• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bu diyetle zayıflayabilirmi yardım edin bana...

nurcan3368

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009
405
54
323
44
boyum 155 kilom 57 ama kısa boylu olduğum için göbeğim var bir tane de kızım var doğum kilom kalmadı ama 50 kilo olmak istiyorum sizce bu diyetle zayıflayabilirmiyim.. ilk defa diyet yapıyorum bu arada
sabah:
1 haşlanmış yumurta bir bardak yağsız süt iki dilim kepek ekmeği domates salatalık

ara öğün: bir elma veya portakal

öğlen: çalıştığım için işyerinde çıkan yemeklerden sadece corba içiyorum varsa salata yiyorum ekmek yok

ara öğün yine bir meyva
akşamda: ne yaptıysam dün akşam pırasayı haşladım yoğurt döktüm bir tabaktan bir az onu yedim biraz salata yemekten sonra ilerleyen saatlerde çilek yedim bir tanede elma yedim bir önceki akşamda ciğer kavurmuştum yarım tabak onu yemiştim ve bol salata yine ilerleyen saatlerde salataa
ve her gün akşam 200 kere ip atlıyorum..

siz ce verebilirmiyim normal yediğimin yüzde elli azaltım

boyum 155 kilom 57 ama kısa boylu olduğum için göbeğim var bir tane de kızım var doğum kilom kalmadı ama 50 kilo olmak istiyorum sizce bu diyetle zayıflayabilirmiyim.. ilk defa diyet yapıyorum bu arada
sabah:
1 haşlanmış yumurta bir bardak yağsız süt iki dilim kepek ekmeği domates salatalık

ara öğün: bir elma veya portakal

öğlen: çalıştığım için işyerinde çıkan yemeklerden sadece corba içiyorum varsa salata yiyorum ekmek yok

ara öğün yine bir meyva
akşamda: ne yaptıysam dün akşam pırasayı haşladım yoğurt döktüm bir tabaktan bir az onu yedim biraz salata yemekten sonra ilerleyen saatlerde çilek yedim bir tanede elma yedim bir önceki akşamda ciğer kavurmuştum yarım tabak onu yemiştim ve bol salata yine ilerleyen saatlerde salataa
ve her gün akşam 200 kere ip atlıyorum..

siz ce verebilirmiyim normal yediğimin yüzde elli azaltım

bence çok rahat bi şekilde verilir içiniz rahat olsun

Verilir ama öğlen öğünü biraz az. Akşama daha rahat etmek için öğlen biraz daha kuvvetli ye. Çıkan ana yemek patates filan gibi sırf karbonhidrat değilse ondan al mutlaka. Öğlen veya akşam duruma göre mutlaka yoğurt olsun. Öğledne sonra da bir veya iki ara öğün. Hiç yağ almıyor gibisin ara öğünde ceviz, badem yiyebilirsin. Üç ceviz veya on badem gibi.
Ha bir de akşam meyvesini biraz az tut. Yarım portakal ya da bir elma ya da bir kivi ya da bir mandalina ya da küçük bir armut gibi...
Armut gün içinde bir kez mutlaka olsun diyetin verdiği kabızlığı önlüyor. Sabah kahvaltısında yeşillik türü şeyler mutlaka olsun.
Ben de 1.55'im doğum yaptım. 59 kiloydum, şimdi 53 oldum. Diyetisyene gidiyorum. Buna benzer bir menüm var. Pahalı diyetisyenlerdne değil. Kızılay Tıp Merkezleri'nde 50 TL ücreti.
Ha bir de kahvaltını mutlaka mutlaka mutlaka evden çıkmadan yap ki metabolizmanı kilitleme.

