Kızlar ben ne yapayım bu kaynana ile

Konuyu okurken bir an benim kayınvalidemden bahsediliyor sandım :))) O kadar çok benziyor ki huyları ama takılma derim ben. Benim kızımada kayınvalidem baktı 3,5 yaşına kadar sonra kreşe verdim. O baktığı dönemlerde aynen böyleydi. Evet sinir bozucu bir şey bende çok sinir olurdum zamanında ama boşuna takılmışım diyorum düşündükçe. Huyları değişmez eşin seni anlıyorsa gerisi boş benim eşimde benim yanımda oldu her zaman bu en büyük şansımız aslında.

bende türünün tek örneği sanıyordum demek onun gibi başkalarıda varmış:)ayy çok zor bir insan evet şanslıyım ki eşim herşeyin farkında kaderime bölesi düştü bende yazın inş kreşe vericem oğlumu cnm takmadan olmuyor ki işte elimde değil melsef

bende türünün tek örneği sanıyordum demek onun gibi başkalarıda varmış:)ayy çok zor bir insan evet şanslıyım ki eşim herşeyin farkında kaderime bölesi düştü bende yazın inş kreşe vericem oğlumu cnm takmadan olmuyor ki işte elimde değil melsef

Seni o kadar iyi anlıyorum ki ama kendine yaparsın emin ol tecbübeyle sabittir. Ben zamanında taka taka psikolojimi bozdum ve 6 ay kadar ilaç kullandım. Şimdi ise hiç takmıyorum söylediklerini kendine farkında he he diyip geçiyorsun diyor bana. Çünkü bunun sonu yok bu tip kaynanalar huylarından asla vazgeçmezler içten içe sen kendini yiyip bitirirsin. Şimdi de kızım ve oğlum benden 1 saat önce geliyorlar biri okuldan biri kreşten. Babaannelerine gidiyorlar her akşam yemeği burada yiyin diyor ama ben haftanın bir gün kalmayı tercih ediyourm orada yemeğe çocukları alıp eve geçiyoruz yemeğimi kendim yapıyorum kafam rahat olsun bedenim yorulsun diyorum artık. Dün akşam hatta çocuklar oradaydı ben dişçiye gidecektim eşimle biliyordu da söylemiştim kaç gün öncesinden. Neyse akşam 7'de dişçide olacağımı biliyor 7,15'te arıyor neredesiniz diye bitmedimi hala (ki kanal tedavisi yaptırıyorum yani öyle kolay bir şey değil) dişçideyiz anne bilmiyor musun dedim. Söylediği şey e hadi gelin artık oğlun açlıktan öldü yediremiyorum yemek. Anne gezmede değilim dişçideyim gelince yediririm hiçbir çocuk yarım saat aç kalarak ölmez dedim sustu. Telefonu kapattıktan sonra eşime sanki ben bekar kızım sevgilimle buluşmaya çıkmışım anne arıyor neredesin diye soruyor tövbe yarabbim dedim eşim başladı gülmeye.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki ama kendine yaparsın emin ol tecbübeyle sabittir. Ben zamanında taka taka psikolojimi bozdum ve 6 ay kadar ilaç kullandım. Şimdi ise hiç takmıyorum söylediklerini kendine farkında he he diyip geçiyorsun diyor bana. Çünkü bunun sonu yok bu tip kaynanalar huylarından asla vazgeçmezler içten içe sen kendini yiyip bitirirsin. Şimdi de kızım ve oğlum benden 1 saat önce geliyorlar biri okuldan biri kreşten. Babaannelerine gidiyorlar her akşam yemeği burada yiyin diyor ama ben haftanın bir gün kalmayı tercih ediyourm orada yemeğe çocukları alıp eve geçiyoruz yemeğimi kendim yapıyorum kafam rahat olsun bedenim yorulsun diyorum artık. Dün akşam hatta çocuklar oradaydı ben dişçiye gidecektim eşimle biliyordu da söylemiştim kaç gün öncesinden. Neyse akşam 7'de dişçide olacağımı biliyor 7,15'te arıyor neredesiniz diye bitmedimi hala (ki kanal tedavisi yaptırıyorum yani öyle kolay bir şey değil) dişçideyiz anne bilmiyor musun dedim. Söylediği şey e hadi gelin artık oğlun açlıktan öldü yediremiyorum yemek. Anne gezmede değilim dişçideyim gelince yediririm hiçbir çocuk yarım saat aç kalarak ölmez dedim sustu. Telefonu kapattıktan sonra eşime sanki ben bekar kızım sevgilimle buluşmaya çıkmışım anne arıyor neredesin diye soruyor tövbe yarabbim dedim eşim başladı gülmeye.

