Kızlar bu sorunu yaşayanınız oldumu???

DrGunay

Guru
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
2.270
9
316
Diğer
Merhaba sevgili arkadaşlar.Ben polikistik over hastasıyım.2 buçuk senedir evliyim ama korunmamamıza rağmn bebek gelmiyoorr..Başımdan bir sürü tedavi yöntemleri ameliyatlar geçti.Sonunda mart ayında (2009) tüp bebek tedavisi yaptırdık ve gebe kaldım.Yer gök benimdir sandım.Lakin 5 haftamdan knamalarım başladı.Kanama lekelenme tekrar kanama lekelenme .Neyse muayenede kese ve kalp atışlarını da gördük.Ama doktor müayene zaanı retroplasentar hemotom var dedi.Yani bebeğin plasentasının arkasında kan pıhtası varmış.Kanama da bundan kaynaklanıyormuş.bana yatak rejimi progesteron clexane iğne verdiler.Ama ben ciddi bir şey olmadığını sandım doktrun dediklerini önemsemedim.Ve lekelenmeler ara ra devam etti.ve 8 haftamda muayene zamanı bebeğin kalp atışlarının durduğunu öğrendik.Dünyam başıma yıkıldı.Kürtaj oldum.Kasım ayında tekrar tedaviye başladım.Ve allaha şükürler olsun tekrar gebe kaldım.Bu sefer ikizlerimizi bekliyorum.Bu sefer de 5 6 haftama kadar sorunsuz devam ediyordu her şey.6 haftamda kanamaları başladı.İlk önce kıpkırmızı sonra bordo sonra kahve rengi.Doktorumu aradım hemen serum taktırdı 2000 cc.Kanamam durdu.Ama dinlenmen gerek dedi.Yattım sürekli.6+4 haftamda eve ultrason cihazı ve doktoru davet ettik.Muayene bir tek karından yapıla bilmekteydi.Cihaz öğleydi yani.neyse bu sefer de keseler faln göründü büyümüştü.Muayene eden doktor keseler boş dedi.Çöktüm ben yine.Kendi doktorumu aradım korkma bu haftada karından gözükmez zaten dedi.Sonra muayene doktoru bu bebekde de retroplassentar hemotom var dedi.Plasenta rahimden ayrılmaya başlamışmış.Yani önceki sorunum.Şimdi sürekli yatıyorum.Wc dışında kalkmıyorum bol bol su içiyorum progesteron clexane endol hap alıyorum.ama bu sefer doktorun söğlediklerine harfiyyrn uyucam.Doktorum da korkma diyor her şey iyi olucak diyor ama çok korkuyorum.
Bu sorun yani kanama lekelenme plaentanın yani ebeğin eşinin rahimden ayrılması yani plasentanıan arkasındaa kan pıhtası olanınız oldumu kızlar?Ve bu sorunu çöze bildinizmi gebeliğiniz devam ettimi kızlar?Çok korkuyorum kızlar.Eğer bu konuda bir bilginiz varsa beni bilgilendirirmiydiniz lütfen kızlarr....
Evet yazdıklarım çok.İnşallah sabırla okuya billdiniz ...

Günay inan hiç fikrim yok bu haftalardada bu sorunu duymamıştım inşallah kötü bisey olmuyacak Rabbimin hazineleri sinirsizdir sne ona güven icini rahat tut inşallah bu sefer kötü birsey olmuyacak

Günay inan hiç fikrim yok bu haftalardada bu sorunu duymamıştım inşallah kötü bisey olmuyacak Rabbimin hazineleri sinirsizdir sne ona güven icini rahat tut inşallah bu sefer kötü birsey olmuyacak

İnşallah canım.Ama bir sefer yaşadım kötü şeyleri diye çok korkuyorum.Senin doğum ne zaman canım?