merhaba
sabah kahvaltısı güzel değiştirmek istersen 2 dilim kepek ekmeğine ikidilim b.peynirli domatesli tost veya sandviç yanına şekersiz çay falan yapabilirsin
ara güzel
öğlen çorba ekmek yerine geçiyor onun yerine 7-8 kaşık sebze veya et yemeği yanına bol salata ve birdilim ekmek yiyebilirsin
diğer öğünlerde güzel
bol su- ve 2-3 fincan yeşil çay ve en fazla 2 ay istikrar gider kilolar.. :)
hadi kolay gelsin ;)

merhaba
sabah kahvaltısı güzel değiştirmek istersen 2 dilim kepek ekmeğine ikidilim b.peynirli domatesli tost veya sandviç yanına şekersiz çay falan yapabilirsin
ara güzel
öğlen çorba ekmek yerine geçiyor onun yerine 7-8 kaşık sebze veya et yemeği yanına bol salata ve birdilim ekmek yiyebilirsin
diğer öğünlerde güzel
bol su- ve 2-3 fincan yeşil çay ve en fazla 2 ay istikrar gider kilolar.. :)
hadi kolay gelsin ;)

öncelikle cevaplar için teşekkürler öğlen alternatif yok iş yerinde ne yemek cıkarsa o nu yiyyorum

harikasın :) benimde boyum 1.50 57 kiloyum 10 kilo vermem lazım eşlik eder misin bana birbirimizi takip edelim ?

çok iyi olur
ben buğün sabah kahvaltısında domates salatalık iki tane sosis iki dilim kepekli ekmek yarım bardak şekerli çay (çayı şekersiz içemiyorum )
ara öğün olarakta bir elma yedim saat 10 da
öğlende iş yerinde mercimek corbası ızgara tavuk ayran ve tatlı var ben mercimek corbası iceceğim tavuk tan bir bud yiyecem va ayranı icecem ben ün. çalışıyorum kampüsün bir yürüş yeri var git gel 4 km yemekten sonra da 4 km yürüyecem

arkadaşlar yemeğinizi kısmaktan ziyade işlemiş sosis sucuk salam gibi et ürünlerinden
şekerden,mayonezden, beyaz ekmekten uzak kalmak gerek.

bence kahvaltınız yeterli değil yumurtayı bir tane daha arttırıp,bir dilim kepek,çavdar,tam buğday gibi ekmek çeşidini tercih edin, zeytin, salatalık,domates ve peynir (yağsız) ekleyin.
öğlen yağsız bir bardak süt veya bir kase yoğurt ekleyebilirseniz sizin için yararlıdır,

ayrıca meyveyi sabah kahvaltısından sonra alın, çünkü meyvenin yakımı çok zor yakılmazsa direkt göbekte yağ yapıyor. sabah alın ki gün boyu yakımı kolay olsun

akşam yemeğini mümkün mertebe erken yiyin (bunun büyük yararı oluyor)

ve mutlaka hareket şart, spor yapamıyorsanız açın 3-4 tane hareketli-oryantal zevkinize göre müzik oynayın eğlenceli spor
bunu akşam uyumadan önce yaparsanız daha yararlı olur

uyandığınızda büyük bir bardak ılık suyu alın aynanın karşısınhda kendinize iltifat ederik o suyu için (ne kadar güzelim, hımm baya zayıflamışım gibi :) )

hayatınıza yeşil çayı ekleyin
sirkenin yağ yakıcı özelliği varmış (ama bunun nasıl hangi zamanda içileceğini bilmiyorum, bu konuda sitede topic var bulabilirsiniz)

hamburger vs atıştırma yapmayın bu sizi doyurmaz aksine acıkmanızı sağlar

başarılar fit vücutlar :52:

Selam canım diyetinde başarılar ögünlerin iyi gibi bende çalıştığım için yemekte ne çıkarsa onu yemek zorunda kalıyorum ama yemeğin şekline göre posiyonlarımı küçültüm mesela bir tabak pilav yerine 1 yemek kaşığı pilav alıyorum yemek çok yağlı ise bir tabak yerine çeyrek porsiyon alıyorum öğlen öğünlerine yapabiliyorsan yoğurt ekle böylece öğlen yemek çok yağlı yada kaloride yüksek şeyler ise yoğurt yiyerek yemekten fazla yemek zorında kalmazsın