tövbe yarabbim bende güldüm gerçekten ayy niye böyleler anlamıyorum yemek yapmak beni yormaz kesinlikle ama 4 yıl beraber oturduk daha bi kaç ay oldu kendi evimize çıkalı hani koptular oğlumu benden koparıyor falan demesin diye orda yiyelim diyorum ama yok dün akşam bende ne güzel girdim içeri zaten çekyata oturmuş hanımağa gibi:) nabıyorsunuz falan dedim sonra malum konu geçti işte tabi bnm sinirlerim tavan astım suratımı kafamı çevirdim o varya sölediğinin bni sinirlendiğinin bile farkında değildir yani o derece oof off bilmiom tek bildiğim bu böyle gelmiş böle gidecek bnde ilaç kullandım bıraktım ilaçlda olmuyorki bnm istediğim huzur stres olmasın bnm onca kalbimi kırdıklarına rağmen onun için yaptıklarımı bilsen arkadaşlarım salaksın diyo ama napıyım hadi soğumayayım sevmeye kabullenmeye çalışıyım diyorum ama böle bişey yaptımı işte bütün yaptıkları aklıma geliyor tek tek ve ben şuan öfke doluyum arkadaşım

Düşündükçe öfken artar o yüzden düşünmemeye çalış en azından. Emin ol ki senin kırıldığının farkında değildir söylesen ben ne dedim ki ne varki o lafta sizde her şeyin altında bir şey arıyorsunuz der benimki öyle diyor çünkü. Eşimin annesi ile ilgili tezi annem hiçbir şeyi kafasına takmaz lafı söyler karşımdaki kırılmış kırılmamış hiççç umursamaz acaba kırdımmı diye bile düşünmez diyor gerçekten de öyle bana sende lafı söyle kırılırsa da kırılsın arada ki anlasın insanlar kırılınca neler hissediyormuş diyor. Ama ben yine de çoğu zaman eşimin hatrına duymamazlıktan geliyorum. Böylesi daha iyi sinir oluyor çünkü o beni kırsın benim suratım düşsün istiyor ama nafile. Kızım şimdi 10 yaşında hala bile soruyor en çok kimi seviyorsun diye kızımın cevabı ise. Annemi, babamı, kardeşimi daha sonra da anneannemi, seni ve dedemi diyor. Torununa bile 3 sene ben baktım sana sanki annen mi baktı da önce onu söylüyorsun diyor. Ben hiç takılmıyorum artık anne bilmediğin bir şey var anne çalışsa da gündüzleri bakamasa da annenin yerini hiç kimse almaz bu mümkün değil çünkü diyorum muhtemelen deliriyordur :))))

tövbe yarabbim bende güldüm gerçekten ayy niye böyleler anlamıyorum yemek yapmak beni yormaz kesinlikle ama 4 yıl beraber oturduk daha bi kaç ay oldu kendi evimize çıkalı hani koptular oğlumu benden koparıyor falan demesin diye orda yiyelim diyorum ama yok dün akşam bende ne güzel girdim içeri zaten çekyata oturmuş hanımağa gibi:) nabıyorsunuz falan dedim sonra malum konu geçti işte tabi bnm sinirlerim tavan astım suratımı kafamı çevirdim o varya sölediğinin bni sinirlendiğinin bile farkında değildir yani o derece oof off bilmiom tek bildiğim bu böyle gelmiş böle gidecek bnde ilaç kullandım bıraktım ilaçlda olmuyorki bnm istediğim huzur stres olmasın bnm onca kalbimi kırdıklarına rağmen onun için yaptıklarımı bilsen arkadaşlarım salaksın diyo ama napıyım hadi soğumayayım sevmeye kabullenmeye çalışıyım diyorum ama böle bişey yaptımı işte bütün yaptıkları aklıma geliyor tek tek ve ben şuan öfke doluyum arkadaşım