öncelikle moralini yüksek tut canım
kesinlikle ve kesinlikle stresden uzak durmalı ve kendine destek olmalısın..
ben böyle bir problemi ilk defa duyuyorum ama eminim ki bunu yaşayan arkadaşlarımız vardır..
benimde 3 ay boyunca sürekli kanamam oldu gebeliğim riskliydi
çünkü daha önce 2 düşük yaşamıştım.. bunda sürekli yattım 3 ay boyunca
ama 3 ayımın bitmesiyle kanamam sona erdi çok şükür..
eğer bebeklerinin dünyada yiyecek rızkı varsa rabbim onları sana bağışlar zaten
Allah yardımcın olsun inşallah bebeklerini sağlıklı bir şekilde doğurman nasip olur canım :1hug:

günaycım lutfen uzulme
benım bır arkadasımında aynısı oldu sureklı dınlendı ve zaman gectıkce o kan pıhtısını vucut erıttı gebelıkte devam edıyor
dualarımız hepımızın ıcın canım
Rabbim saglıkla kucagımıza alacagımız gunlerıde gosterecek ınsallah

öncelikle moralini yüksek tut canım
kesinlikle ve kesinlikle stresden uzak durmalı ve kendine destek olmalısın..
ben böyle bir problemi ilk defa duyuyorum ama eminim ki bunu yaşayan arkadaşlarımız vardır..
benimde 3 ay boyunca sürekli kanamam oldu gebeliğim riskliydi
çünkü daha önce 2 düşük yaşamıştım.. bunda sürekli yattım 3 ay boyunca
ama 3 ayımın bitmesiyle kanamam sona erdi çok şükür..
eğer bebeklerinin dünyada yiyecek rızkı varsa rabbim onları sana bağışlar zaten
Allah yardımcın olsun inşallah bebeklerini sağlıklı bir şekilde doğurman nasip olur canım :1hug:

Çok teşekkür ederim bir tanem inşallah dediğin gibi olur rabbim bebişlerimizi korusun bize bağışlasın inşallahh.

günaycım lutfen uzulme
benım bır arkadasımında aynısı oldu sureklı dınlendı ve zaman gectıkce o kan pıhtısını vucut erıttı gebelıkte devam edıyor
dualarımız hepımızın ıcın canım
Rabbim saglıkla kucagımıza alacagımız gunlerıde gosterecek ınsallah

Bir tanem nasıl rahatlattın içimi bilemezsin canım.çok teşekkür ederim.ınşallah benim sonumu da rabbimiz güzel kılar..Allahım her birimizin bebeğiklerimizi kendimize bağışlasın inşallahh...a

Günaycım arkadaşım çok geçmiş olsun, dr. dediği gibi yerinden kalkma bol bol su iç...

Çok teşekkür ederim arkadaşım.ınşalah bebişlerim benimle kalır ya.çok korkuyorum:Saruboceq:

canım öncelikle geçmiş olsun.benim ilk bebeğim düşmüştü.2.hamileliğimde de düşük tehtidi yaşadım.1,5 ay ayaklarımın altına yastık koyarak sırt üstü yattım.Allaha şükür bebek en sonunda tutundu ve hamileliğimi tamamlayabildim.sabırlı güçlü olmalısın.dr.tavsiyelerinden kesinlikle çıkmamalısın.kendine iyi bak.

yazdıklarını okudum ve demişsinki 6 .haftada içerde hematom oluyor bu vücudun bebeği atmak istediğinin göstergesidir bunu önlemek için clexane baslanır sende zaten kullanıyormuşun buna yapacak bir şey yok ayrıca pcos hastalarında normal kadınlara göre daha az progesteron salgılanır buda düşüğe sebeb olur koruma amaçlı sende progesteron kullanıyorsun zaten ama bunlara rağmen düşük durudurulamıyorsa bebekte anomali vardır ne yaparsan yap düşer özürlü bebeği vücut ilk etapta atar
ayrıca pcos hastalarında insülin direnci yüksek olduğu için saglıklı yumurta oluşmuyor veya böyle düşükler çok yaşanıyor
tüp bebeğe gitmeden en az bir yıl önce muhakkak glukofen 850 kullanarak git(metformin hcı) eger öyle yapıp gidersen daha sağlıklı güzel yumurtaların olur bebekte hamile kalınca düşme riski azalır
kese boş olayına gelince aslında kese içinde bebeğin görünmesi lazımdı ama görünmüyorsa gelişiminin yavaş olduğu sonucu çıkar çünkü sen normal hamile kalmamışsın seninki tüp bebek ama süpriz yapabilir bence umudunu kesme ve bol bol dua et ayrıca istersen seninle daha ayrıntılı konuşuruz

