirliler artık eskisi gibi birbirlerine ne vakit ayırıyorlar ne de duygusal bir paylaşımları oluyor eşim ve ben onları gördükçe çocuk sahibi olmaktan ürküyoruz.

bebek gelince her şey kayboluyor galiba di mi?? :(((

genelde iyi yönde etkileri oluyor diye biliyorum. şuan bizim ilk bebeğimiz yani bebek ortada bile değil henüz 21 haftalık hamileyim. bu konudan korkmuyorum desem yalan olur.

Tabiki her güzelliğin bir zorluğu var. Bukadar kötümser bakma o olayın içine girdiğinde çok farklı oluyor. ilk etapta tabiki zorluklar yaşanıyor. Ama sen bebeğe ve o sana alıştıktan sonra herşey düzene giriyor.

Tam aksini yaşadım ben. 2 çocuk sahibiyim, eskiye göre daha çok dikkat ediyorum kendime. Önceden makyaj çok yapmazdım, saçlarıma çok özen göstermezdim.Ama şimdi evde bile olsam makyajımı yaparım, saçım her zaman fönlüdür düzenlidir, daha bir kadın oldum diyebilirim.:1yes2: bence insanın kendisinde biter olay. Nasıl hissedersen öyle davranırsın. Kötü giden evlilik çocuklara bağlanmamalıdır .Çocuk evliliğe anlam katar, kısırlaşmasına neden olmaz. Çoğu kadın anne olduktan sonra salıyor kendini. Büyük hata. Hem kendinize olan güveniniz için hemde eşiniz için lütfen kendinize kadın dikkat edin.

Valla bu biraz çocuğa bağlı biraz kadına biraz da eşine. Benim oğlum ilk dönem çok gazlıydı sabahlara kadar oturduğumu uğraştığımı günlerce aynı eşofmanı çıkarmadan gece gündüz ettiğimi biliyorum. Ama ilk bir kaç aydan sonra hayatımın artık onunla olduğu ve bu şekilde bir düzen kurmam gerektiği gerçeğine alıştım. Şimdi kuzum'un da dediği gibi daha bi özenliyim kendime. Bu bence biraz insanın kendini ihmal ettiği, 9 ay boyunca kilo aldığı kendini beğenmediği dönemlerin intikamı. Giyin süslen, anne ol, kadın ol hoş bişi.
Eşle ilişkilere gelince... Burda eşin tutumu önemli. Eşiniz size yardımcı oluyorsa, çalışan bir kadınsanız stresinizi paylaşıyor, çocukla gereği kadar ilgileniyorsa ilişkilerinizin bozulması için bir sebep yok. Ama hem ev, hem eşiniz hem de çocuk sizin üzerinize ise eşinizle de ilişkileriniz bozulur kendinizle de. İç dengeniz, psikolojiniz herşey.
Evlilik de çok önemli çocuk da ikisi de ihmale gelmez bu dengeyi de kurabilmek lazım. Ama bu dengeyi hiçbir kadın kendi başına kuramaz eşin desteği şart.

bende aksini düşünüyorum..bebiş olunca tam bir aile oluyosunuz ve eşinizle aranızda sevgiden daha güçlü bir bağ oluşuyor...

Wallahi Pırılcım ben de çok merak ediyorum bu konuyu. İyi ki açmışsın. Yukarıdakilere teşekkür ediyorum ve daha çok kişinin tecrübelerini merak ediyorum.

ben çoçuksuz bir aile düşünemiyorum her zorluguna ragmen mütiş bi,şey evet zorlukları var eşinle iki dakka yalnız kalamıyorsun sürekli evde bir aglama sesi nedenli nedensiz çığlıklar ama benim fikrim çocuk eşleri birbirlerine daha yakınlastırıyor eşinle evi beraber temizliyemesin yada çok nadir beraber iş yaparsın ama çocuk olunca onun herşeyiyle beraber ilgileniyorsun yemeyinden tut banyosuna kadar aynı şeyleri hişsediyorsun aynı kaygıları duyuyorsun aynı anda sevinip aynı anda üzülüyorsun kısacası birbirine daha yakın oluyorsun bu tabi benim düşüncem.rabbim tüm çocuk istiyenlere nasip etsin hiç bir yuvayı ve hiçbir annne kucagını çocuksuz bırakmasın.

ben sanki bu konuda yorum yapmıştım. ama yanlış hatırlıyorum herhalde deyip başlamak isterim.evlisin çalışıyorsun birde çocuk olunca hayatının en yoğun ve yorgun zamanları oluyor. tabiki eşinile eskisi kadar ilgilenemiyorsun. ama bağlar dahada güçleniyor. hele birde eşin sana yardımcı olmakta çekinmiyor ve seninle çocuğun sorumluluklarını alıyorsu değme keyfine.

bizim evliliğimizi olumlu yönden etkiledi.eskiden bazı şeylerin kıymeti bilmiyormuşuz.mesala baş başa sessiz bir yemek ne harika birşeymiş:)

dünyanın en güzel duygusu anne olmak Ama eğer hala hamile gibi gözüküyorsanız kilolardan dolayı,gece gündüz evde pijamalarla bitkin ve perişan dolaşıyorsanız pek de keyfini çıkaramıyorsunuz ilk başlarda ne yazık ki...kendinizden nefret etmekle,bebişinize olan sevginiz,kocanıza (sebebini bilemediğin öfkeniz) birbirine karışıyo!
eşiniz yardımcı oluyosa süper,işer kolaylaşıyo,kendinize ne kadar zaman ayırabilirseniz o kadar ii hissediyorsunuz ve verimli oluyorsunuz tüm ailenize!
kilolar gidip eski güzelliğinize kavuştunuz mu,bebişinizde azcık adam(!) oldu mu ALLAAAH değmeyin keyfinize!evden kahkalar eksik olmuyo,tam bir aile olmak harika bir duygu!Allah herkese nasip etsin.