Canim sende nevar evini ayirabilmissin ben 9senedir beraberim vede devam edecek cok zor ayrilmissin idare et

Düşündükçe öfken artar o yüzden düşünmemeye çalış en azından. Emin ol ki senin kırıldığının farkında değildir söylesen ben ne dedim ki ne varki o lafta sizde her şeyin altında bir şey arıyorsunuz der benimki öyle diyor çünkü. Eşimin annesi ile ilgili tezi annem hiçbir şeyi kafasına takmaz lafı söyler karşımdaki kırılmış kırılmamış hiççç umursamaz acaba kırdımmı diye bile düşünmez diyor gerçekten de öyle bana sende lafı söyle kırılırsa da kırılsın arada ki anlasın insanlar kırılınca neler hissediyormuş diyor. Ama ben yine de çoğu zaman eşimin hatrına duymamazlıktan geliyorum. Böylesi daha iyi sinir oluyor çünkü o beni kırsın benim suratım düşsün istiyor ama nafile. Kızım şimdi 10 yaşında hala bile soruyor en çok kimi seviyorsun diye kızımın cevabı ise. Annemi, babamı, kardeşimi daha sonra da anneannemi, seni ve dedemi diyor. Torununa bile 3 sene ben baktım sana sanki annen mi baktı da önce onu söylüyorsun diyor. Ben hiç takılmıyorum artık anne bilmediğin bir şey var anne çalışsa da gündüzleri bakamasa da annenin yerini hiç kimse almaz bu mümkün değil çünkü diyorum muhtemelen deliriyordur :))))

eşinin dediklerinin aynısını benim eşimde söylüyor bana bende senin gibi gene cevap vermiyorum ..Dün gece yatıyoruz oğlum dedi ki anne seni çok seviyorum bende dedim ki bende seni seviyorum oğlum sende herkesi sev tamamı seviyorum anne seni babamı ananeyi teyzeyi demez mi yavrum.. Senin konulara da baktım gerçekten sende az çekmemişsin oğlum zaten sürekli onlarla anneme sadece haftada bir gün gidiyoruz NOT (ilk evlendiğimizde kaynanam ona da karışmıştı bak oda mesela aklıma geldi öle devamlı anneye gidilmez haftada bir gidilir devamlı gidecekseniz gidin orda yaşayın oğlum demişti bunu söyleyen kaynanam geçen sene annesini kaybetti Allah rahmet eylesin kadıncağızı işte ağlıyor konu nerden geldi bilmiyorum bende o zaman dedim işte önemli olan hayattayken değerini bilmekte anne bu sonuçta dedim)

Canim sende nevar evini ayirabilmissin ben 9senedir beraberim vede devam edecek cok zor ayrilmissin idare et

nurcan1985
canım benim Allah sana da nasip etsin ama ben çok bekledim çok şeyler yaşadım evi ayırdım ama şuanda her akşam muhatap olmak zorundayım zaten evlerimizde bir iki sokak arası var idare et demekle olmuyor zaten idare ediyorum ona bişe demiyorum ama kendimi bitiriyorum 4 senedir idare ediyorum ne oluyor hiçç..