Akşamda çok meyve yeme ben spor olmadan kilo veremediğim için spor salonuna yazıldım ordaki spor hocasının bana söylediği meyvedeki şeker vucuda daha çabuk yerleşiyormuş meyve yerine yağsız yogurt yiyebilirsin yoğurt göbek yağlarını eritmeyede çok yardımcı oluyor

Selam canım diyetinde başarılar ögünlerin iyi gibi bende çalıştığım için yemekte ne çıkarsa onu yemek zorunda kalıyorum ama yemeğin şekline göre posiyonlarımı küçültüm mesela bir tabak pilav yerine 1 yemek kaşığı pilav alıyorum yemek çok yağlı ise bir tabak yerine çeyrek porsiyon alıyorum öğlen öğünlerine yapabiliyorsan yoğurt ekle böylece öğlen yemek çok yağlı yada kaloride yüksek şeyler ise yoğurt yiyerek yemekten fazla yemek zorında kalmazsın

Akşamda çok meyve yeme ben spor olmadan kilo veremediğim için spor salonuna yazıldım ordaki spor hocasının bana söylediği meyvedeki şeker vucuda daha çabuk yerleşiyormuş meyve yerine yağsız yogurt yiyebilirsin yoğurt göbek yağlarını eritmeyede çok yardımcı oluyor

Ara öğünde yememde mi sakıncalı acaba ya birde normaldede çok az yiyen biriyim ama metobolizma yavaş sanırım şimdi zayıflamak için tamamen kıstım bakalım nasıl olacak bir kilo verdim ama o yağ değildir şimdiden heralde su falan atmışım dir diye düşündüm.

ara öğünde portakalı çıkarıp sadece elma, günde en az 1,5 litre su,
sabahları sadece 1 dilim kepek ekmeği,
öğeln 1 dilim kepek ekmeği çorbanın yanında
ve günde 2,3 defa şekersiz yeşilçay
bu şekilde düzeltme yaparsanız diyetinizde daha iyi olur bence
ayrıca en az 30 dk yürüyüşte yapın ve şeker, un, ve nişastalı ürünlerden uzak durun

ya yürüş yapamıyorum öğle arası yaptım bugün biraz ama azdı tabi iki km falan çalışıyorum akşamlarıda kızımla ilgileniyorum ve onunla cıksamda daha havalar biraz soğuk düzelseydi cıkacaktık eşim le kızımla ama yemek ten sonra 200 kere ip atlıyorum
bunu yavaş yavaş artırmayı planlıyorum bir de havalar biraz daha düzelde öğle aralarıda daha çok yürüyeceğim inşallah.

çok iyi olur
ben buğün sabah kahvaltısında domates salatalık iki tane sosis iki dilim kepekli ekmek yarım bardak şekerli çay (çayı şekersiz içemiyorum )
ara öğün olarakta bir elma yedim saat 10 da
öğlende iş yerinde mercimek corbası ızgara tavuk ayran ve tatlı var ben mercimek corbası iceceğim tavuk tan bir bud yiyecem va ayranı icecem ben ün. çalışıyorum kampüsün bir yürüş yeri var git gel 4 km yemekten sonra da 4 km yürüyecem

Bu çok güzel ama ben hep masa basındayım :( aksamları mı yürüsem bende biraz :(
Sabah mısır gevreği yedim. öğle yemeğinden 1 saat öncesinde çorbayı istedim ve onu içtim yemekhanede .iki saat sonrasında da pilav üstü tavuk döşünden soslu tavuk eti vardı pilav yemedim tavuk etlerini seçip yedim hoşaf vardı karısık onu içtim ve yeşil çayımı içiyorum şuan :) birbirimizden sürekli haberdar olalım bence birlikten güç doğar arkadasım :)

Ara öğünde yememde mi sakıncalı acaba ya birde normaldede çok az yiyen biriyim ama metobolizma yavaş sanırım şimdi zayıflamak için tamamen kıstım bakalım nasıl olacak bir kilo verdim ama o yağ değildir şimdiden heralde su falan atmışım dir diye düşündüm.

