Bebek Beslenmesi kızlar bi bakrmısınz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

asminimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
140
0
46
Eskişehir
kızlar 14 nisanda 36 haftalıkkn dogum yaptım erken dogum oldu doktorm 2 saate bir emzirmemi söledi bnde dedigi gibi yapmaya calısıodm tabi cok zor uyanıodu sımdı 45 günlük oldu her agladıgında emzıriorm yani 2 saatide gecmıs oluo bazende 2 saat olmamıs oluo dogrumu yapıorm ne yapmam gereklı sızce ac oldugunda aglar dıe dusunuorm siz ne yapıosunz

en doğrusunu yapıyosun 2 saat diye kendini şartlandırma çocuğun acıktıkça daya memeni eğer uyuyorsa uyanmasını bekleme aç kalır o zaman 2 saatte bir emzirirsin sadece uykudayken 2 saat hesabı yap çocuğunu bol bol emzirki sütün çoğalsın tatlım bebişini öpüyorum

öncelikle hayırlı olsun bebeğin canım ben de şubatta doğum yaptım emzirme konusunda herkes bişey söyledi bende ilk başlarda bocalamıştım ama her bebek farklıdır bebeğinin ihtiyaçlarını en iyi annesi anlar diye düşünüyorum ben iki saate bırakmıyodum ağladığı zamanlarda önce bezini kontrol ettim sonra kucağıma alıp gazı olabilir diye sırtını sıvazlıyodum buna rağmen hala ağlaması devam ediyosa emziriyodum saate göre hareket etmemiştim

canım hem prematüre hem de yenidoğan olduğu için iki saatten fazla uyutulmuyor çünkü sarılık olur şekeri düştüğü için o yüzden öyle demiştir doktorun.ben de aynı şeyleri yaşadım bazen uykudan korkarak uyanıyorum emzirmedim diye oysa şimdi 5 aylık ve gece uykusu daha uzun:)4 saatten fazla uyutmamaya dikkat et gene çünkü hemen düşüo şekerleri ve uyanmıyorlar 2.ayını doldurduğuna artık bebeğine bırakırsın zamanınıhayırlı uğurlu olsun canım:)

anladım canm sağolun cevaplarınz için peki hem biberonla mamayı versem hemde emzirsem sizce her ikisinide alırmı

benim bebeğim ilk 10 gün emdi ve 400 gr kilo kaybı vardı dr mama başladı ve artık tüm uğraşalarıma rağmen emmiyo sütün yetiyosa hiç mama verme arkadaşım ben şimdi o kadar çok üzülüyorumki anlatamam sağıp veriyorum ama çok az geliyo.

kontrole gittiğinde doktoruna danış bence. eğer kilo alımı iyi ise bu şekilde devam etmeni önerecektir. ama benim de tavsiyem sen yine de uyandırıp emzir en azından 3 saati geçmesin demişti benim doktorum

Benim bebegim 3.330 gr dogdu.
330 gr şişliği oldugu için gitti dediler.n
Her ay 1 kilo alıyordu.
3.ayda 500 gr aldı.
Doktor sutun yetmıyordur demedi
Sadece gece uykusuna yatmadan önce 30 cc devam sutu ver dedi.
Aptamil 1 aldık.
Tadını begendi. Biberonla veriyorm.
Benim bebegm dogdugndan bu yana Gece ile gunduzu biliyordu.
Gece uykusu guzel yani.
40 ına kadar geceleri 3 saatte bir uyanıyordu.
2.ay 3. ay gece uykuları 4 5 saat arası oldu.
Doktor biraz daha kilo alsın diye devam sutunu vermişti.
İnanın 3 gunde etkisini gösterdi.
Yuzu doldu )
Doktor sdece gece ver demşti. ama ben sabah da 30 cc veriyrm.
yani gece 12 de veriyrm.
bi de öglen 12 de. Saati sektirmiyorum..
Hergun aynı saatlerde uyanıp uyuyor. Şİmdilk akıllıyz.
İleride ne olur bilemem. Allahm herkesn bebegne saglık sıhat versn.

Benimde doktorum günde 2 kere aptamil 1 vermemi önerdi bnde ilk zamnlarda veriodum şimdi günde 1 kere veriorum hatta onu bile vermemeye calısıorum emzirmek ıstıorum sadece bu ayın 14 de tam 3 aylık olucak peki su anda senınkı kac kilo bide biberonla veriorum demıssin hem biberonu hemde memeni alıomu biberonu alan bebekler anne memesini bırakıomus diolar senınkı her ikisinimi alıo

Biberonla veriyorum. 21 inde doktora gitmiştik. 5.500 gr dı.
Bende öyle duymuştum ama biz 2 kere veriyrz gunde.
Anne sutunu de alıyor.
uykusu oldugunda ya da gazı varsa emmek istemiyor.
Ama bir haftada etkisi gösterdi Devam sutu.
Toparlandı bebegm.

ne güzel her ikisinıde alıyormus bnde 1 ay sonra işe baslıcam nasıl olcak bilmirum banada cok alıstı annem bakıcak inş durur senınkı 3 aylık dı degılmı peki gunde 2 kere verıorum demıssın toplamda 120 cc mi verıosun

evet toplamda 120 cc veryrm.
Burdaki yazılanları okudum da az bile veriyormuşm.
Ama onlar sadece devam sutu kullanıyormş.
Ya beni emmesi emince guzelde.
bazende diretiyor. emmicem diye.
gazı oldugnda ya da uykusu oldgnda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…