kesinlikle bebek gelince; ÖNCE kendinizi sonra eşinizi aslaaa ihmal etmeyin.

sevgili pırıl,
şimdi bu konuda ne desek boş
siz bi yapın hoşunuza giderse ne ala
gitmezse yapacak bi şi yok
başa gelen çekilir be bacım

Benim de küçücük bir bebişim var aileyi biraz birbirine kattığı doğru evet:bbo: ama bir gülücük atınca insan tüm stresini yorgunluğunu bir anda unutuyor.Eşlere gelince gülü seven dükenine katlanır sabrın sonu selamet :1yes2:

selam bende 2 tane var 1kız 1oğlan erken evlendim 8 senedir evliyim eşimle çok mutluyum çocuklar karı-kocayı daha çok birbirine bağlıyor senelerdir sevgimizde azalma olmadı çocuklarla dahada arttı onların sevgisi bambaşka bunu çocuk olunca anlarsın.....sevgiler!!!!

hanımlar bence bebek evliliğe renk katar.tabiki çeşitli zorlukları oluyor.benim 11 aylık bir oğlum var.çok kolay bir bebek olmasına rağmen bütün günümü ona ayırıyor, kendime çok az zaman yaratabiliyorum. fakat buna rağmen bebeğim olduğu halde eşimi işten her geldiğinde büyük bir mutlulukla karşılıyorum. kendime eskisinden daha çok bakıyorum. kendimi daha kadınsı hissediyorum ve bu da eşime yansıyor. böylece evlilikte de aşkta da biten şeyler olmuyor.aksine her geçen gün daha büyük bir tutkuyla birbirimizi gözlüyoruz.her kadın neye nasıl özen göstermesi gerektiğini bilmeli. hepinize kucak dolusu sevgiler...

evet maalesef doğru gözlemlemişsin... evliliğin tadını çıkarmadan sakın çocuk yapma.coçuk içeri romantizm dışarı:(((

Valla bu biraz çocuğa bağlı biraz kadına biraz da eşine. Benim oğlum ilk dönem çok gazlıydı sabahlara kadar oturduğumu uğraştığımı günlerce aynı eşofmanı çıkarmadan gece gündüz ettiğimi biliyorum. Ama ilk bir kaç aydan sonra hayatımın artık onunla olduğu ve bu şekilde bir düzen kurmam gerektiği gerçeğine alıştım. Şimdi kuzum'un da dediği gibi daha bi özenliyim kendime. Bu bence biraz insanın kendini ihmal ettiği, 9 ay boyunca kilo aldığı kendini beğenmediği dönemlerin intikamı. Giyin süslen, anne ol, kadın ol hoş bişi.
Eşle ilişkilere gelince... Burda eşin tutumu önemli. Eşiniz size yardımcı oluyorsa, çalışan bir kadınsanız stresinizi paylaşıyor, çocukla gereği kadar ilgileniyorsa ilişkilerinizin bozulması için bir sebep yok. Ama hem ev, hem eşiniz hem de çocuk sizin üzerinize ise eşinizle de ilişkileriniz bozulur kendinizle de. İç dengeniz, psikolojiniz herşey.
Evlilik de çok önemli çocuk da ikisi de ihmale gelmez bu dengeyi de kurabilmek lazım. Ama bu dengeyi hiçbir kadın kendi başına kuramaz eşin desteği şart.
ağzına sağlık canım tam benim gibi düşünüyorsun.çocuklar evliliğin tadı tuzudurlar:emir_bebek:

evlilik reçelse çocuk onun şekeridir.zamanla aşk alışkanlığa dönüştüğünde çocuk yeni bir boyut getirir ilişkiye.artık erkeğin hem karısı hem de onu baba yapan kadın olursunuz.bu anlayana çok büyük bir mertebedir.adam bunun farkındaysa siz bir valide sultan olursunuz.size bakan gözler aşkla ve minnetle parlar.böyle bir aşk tüm dostların başına

ben iki çocuk sahibiyim evliliğimde öyle sovumalar olmadı ben çok şanslıyım biz eşimle çocukları birlikte büyüttük bn uyumadıysam oda uyumadı herzaman destekledi
bana çok moral verdi
eşimle asla aramızda soğukluk yaşanmadı yalnız çocuk olmadan eşim beni çocuk gibi severdi çok düşerdi üstüme ilk çocukta kızıma düşmesini kıskanmıştım sanki beni daha az sevecekmiş gibi eşim bunu fark edip banada aynı muameleyi yaprdı kızımı kıskanmam için şimdi düşününce komik ama o zaman kıskanıyordum ne bileyim
ya ben çok şanslıyım harika bir eşim var şükürler olsun
Yalnız şunu söyleyim kadın ister hamile ister lohusa ne olursa olsun kendini bırakmamalı özenin kendinize güzellik ve akıl kadında bir araya gelinçe önünde yenemeyeceği engel yoktur

çocuğun gelmesi evliliği yıpratmasından ziyade bizim ahirete gidişimizi gösterir...onlar büyüdükçe biz yaşlanıyoruz ... aynamız gibi işde....çok mu karamsar oldu ne?:))

Back
X