kızlar bıktım artık bana biraz yardım edermisiniz lütfenn

puccakanka

Canlarım iyiki varsınız
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.083
385
688
ya arkadaşlar ben 23yaşındayım yeni evli değilim ama 3.5 yıl oldu evleneli 2de bebişim var bizim evde her hafta hep aynı yemekler pişiyo yani 7günün 7side farklı ama her 7 gün aynı yemekleri pişiriyorum,eşime daha çeşitli yeni yemekler yapmak istiyorum bana evlerinizde yaptığınız akşam yemeklerinizden tarifler verebilirmisiniz erkeklerin beğenebileceği lütfen çok mahçup hissediyorum kendimi eksik bir nevi,,onun şikayeti yok hergün farklı olsun yeter ona,her akşam mutlaka en az 2 çeşit yemeğim olur salata yoğurt bazı zamanlarsa tatlı kek vs yaparım sorun olmuyo ama ben farklı yemekler ama pratik ve güzel olsun sevsin bune be demesin,çünkü her yeni yaptığım yemeği tadınca yok sevmedim bidaha yapma diyor yardım edin kocamı mutlu ediyim:59::59::59:

Forumda birçok denenmiş tarif var.
Onlardan yararlanabilirsiniz.
Ayrıca hangi yemekleri yaptığınızı ve eşinizin hangi tarz yemekleri sevdiğini söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Forumda birçok denenmiş tarif var.
Onlardan yararlanabilirsiniz.
Ayrıca hangi yemekleri yaptığınızı ve eşinizin hangi tarz yemekleri sevdiğini söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

evet var biliyoruyorum canımda ne biliyim pekbi karışık tarifler tadınıda bilmiyorum,,eşim biber dolmasını,bulgur pilavını,yeşil fasülye yemeği yapmada ne yaparsan yap diyo imkansız yemiyo bu üç şeyi aklıma başkada gelmiyo,,ama herşeyi yiyoda yeni tatları beğenmiyo bazenki bende beğenmiyorum bilseydim tadı böyle yapmazdım diyorum:1:ama denenmiş tariflerin varsa hani çorba pilav börek bile olabilir bayılıyo bide ana yemek varsa paylaşabilirmisin buarada yaşınız kaç ona göre:42: hitab etsem

arkadışım bir sebzeden aynı yemeği yapacağına farklılaştırabilirsin.örnek verirsem patlıcandan sayısız yemek çıkartabilirsin her hafta farklı bir türünü yapabilirsin

mesela patlıcanın yemeğini yaparım fırında kızartmasını yaparım yani türlüde kullanırım,,,sonra közlerim onada bayılıyo,yani başka ne yapabilirimki bazı sebzelerden örnek veersene yaptıklarından kız çeşit lazım çeşit,,,ama tadı size güzel geliyosa hani bazıları sevmez demeyin herkezin sevebileceği bi yemek istiyorum keşke eşim seçici olmasaydı gıcık:63:

ha bide bi sebzeden aynı çeşit yapsaydım7gün 7 farklı yemek çıkmazdı kız okadarda değil:60:

evet var biliyoruyorum canımda ne biliyim pekbi karışık tarifler tadınıda bilmiyorum,,eşim biber dolmasını,bulgur pilavını,yeşil fasülye yemeği yapmada ne yaparsan yap diyo imkansız yemiyo bu üç şeyi aklıma başkada gelmiyo,,ama herşeyi yiyoda yeni tatları beğenmiyo bazenki bende beğenmiyorum bilseydim tadı böyle yapmazdım diyorum:1:ama denenmiş tariflerin varsa hani çorba pilav börek bile olabilir bayılıyo bide ana yemek varsa paylaşabilirmisin buarada yaşınız kaç ona göre:42: hitab etsem

