• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar beni gaza getirin lütfen!!

3 ELMA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
63
60
38
Selam kk'nın güzel hatunları;) Direkt konuya giricem. Bikaç senedir yabancı bir şirkette çalışıyorum. Verilen görevleri ve mevcut iş tanımımı layığıyla yerine getiriyorum. Eğitim düzeyimde oldukça üst seviyede ancak gel gelelimki ingilizce konusunda orta durumdayım bekarken kursa gidiyordum bayağı ilerletmiştim ve özgüvenim yerimdeydi ama sonra gerek kurstan soğuduğum için gerekse o çok önemli olan ingilizcenin kullanılmadığını gördükçe elimi eteğimi çektim. Zaten evlilikti çocuktu derken iyice uzaklaştım. Kariyer hayatımın önündeki tek engelin bu olduğunu bile bile birşeylere başalyamıyorum. Ne bilim o istek yok gerçi zaman ve enerji de yok ama...
Sizce nereden ve nasıl başalmalıyım. Yazma olarak ya da okuduğunu anlamada çok sıkıntı yok asıl sorunum listening maalesef :KK43: Bebeğim daha bir yaşında bile değil önceliğim o açıkçası ama bu sorunu da halletmediğim sürece hep önüme çıkacak bir engel. Yükselmeme tek engel şey. Yükselmeyi geçtim bu açığı verdiğin an engel olarak gösterilen tek şey oluyor. Bazı durumlar karşısında elimi kolumu bağlıyor ve daha kötüsü de sindiriyor:KK12:. O sırada gaza geliyorum halledicem ingilizce mevzunu diyorum ama bu öyle pat diye olacak bişey değil uzun bir maraton diye düşününce tekrar balon gibi sönüyorum. Beni biraz teşvik edin kızlar:işsiz:

Bence sohbet etmelisiniz.
Bulundugunuz sehirde Internations varsa toplantilarina, etkinliklerine gidin. Yabanci insanlarla gunluk sohbet edebileceginiz bir ortam bulursunuz. Siz haftada ya da 2 haftada 1 kez etkinlige gidin, esiniz de bebege baksin.

Bir diger onerim MTV stili kanallar izlemek, gunluk Amerikan ingilizcesi gayet guzel konusuluyor.

Offf ben de ayni derdi baska bir dilde yasiyorum. Takir takir roman okuyorum ama sinavda yeterli puani alamiyorum, suraya iliseyim de tavsiyelerden ben de yararlanayım

Ingilizce gerçekten iş için çok çok faydalı. Konuşacak orta hale bile getirseniz yetwrli bence. Sırf yabanci dili var dile terfi alanlar bile var.
Eğer o dilden soğuduysaniz İspanyolca veya arapça gibi bir dil kursu da öneririm. Çünkü belli başlı diller şu an çok revaçta☺ Hem de farklılığınız oluyor çok ciddiyim.

Ben de dili geliştirmeye uğraşıyorum su siralar. Konunuzu takip ediyorum

Telefon uygulaması vardı yurtdısındaki egitmenlerle online konusabiliyorsun. Görüntülü her aksam online olan kişilerle birebir calısabilirsin hem kursa vakit harcaman gerekmez hemde sıkıntın listening giderilir:) Bence sana gayet uygun gibi. Birde ingilizcen olunca kıdem alıp maaşın artcak onu düşün :)

Yaa bende de var o.
Neredeyse her ay (gönüllü) yabancı turist gezdiriyorum, sırf İngilizce konuştuğum 2 sevgilim oldu, telefonumda son mesajlaştigim on kişiden en az 3ü yabanci, gittim de gezdim de Avrupa'yı
Ama yine yok yine yok. Sohbet'in üstüne çıkamıyorum.
Artık konuşabiliyorum diye bir eğitime gittim ersmus plusla, hicbirsey anlamadan ebleh ebleh gülümseyip durdum :) sohbet ederken de zaten yarısını anlamıyorum, beden diliyle, ne demek istemiş olabilirlerle konunun özünü anlıyorum sadece.
O yüzden size yardımcı olamayacagim ama konunuzu takibe alıyorum . Umarım faydalı öneriler çıkar.

ahh ahh ingilizcenın içimde dünyamda açtığı yara çok büyük bende de

helee işyerimde onlara tanınan ayrıcalığı gördükçe hepsine :bicak: yapasım var ,

şuan tek hayalim kızım inglizce ve fransızca konuşsun istiyorum

Bu dediğim Yabancı bi uygulama ama ismini buraya yazmamda sakınca yoksa yazabilirim :)

Inglizce kitaplar dizileri ve filmleri inglizce izleyin. Altyazi da inglizce olsun. Bilmediginiz kelimeleri internetten bakin

Burada yazılmamış arkadaşlara ek olarak bence önünuze Toefl Ielts gibi hedefler koyun hedefiniz olmadan neyi ne kadar yaptığınızı bilemezsiniz. Zaten bu sınavlar dinleme yazma gibi bütün yetenek seviyenizi ölçüyor. Kaldı ki bu sinavlarda güzel puan almak da ingilizce seviyenizin en iyi kanıtı olur. İş hayatınızda başarılar bana da hayırlısıyla bir iş artık lütfen.

Yabancı diziyi önce türkçe altyazılı, sonra ingilizce alt yazılı sonrada altyazıyı komple kaldırıp izleyin.

Yakın arkadaşınız biliyorsa sürekli ingilizce konuşun onunla. özellikle dışarı çıktığınızda. Telefonla konuşurken.

