• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizlar bi akil verin ne yapayim

mina87

Mucizemiz bizimle çok şükür:)
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
520
16
68
Konuma hemen baslayayim kizlar 1.5 senedir evliyiz ikimizde calisiyoruz evlendigimiz zaman maas kartimi esime vermistim borclarimiz vardi ugrasmayayim dedim ama keske vermeseydim..elime gecen uc bes kutusun hesabini yapar ne aldin ne yaptin diye..neyse ben bundan 2 ay kadar once kartimi geri aldim bu arada ev aldik kredi benim maasimdan gidiyor. Kalan paradanda ihtiyacim olanini alip gerisini veriyorum yine borclarimuz oldugu icin.bu ay kendi kartini unutmus is yerinde bende al benimkinden cek dedim lazim oldugu kadar neysd gitmiş butun parayi cekmis bankadan banada cok cuzi bi miktar para verdi.bende hepsini cekmedinmi dedim yok dedi oysaki ben netten baktigimda hepsini cekmisti.bunu soyledim baktim ben diye.. vay ben bu paralari kariyla kizlami yiyorum da bilmem ne paranin hepsini verdi bana senin paranla ilgilenmiyorum dedi. Aciklamayapmama izin vermedi bende peki dedim aldim parayi..simdi surat bes karis bi tripler filan dun oldu olay bu arada..ben simdi ne yapayim nasil davranayim sizce kartimi geri vermek istemiyorum

Konuma hemen baslayayim kizlar 1.5 senedir evliyiz ikimizde calisiyoruz evlendigimiz zaman maas kartimi esime vermistim borclarimiz vardi ugrasmayayim dedim ama keske vermeseydim..elime gecen uc bes kutusun hesabini yapar ne aldin ne yaptin diye..neyse ben bundan 2 ay kadar once kartimi geri aldim bu arada ev aldik kredi benim maasimdan gidiyor. Kalan paradanda ihtiyacim olanini alip gerisini veriyorum yine borclarimuz oldugu icin.bu ay kendi kartini unutmus is yerinde bende al benimkinden cek dedim lazim oldugu kadar neysd gitmiş butun parayi cekmis bankadan banada cok cuzi bi miktar para verdi.bende hepsini cekmedinmi dedim yok dedi oysaki ben netten baktigimda hepsini cekmisti.bunu soyledim baktim ben diye.. vay ben bu paralari kariyla kizlami yiyorum da bilmem ne paranin hepsini verdi bana senin paranla ilgilenmiyorum dedi. Aciklamayapmama izin vermedi bende peki dedim aldim parayi..simdi surat bes karis bi tripler filan dun oldu olay bu arada..ben simdi ne yapayim nasil davranayim sizce kartimi geri vermek istemiyorum

esinde. hem suclu hem guclu konumuna gecmis tamam borcunuz varmis elinden geldigi kadar destek ol ama ben senin yerinde olsam bi daha vermezdim maas kartimi sonucta o sana ait sen kazaniyorsun o parayi yanlis anlama ben.mevzuyu senin paran benim paran yap demiyorum ama sana ait o para bu arada paranin hepsini cektigini neden saklamis
esin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Peki neden yalan söyleme gereği duymuş..
Sordunuz mu bunu ?
Paranın hepsini çekmediğini söylemiş , ama çektiğini görmüşsünüz.. Yalan söylemeye iten sebep neymiş ?
Sonuçta sizi bilgilendirmesi gerekirdi.Bu kadar çekeceğim şuralara borç vereceğim şu kadarı bize kalacak falan diye..

Bence vermeyin.
Herkes kendi maaşından aldığı parayı koysun masanın üzerine, borçlara ne kadar verilmesi gerekiyorsa ikinizin gözünün önünde planlanıp ayırın ve dağıtın..
Başka türlü olmaz..

Hem suclu hem guclu.
Neden hepsini cekmedim diyor
Ve neden sen bir sey demeden kariyla kizla yedigini soyluyor?
Ortada bir suc bastirma var.
Verme kartini...

Hayırlı geceler olsun.
Öncelikle geçmiş olsun.
Bana sorarsanız,bu konuyu,eşinizle sakin kafayla oturup,tartışmadan hallede bilirsiniz.
Siz bir kadın olgunluğuyla,arkadaşcasına,yaklaşırsanız,eşiniz size açılır.
Ya belki adamın bir derdi vardır,size söylemekten çekindiği.
Nasılsa aldığı paranın,sizin öğreneceğinizi biliyordur,o yüzden sizi üzmeden,sessizce en kısa zamanda geri koyacağını düşünmüş ola bilir. Sizin yoklamanız onu rahatsız etmiştir.
Bence bu konuyu,siz kendiniz çöze bilirirsiniz,sakın sakin konuşarak. Her ne olursa olsun,sizin onun yanında olacağınızı söylerseniz,eşiniz açılır.

Yani kadın çalışıyo ama hala sanki bekar küçük bir kız çocuğu da babasından harçlık alıyo gibi:26:

Bence de herkesin kartı kendinde kalsın ortak bi'para ayarlayın koyun ortaya. Mesela sen paranla ev taksidini öde o tüm elektriktir, sudur onları ödesin. Cebinizde aynı miktar para kalsın. Hele ki sen kadınsın tonla ihtiyacımız oluyo:44:

Okadar çalışıp didinip yine yokluk çekeceksem şahsen işe gitmek işkence olurdu bana.