O kadar çok sebze var ki...
Her sebzeden iki veya üç çeşit bilseniz yeterli olur.
Mesela patatesten etli veya kıymalı yemeğini, patetes oturtmasını
Kabaktan dolmasını, kavurmasını, yoğurtlu kızartmasını (onu da patates gibi az yağla fırında pişirebilirsiniz.)
Patlıcandan güvecini, imam bayıldıyı, kıymalı veya etli yemeğini, dizmesini
Bezelye ve bamyadan etli veya kıymalı yemeğini,
Lahanadan kapuskasını, dolmasını,
Ayrıca, tavuk butlarını veya bagetleri sıvıyağ, pul biber, kekik, köri, tuz ile harmanlayıp bir tepsiye dizin, üzerine küp doğranmış patates, sivri biber ve domatesleri yayın biraz salçalı su gezdirin üzerini örtüp fırınlayın.
Yaz sebzeleriyle zeytinyağlı yemekler yapabilirsiniz.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
O kadar çok sebze var ki...
Her sebzeden iki veya üç çeşit bilseniz yeterli olur.
Mesela patatesten etli veya kıymalı yemeğini, patetes oturtmasını
Kabaktan dolmasını, kavurmasını, yoğurtlu kızartmasını (onu da patates gibi az yağla fırında pişirebilirsiniz.)
Patlıcandan güvecini, imam bayıldıyı, kıymalı veya etli yemeğini, dizmesini
Bezelye ve bamyadan etli veya kıymalı yemeğini,
Lahanadan kapuskasını, dolmasını,
Ayrıca, tavuk butlarını veya bagetleri sıvıyağ, pul biber, kekik, köri, tuz ile harmanlayıp bir tepsiye dizin, üzerine küp doğranmış patates, sivri biber ve domatesleri yayın biraz salçalı su gezdirin üzerini örtüp fırınlayın.
Yaz sebzeleriyle zeytinyağlı yemekler yapabilirsiniz.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
kız bende baya yemek biliyomuşum demek, şimdi eşim lahanayı sevmez bende öyle , kabak kavurma nasıl oluyo yani ben yapıyorum tencerede yağla kavuruyorum domates katıyorum içine öylemi çok lezzetli oluyo,,sonra patates yemeğini sevmez zorla yediririm ama yer yaparım yani,imam bayıldı yapmadım hiç,,bezelye yemeğini çok severim yaparımda,ve en çok sevdiğimiz şey zaten tavuktur ve tavuğu nasıl yaparsam yer,ama genelde fırında yaparım aradada tencerede yemeğini yaparım sulu,,demekki baya biliyomuşumda yalnız şu dizme ne onu bi tarif etsene yoksa oda bildiğim yemeklerden mi,,,:70::56::56:

Erkekler genelde kızartmaya bayılıyor gözlemlediğim kadarıyla. Yoğurtlusu, domates soslusu vs. Yaz günlerinde karışık kızartma süper olur.

bunu seveceğinden eminim patates patlıcan kabak bunları küp küp doğra ve kızart üstüne mayonezli yoğurtlu bahartlı sos yap mükemel oluyo tadını unutamaassın

kız bende baya yemek biliyomuşum demek, şimdi eşim lahanayı sevmez bende öyle , kabak kavurma nasıl oluyo yani ben yapıyorum tencerede yağla kavuruyorum domates katıyorum içine öylemi çok lezzetli oluyo,,sonra patates yemeğini sevmez zorla yediririm ama yer yaparım yani,imam bayıldı yapmadım hiç,,bezelye yemeğini çok severim yaparımda,ve en çok sevdiğimiz şey zaten tavuktur ve tavuğu nasıl yaparsam yer,ama genelde fırında yaparım aradada tencerede yemeğini yaparım sulu,,demekki baya biliyomuşumda yalnız şu dizme ne onu bi tarif etsene yoksa oda bildiğim yemeklerden mi,,,:70::56::56:

Kuru soğanları yağda kavurun, bir-iki diş sarımsak ilave edin.Küp küp doğradığınız kırmızı biber ve yeşil biberleri de katıp kavurmaya devam edin.Küp doğranmış kabakları da katın ve iyice kavurun.2-3 ader küçük doğranmış domatesi de kattıktan sonra ocağın altını kısıp kabakları pişirin.Daha sonra karabiber ve tuzunu ilave edin.Yoğurtla servis yapın.
Patlıcan dizme ise;
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra kalın aralıklarla enlemesine ama tam kesmeden yani birbirinden ayırmadan kesin, patlıcan bütün kalacak.Ayrı bir yerde rendelenmiş kuru soğan, kıyma, karabiber, pul biber, tuz ve maydanozu iyice yoğurun. Bu kıymalı harçtan alıp, kestiğiniz patlıcanların arasına doldurun ve geniş bir tencereye patlıcanları tek sıra halinde dizin.Üzerine 2-3 diş bütün sarımsak, iri doğranmış biber ve domatesleri yayın. Ayrı bir yerde salçalı su hazırlayın ve bu suyu ilave edin. Tuzunu da koyduktan sonra kısık ateşte pişirin.

Back
X