Bi süre sonra gerçekten inanılmaz aşina oluyorsunuz.

Hatta malum kahve zincirinde otururken yandaki adam telefon görüşmesini ingilizce yapmıştı. O kadar alışmışız ki ingilizce bişiler duymaya dinlemeye...Eşimle hiç konuşmadan bildiğin onu dinlemiştik:)))) adam rahatsız olup kalkmıştı yanımızdan oysa amacımız ilim irfandı:))))

Sevgili olmayı iyi yürütebilmişsin :-)
Anlamadığımız yerde beden dilini kullanıyorduk. Pandomim falan da yapardık, sessiz film tadında geçerdi günler :) mesela mezarlık diyeceğim, aklıma gelmiyor. Hemen ölü gömmüş gibi yapıp 'dımmm dımmm dıdııımmm' diye cenaze melodisi soylerdim, anlardi.
Birimiz diğerinin kalbini kırınca hemen 'yanlis kelime söyledim sanırım, ana dilim olmadığı için hata yapmış olabilirim,asma suratini ' derdik, yağ gibi sıyrilirdik.
Trip duymak istemiyorsan anlamazlıktan gel falan, bence oldukça kolay idare etmesi. Herkese tavsiye ederim :)
Hem babam hep bir evliliğin mutlulukla devam etmesi için herşeyi duymayan biraz sağır, herşeyi görmeyen biraz kör, ve her şeyi anlamayan biraz salak olmamız gerektiğini söyler :eğlence:

Anlamadığımız yerde beden dilini kullanıyorduk. Pandomim falan da yapardık, sessiz film tadında geçerdi günler :) mesela mezarlık diyeceğim, aklıma gelmiyor. Hemen ölü gömmüş gibi yapıp 'dımmm dımmm dıdııımmm' diye cenaze melodisi soylerdim, anlardi.
Birimiz diğerinin kalbini kırınca hemen 'yanlis kelime söyledim sanırım, ana dilim olmadığı için hata yapmış olabilirim,asma suratini ' derdik, yağ gibi sıyrilirdik.
Trip duymak istemiyorsan anlamazlıktan gel falan, bence oldukça kolay idare etmesi. Herkese tavsiye ederim :)
Hem babam hep bir evliliğin mutlulukla devam etmesi için herşeyi duymayan biraz sağır, herşeyi görmeyen biraz kör, ve her şeyi anlamayan biraz salak olmamız gerektiğini söyler :eğlence:

Çok hoşmuş (:
Ayrıca babana katılıyorum :rapci:

Bence sohbet etmelisiniz.
Bulundugunuz sehirde Internations varsa toplantilarina, etkinliklerine gidin. Yabanci insanlarla gunluk sohbet edebileceginiz bir ortam bulursunuz. Siz haftada ya da 2 haftada 1 kez etkinlige gidin, esiniz de bebege baksin.

Bir diger onerim MTV stili kanallar izlemek, gunluk Amerikan ingilizcesi gayet guzel konusuluyor.

Amerikan ingilizcesi mi, dili katlettikleri yetmiyor bir de yuta yuta konusuyorlar bisey anlamiyorum ben.

Bbc izlesin onun yerine :) ingilizler ne guzel tane tanr konusuyorlar, adamlarin kendi dili ve cok kelime kullanarak konusmalarina ragmen anlasiliyor :)

Konu sahibi ben de cocuktan ornek vereyim, madem bir yasinda ingilizce sarkilar kitaplar okuyun. Su cocuk kitaplarindan ogrendigim kelime bilgisini baska yerde ogrenemezdim diye dusunuyorum. Fonetik olarak benzeyen bir cok kelimeyi bir arada hikayelestirdikleri cocuk kitaplari var, kinusmanizi da bu sayede ilerletebilirsiniz.

Selam kk'nın güzel hatunları:KK66: Direkt konuya giricem. Bikaç senedir yabancı bir şirkette çalışıyorum. Verilen görevleri ve mevcut iş tanımımı layığıyla yerine getiriyorum. Eğitim düzeyimde oldukça üst seviyede ancak gel gelelimki ingilizce konusunda orta durumdayım bekarken kursa gidiyordum bayağı ilerletmiştim ve özgüvenim yerimdeydi ama sonra gerek kurstan soğuduğum için gerekse o çok önemli olan ingilizcenin kullanılmadığını gördükçe elimi eteğimi çektim. Zaten evlilikti çocuktu derken iyice uzaklaştım. Kariyer hayatımın önündeki tek engelin bu olduğunu bile bile birşeylere başalyamıyorum. Ne bilim o istek yok gerçi zaman ve enerji de yok ama...
Sizce nereden ve nasıl başalmalıyım. Yazma olarak ya da okuduğunu anlamada çok sıkıntı yok asıl sorunum listening maalesef :KK43: Bebeğim daha bir yaşında bile değil önceliğim o açıkçası ama bu sorunu da halletmediğim sürece hep önüme çıkacak bir engel. Yükselmeme tek engel şey. Yükselmeyi geçtim bu açığı verdiğin an engel olarak gösterilen tek şey oluyor. Bazı durumlar karşısında elimi kolumu bağlıyor ve daha kötüsü de sindiriyor:KK12:. O sırada gaza geliyorum halledicem ingilizce mevzunu diyorum ama bu öyle pat diye olacak bişey değil uzun bir maraton diye düşününce tekrar balon gibi sönüyorum. Beni biraz teşvik edin kızlar:işsiz:
ingilizce altyazılı film izleseniz..

Back
X