Açıkcası diğer evli arkadaşlar bu bütçe olayını nasıl ayarlıyo ben de bi'bekar olarak çok merak ediyorum:44:

Hem evet neden hepsini çekmedim diyememiş ki ne gerek varmış yalana?

Son düzenleme:
Kartini geri verme. Koca kadin gibi senin eline bakmak zoruma gidiyor ne kadar istyorsan benden iste de. Trip yaparsa yapsin geri adim atma

yalan söylemesinin bir nedeni olmalı
önce bunu araştırın
eşinizi en iyi siz bilirsiniz.belki güzellkle sorarsanız anlatır nedenini.

sakin surat yapiyor diye geri adim atma
parayi çekmesinden çok çekmedim diye yalan soylemesi çok urkutucu
korkma senden vazgeçmez sadece blof yapar
maa$i iyi, sesi çikmayan ev kiredisiini odeyen birini daha nerden bualcak kocan
ne yaparsan yap bu yalanin pe$ine du$ bence

Oncelikle tesekkur ederim yorumlariniz icin..yalan soyleme konusuna gelince esimi iyi tanirim kotu bi niyeti yoktur soyleyecekti bana eminim ben birden sert cikinca ters tepti bana guvenmiyor sanirim cok harcayacagimdan korkuyor oysaki evliligimiz suresince gonlumce alisveris yapamadim once esya borclari sonra ev araba derken borc borc borc yani...esimde tutumludur biraz borclari cok kafasina takar bi an once odemek istr ondan belki bilemiyorum.belki de suc bende keske bu kadar yuz vermeseydim alsaydim istedigimi..bide almak istedigim bisey olsa alma demez ama ben çok ince dusundugum icin almam bu kadar dusunceli olnak da hic iyi degil off napcam yaaa

Verme kartini..

Vallahi kocanda sana kartini tüm parasini verse sonra bir anda alsa sende surat asarsin.. Nasıl çocuğun elinden seker alirsin o hesap..

O kariyla kizla yemiyor iyi hoş.. E sende yemiyorsun senin eline para birakmamak neden? Amaç ne?

Ornegin ayda 5 bin mi harciyorsunuz 2.5 sen 2.5 o koysun kurusu kurusuna olmasada geri kalanlada kim ne yapıyorsa yapsin...

Hem calis didin hem koca eline bak azicik cömert olsa tamam diyecegimde o da yok

kartını kesinlikle geri verme eşine.o para senin hakkın bunu unutma.:34:
biz kadınlar niye böyleyiz? niye sabahtan akşama kadar çalışıp yoruluyoruz sonra maaş aldıkta bütün paralarımızı veya kartlarımızı falan eşlere veriyoruz? sabahtan akşama eş için mi çalışıyoruz? o zaman niye eşimiz olacak adamlarda kendi kazandıklarını bize vermiyorlar? siz çalışıyorsunuz,para kazanıyorsunuz.bunu evinize,kendinize,çocuğunuz varsa çocuğunuza harcayın veya biriktirin.bak kendiniz diyorsunuz ki "eşim elime geçen üç bes kurusun hesabını yapıyor"iyide niye? bu senin paran değil mi? eşler kazanıyor karısı evde oturup boş boş harcıyorsa (her gün kuaför,bakım,giyim kuşam) o zaman haklılar üç beş kuruşun hesabını yapmakta ama sizdeki durum böyle değil.:26:

Ben evlilikte ortak butceden yanayım.
Keza bizde oyledir.

Fakat konu sahibinin esi tum parayi cektigi halde yalan soylemesi ,
ve ucun besin hesabini yapmasindan dolayi kartini verme dedim.
Yoksa asla boyle bir tavsiyede bulunmazdim.
Ama borcumuz var diyor.
Esi ipin ucu kacmasin diye ara ara uyarilarda da bulunuyor olabilir.

Ben evlilikte ortak butceden yanayım.
Keza bizde oyledir.

Fakat konu sahibinin esi tum parayi cektigi halde yalan soylemesi ,
ve ucun besin hesabini yapmasindan dolayi kartini verme dedim.
Yoksa asla boyle bir tavsiyede bulunmazdim.
Ama borcumuz var diyor.
Esi ipin ucu kacmasin diye ara ara uyarilarda da bulunuyor olabilir.[/QUOT

Bende boyle düşünüyorum aslinda esim borclari cok kafsina takar ve bian once odemek ister mesela benim üniversite de aldigim krediyi bikac ay odeyemedik toparlanir toparlanmz odemeye basladi bana kalsa ben biraz daha bekletirdim benim istedigim tavsiye su yonde aslinda benim kartim bende kalsin ben esimden para istemek zorunda kalmayayim tek derdim bu bunu bi turlu anlatamıyorum ona nasil anlatsam ne yapsam da ikna etsem

Kartınız sizin ve butun yetkilere sahip olan sizsiniz,eşiniz ne kadar ayıp seyler yapıyor! Boylesini da duymadım bugune kadar. Hayat arkadasiniza hak ettiği kadar yetki ve müdahale hakkı tanıyın,yoksa sonra üzülürsünüs.

bence maaşlarınızı ortaya koyun bütün borçları masrafları çıkın geri kalanınıda paylaşın sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum. Acaba borç ödüyoruz sizinde para hesabınızı bilmiyorsa keyfiye harcadığınızı falan mı düşünüyor ondan yapmış olablirmi

Back
X