Son düzenleme:
valla benim kv çocuğumu bakacak birde üstüne her akşam yemek koyacak önüme hiiiiç sallamam. Akşama kadar çocuğa beni seviyorsun anneanneyi değil demi diyordur, çocukta heee he diyordur ne olacak sanki çocuktur 5 dk da değişir dediği. Dua edin bari emek veriyor,kolay değil sabahtan akşama çocuk bakmak bide yemek yapmak. Bizimki 1 tabak çorba koymaz önüne ödü patlar öyle şeylerden telaşe olacak diye, çocuğum yok ama olursa da bakmam diye 50 kere söylemiştir annem baksınmış ben çalışayımmış. Yani böylesi de var onun için bari emeği geçiyor de sallama işinin görüldüğüne bak.

Canım çocuğa o baktığı için ve yemekleri de orada yediğiniz için kendinde konuşma hakkı buluyor. Öbür taraf birşey yapmıyor ben yapıyorım hep beni sevecek gibisinden. Bence kreşe verene kadar önce akşamları çocuğunuzu alın ama orada yemek yemeyin hem zaten çocuk içinde bu iyi olur zaten tüm gün orada bir de yemeği orada yemesin kendi evini bilsin, anneanneyle ne sıklıkta gçrüşüyor bilmiyorum ama kendi annenizle de sık görüştürmeye çalışın çocuğunuzu. Sonra da kreşe verin zaten tuvalet alışkanlığını artık kazanmadı lazım 3 yaşına girmek üzere bu geç bir yaş. Çok ona bağımlı olmamaya çalışın her akşam onlarda yemek yemek gibi filan bana bağımlılıar gibi bir düşüncesi olamasın yanii. Benim kaynanam da öyle annemler şehir dışında. Annem kardeşim sigara kullanıyor eşim ve ailesi kullanmazlar kaynanam sürekli hala içiyorlar dimi fian deyip durur sanki zararı ona. Zaten onlara giittiğinde yanında içmez annem. Daha bir sürü şeyler işte ama bana faydası olsa neyse kendine hayrı yok ne yemeğe alabilir ne çocuğuma bakabilir.

cidden ne kadar gıcık konuşmuş kv. niz yaaa, kendime yapılsa herhalde bakıslarımla onu orda döverdim .

İçim sıkılıyor bunları düşününce..
Biz çalışan bayanlar neden çocuk olunca zorlanırlar...
Ya kendi annemiz bakacak ya da kayınvalidemiz..
Hergün hergün sıkıntılar çıkıyor işte böyle..
Çocuk da sarsılıyor..

Çalışan bayanlar çocuklarına yeterince yakın duramıyorlar mı ki?

Bu sorunun cevabı beni korkutuyor...

üstün dökmen az önce söyledi:hasta bir toplumuz.sanki sayıyla var sevgi.5 anneanneyi severse babaanneye kalmaz.tövbe tövbe..senide sevsin onuda sevsin.çocuğun ruhuna verdiği hasardan haberi yok kadının ego tatmini derdinde...

cidden ne kadar gıcık konuşmuş kv. niz yaaa, kendime yapılsa herhalde bakıslarımla onu orda döverdim .

sanırım benfe öyle yaptım cnm karşımda kp oturuyordur o anlamıştır kesin kaynanama kafamı hiç çevirmedim çünkü.

Aynen öyle cnm devamlı böyle ufak ufak ama birikiyor işte evet eşime dedim doğru bişey mi bu annenin yaptığı şimdi haklısın değil konuşsamda gene aynı değişmiyor hep böle işte Napıyım diyo o da haklı kadın huyu bu herkese karşı pat diye bişe söylüyor ama ne söylüyorum diye düşünmek yok mecbur akşamları gidiyoruz çocuğu almaya ama artık yemeğe kalmıycam cnm çok bunaldım ya:(

evet yemeğe kalmaman daha iyi,ne kadar kısa görüşürsen o kadar iyi.al çocuğunu dön evine.eşininde suçu yok annesine ne desin ne olursa olsun onun annesi değiştiremez.Allah hepimize sabır versin...

adı üstünde kv de neden bu kadar gereksiz konuşurlar anlamadım gitti
annenin bakma şansı yokmu çocugada yazık

Back
X