Pamuk,
sizi tanımıyorum hayatınızı burada anlattığınız kadarıyla biliyorum, neler yaşıyorsunuz her şeyi bilmem elbette imkansız ama yazdıklarınız üzerinden ve sitede kurallara uymamanız nedeniyle kendimce bir değerlendirme yapıyorum ve bunu sizi aşağılamak yermek için yapmıyorum, düşmanca bir tavır sergilemek de değil niyetim ama siz de yanlış yaptığınızı kabul edin.
53 yaşında kadınım, hani yaştan vuruyorlar diyorsunuz ya, benim de arkamdan yaşla alakalı konuşan oluyor, üstelik menopozlu bir kadınım, menopozlu lafını bazen aşağılamak için söyleyen de oluyor, teyze diyerek rencide ettiğini düşünen de oluyor.
1,5 metreyim boydan vurduğunu sanan da oluyor vs vs yani herkesin hayatında bir şekilde dış görünüş veya yaş, veya eğitim veya kültür vb vurmak isteyenler oluyor.
Kötülük gördüğünüzde diğer yanağınızı da dönün demiyorum lakin mesela öncelikle yaşınızla, dış görünüşünüzle barışık olun, siz kendinizi yaşınızla görünüşünüzle severseniz insanların söyledikleri sizi incitemez, onlara karşılık vermeyin, sükut her zaman ikrardan gelmez, susmak olgunluktan muhatap almamaktan da gelir.
İnsan kaç yaşında olursa olsun yeri gelir şımarık bir çocuk gibi de olur fakat bazı ortamlarda yaşının ağırlığını da göstermesi gerekir, mesela çalışma ortamında.
Kurumda yaşınızın ağırlığını gösterin, misal sakız çiğnemeyi müzik dinlemeyi seviyor olabilirsiniz ama bunu kurumda yapmayın evinizde yapın, sakız çiğneyen bir çalışanı inanın ben dikkate alamıyorum ciddiyeti ağırlığı kalmıyor gözümde, çok lakayıt buluyorum.
Psikolojik destek alıyorsunuz diye hatırlıyorum, özgüven, kendinle barışık olma, kendini olduğun gibi sevme, stresle, sorunlarla baş edebilme gibi konularda doktorunuzla çalışmalar yapın.
Ve rica ederim, kötülüğünüzü istemem ama uzun zamandır hep aynı şeyler etrafında dönüp durmanız benim de dikkatimi çektiğinden yazmak istedim.