Çok bilmişlik yapmak istemem bende burdaki arkadaşlar sayesinde dengeli beslenme ile kilo vermenin sırlarını ögreniyorum.. Ama spor hocamın dediği akşam 6 sonra birşey yeme çok açlık hissedersen yağsız yoğurt oda bir kase sadece (AMA BİR İKİ ARKADAŞIM YAĞLI YOĞURTLA YAĞSIZ YOGURT ARASINDA ÇOK FARK YOK DEDİLER) ne yemek istiyorsan gün içinde tüket ama asla aşırıya kaçmadan dedi.. Hocanın dedikleri arkadaşların yardımı ile bende 3 ayda 3 kilo verdim üstelik bu 3 ayın 1,5 ayı sporsuz ve rejimsiz geçti

Bu çok güzel ama ben hep masa basındayım :( aksamları mı yürüsem bende biraz :(
Sabah mısır gevreği yedim. öğle yemeğinden 1 saat öncesinde çorbayı istedim ve onu içtim yemekhanede .iki saat sonrasında da pilav üstü tavuk döşünden soslu tavuk eti vardı pilav yemedim tavuk etlerini seçip yedim hoşaf vardı karısık onu içtim ve yeşil çayımı içiyorum şuan :) birbirimizden sürekli haberdar olalım bence birlikten güç doğar arkadasım :)

evet destek olalım ben haftasonu giremiyorum internet yok evde bence yürü bende yürüyecem öbür hafta baya ısınacak hava kızımla cıkarız artık yürüşe
birde karnık acıktığında yada bişey yesemmi dediğimde yememek için nasıl göründügümü düşünüyorum ve giyemedim kıyafetleri zayıfken giyebileceğim kıyafetleri düşünüyorum o zaman yiyesim gelmiyor

Çok bilmişlik yapmak istemem bende burdaki arkadaşlar sayesinde dengeli beslenme ile kilo vermenin sırlarını ögreniyorum.. Ama spor hocamın dediği akşam 6 sonra birşey yeme çok açlık hissedersen yağsız yoğurt oda bir kase sadece (AMA BİR İKİ ARKADAŞIM YAĞLI YOĞURTLA YAĞSIZ YOGURT ARASINDA ÇOK FARK YOK DEDİLER) ne yemek istiyorsan gün içinde tüket ama asla aşırıya kaçmadan dedi.. Hocanın dedikleri arkadaşların yardımı ile bende 3 ayda 3 kilo verdim üstelik bu 3 ayın 1,5 ayı sporsuz ve rejimsiz geçti

çok bilmişlik niye olsun her kesin fikirlerine ihtiyacım olduğu için actım zaten bu konuyu 6tan sonra bişey yememe imkansız benim
çünkü akşam 6 evde olabiliyorum bir gün önceden yemeğimi yapıyorum ve 6:30 ancak sofraya oturabiliyorum

evet destek olalım ben haftasonu giremiyorum internet yok evde bence yürü bende yürüyecem öbür hafta baya ısınacak hava kızımla cıkarız artık yürüşe
birde karnık acıktığında yada bişey yesemmi dediğimde yememek için nasıl göründügümü düşünüyorum ve giyemedim kıyafetleri zayıfken giyebileceğim kıyafetleri düşünüyorum o zaman yiyesim gelmiyor

aynen ya bende hafta sonları giremiyorum :) Aksamları yürümeyi denicem biraz havalar düzelsinde evde artık ip atlarım bende :) benimde akrabamdaki genç kızlar hep yaz düğünleri için kilo vermiş sıra bende inş bakalım :)

güncelleyim başlığımı akşamları 40 dak eğzersizde yapıyorum öğle aralarıda 30 dkyürüyorum

Back
X