kızlar bu haberi duydunuz mu?????????*

deryahakan

Guru
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2007
506
6
296
45
Kocaeli
08-07-2008
Yüzde 30 katkı payı özel hastanelerde doğumu ucuzlattı

Özel hastanelere getirilen yüzde 30 katkı payı alma zorunluluğu üzerine bu hastanelerde doğum ücreti düştü..

Özel hastanelerde doğum yapmak isteyen kadınlar artık sadece 80 YTL ödeyerek bu hayallerine kavuşabilecek. Sağlık Bakanlığı'nın önerisiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın geçtiğimiz ay özel hastanelere yüzde 30 katkı payı alma zorunluluğu getirmesi üzerine, özel hastanelerde doğum ücretleri ucuzladı. İstanbul'da yeni düzenleme öncesi 500 ila 850 YTL arasında olan normal doğum, Bağcılar, G.O.Paşa, Çamlıca, Sultanbeyli semtlerindeki birçok özel hastanede 80 ila 220 YTL arasına indi. Fatih, Kadıköy gibi daha merkezi semtlerde ise özel hastanelerdeki normal doğum ücretleri 300 YTL, sezaryenle doğum ise 500 ile 1250 YTL arasında.

yaa düşünsenize sgk nekadar kolaylık sağlıyor ama bunu gerçekleştirecek hastaneler ve yöneticiler nerde?? diğer açtığım topikde bir çok arkadaş özel hastanelerde doğum tercih ediyor ve endüşük fiyat hala 1250 ytl civarı gibi görünüyor bakalım kasıma kadar neler değişik üç bebekden 2 ye düşdük bari doğum ücretlerimiz dedikleri fiyatta kalsınn dimii

canım bişey sorcam bu fiyatlar sosyal güvencesi olmayanlar için mi?benim eşim asker ama özel hastanelerle anlaşması yok askeriyenin yani ben özel hastanede dogum yapmak istesem bu fiyattanmı yaptırılıyor gerçekten?bana bilgi verirseniz çok sevinirim.

sadece sgy dan yararlananlar için diye biliyorum ( ssk--bağ-kur--emeklisandığı)ama askeri hastanelerde eşleri asker olanlar daha rahat şartlar altında doğum yaptırılıyor diye duydum tabii sadece duydum tam olarak bilmiyorum

eylül gerçekten çok uygunmuş hastane özel mi ki bu fiyatlarda yada semtlere göre fiyatlarda değişiyormuş ondan mı acaaba

sadece sgy dan yararlananlar için diye biliyorum ( ssk--bağ-kur--emeklisandığı)ama askeri hastanelerde eşleri asker olanlar daha rahat şartlar altında doğum yaptırılıyor diye duydum tabii sadece duydum tam olarak bilmiyorum

eylül gerçekten çok uygunmuş hastane özel mi ki bu fiyatlarda yada semtlere göre fiyatlarda değişiyormuş ondan mı acaaba

özel nisa hastanesi ve tüp bebek merkezi ..yenibosna da..çok konforlu ve güzel bir hastane..ayrıca çok gelişmiş şartlarda yenidoğan yoğun bakım ünitesi de var..normal 225 sezeryan 525 ti fiyatlar düşünce bu hale gelmiş ssk-bağkura bu fiyatlar..

ama şu asker eşleri hakkında hiç bilgim yok valla..

kizlar merhaba.dun benimde kontrolum vardi.ben adana baskent hastanesine gidiyorum.normal dogumun fiyati 83 ytl.sezeryan 223 ytl.mis.ayrica muayene icinde oneceden 30 ytl fark parasi verirdim.dun 18 ytl verdim.bu da bizim icin cok iyi oldu tabi.umarim kasima kadar bi sorun yasamayiz.

bende hep arkadaşlarımdan fiyatların düştüğünü duyuyorum
daha kendi dr.uma soramadım kontrole gittiğimde mutlaka sorucam ama kızlar
bu düzenleme henüz kesinleşmedi diye biliyorum heran her şey değişebilir yani
hayırlısı bakalım kasıma kadar ne olacak

ben en son muayeneye gittiğimde sormuştum resepsiyon daki kıza neden düştü hep böyle mi olacak diye..şimdilik böyle dedi ..yani heran değişebilir gibi konuştu.bundan sonra böyle demedi ..yani bende anlamadım ..biz vatandaşa ne deseler boynumuzu eğiyoruz zaten..oyuncak gibi parmaklarında oynatıyorlar insanı ..ne deseler yapıyoruz..allah sonumuzu hayır etsin..

haber için tesekkürler..sayende ögrenmiş oldum..aradık hastanemi fiyatlar acayip düşmüş..insallah degişmez yaaa..

offf ya desenize biz yine yararlanamıyoruzÇok üzgünüm çoookderyacıgım askeri hastanelerin sadece adı var diyim anla sen...

Bir haber daha aldım,
Allah korusun erken doğum olur da bebeklerimiz küvezde kalmak zorunda olursa,
küvezdeki bebek yoğun bakımda gibi düşünüldüğü için sadece bez ve mama parası alınacakmış yeni yasaya göre. Bundan öncesinde bir de küvez parası ödeniyordu...

evet benim muayene ücretim 30 ytl idi şimdi 10 ytl oldu
ama doğumu sormadım

Bir haber daha aldım,
Allah korusun erken doğum olur da bebeklerimiz küvezde kalmak zorunda olursa,
küvezdeki bebek yoğun bakımda gibi düşünüldüğü için sadece bez ve mama parası alınacakmış yeni yasaya göre. Bundan öncesinde bir de küvez parası ödeniyordu...

yaaa inanmıyorum ..erken doğum tehlikem var ve kara kara eğer olursa ne yaparız diye düşünüyordum..inş.olmaz gerek kalmazda bu habere çok sevindim..

:uhm:eylülcüm biliyosun ikimizde aynı hastaneye gidiyoruz.canım hiç sordunmu normal doğum yapacak olursak kendi doktorumuz giriyomu?
yani gece oldu diyelim..geliyomuymuş yinede?yoksa sadece sezeryanamı kesin günü belli diye giriyo?
bide ben 1 aya mahsus 2 ağustosta ssk sız gitmek zorundayım doktora.ücret en son 50ytl ssk indirimli 25 ytl idi. ssk olmayıncada bu yeni indirimli uygulama oluyomuymuş? düşmüşmü yani indirimsiz fiyatlarda?

Back
X