Teşekkür ederim canımayrıntılı yazdığın için şimdi daha çok korkmaya başladım.Demek bunları da düşürücem offf...

canım burda seni gördüğüme gerçekten üzüldüm. lütfen canım moralini bozma. allah hakkımızda hayırlısını verecektir. bu kadar olumsuz olma. bebişlerine arkanı dönme lütfennnnnn. ilkinde bunları yaşadın diye ikincisinde yaşayacaksın diye bi şey yok. ayrıca internette lekerle ilgili arama yapmaktan vazgeç. moralini bozma yüce yaradana sığın. neler oluyor dünyada hiç aklımızda yokken ne süprizlerle karşıklaştık. mucize dediğimiz şeyler yaşadık. neden bunlardan biri de şu an olmasın. ondan emanet aldın ve emanetine daha uzun süre bakacaksın. bebeklerin seninle kalacaklar. buna inannn...

canım ya uzulme ınş hersey ıyı olucak.........tesadufen okudum yazını.........canım bu kanamalar normal genelde oluyo korkma ...........benımde 9 haftamada sıdetlı kanamam oldu dr baktı dedıgın gıbı plesantanın arklasında damarlar catlamış yatman lazım dedı duşuk tehlıken var dedı ve ıkı gun hastanede yattım hıç kalkmadım igne serum evdede bı hafta sonra gıttım baktı kanama kurumus dedı ultrasonda bıle gorunuyodu koyu yerler kanama olan yerler dedı ama yınede yatman lazım azda olsa taze kanlı yerler var dedı.......yaklasık 16 c haftaya kadar yattım iğne yedım...........sonra tamamne kurudu o bolgeler ..........ınş cxanım ıçını ferah tut dr a guven rabbbıme sıgın ınş dınlen cok gezme ..........rabbım yardımcın ols ...........

Elmuallimcim senin bebişleerin nasıl canım çıktılarmı kuvezden?
Sen ne iğnelerine kullanıyordun canım hatırlıyormusun?
Bir de duş almak istiyorum 10 gündür yatıyorum duş alamadım.Kendimi çok kötü hiss ediyorum.Ama yıkanmaya da korkuyorum...

canım burda seni gördüğüme gerçekten üzüldüm. lütfen canım moralini bozma. allah hakkımızda hayırlısını verecektir. bu kadar olumsuz olma. bebişlerine arkanı dönme lütfennnnnn. ilkinde bunları yaşadın diye ikincisinde yaşayacaksın diye bi şey yok. ayrıca internette lekerle ilgili arama yapmaktan vazgeç. moralini bozma yüce yaradana sığın. neler oluyor dünyada hiç aklımızda yokken ne süprizlerle karşıklaştık. mucize dediğimiz şeyler yaşadık. neden bunlardan biri de şu an olmasın. ondan emanet aldın ve emanetine daha uzun süre bakacaksın. bebeklerin seninle kalacaklar. buna inannn...

Teşekkür ederim canım inşallah anlattığın gibi olur bir tanem.Rabbimiz de kısa sürede seni sevindirsin hayatım.Bi:1hug:r tanemm..

Elmuallimcim senin bebişleerin nasıl canım çıktılarmı kuvezden?
Sen ne iğnelerine kullanıyordun canım hatırlıyormusun?
Bir de duş almak istiyorum 10 gündür yatıyorum duş alamadım.Kendimi çok kötü hiss ediyorum.Ama yıkanmaya da korkuyorum...

canım cok sukur daha ıyıler 50 gun oldu beklıyorum cok sagol canım.............
ben progesteron kullanıyodum........kanaman devam edıyosa yat canım kalkma kesılınce alırsın dus ben bı ay hıç dus almamıstım kanama bıtınce aldım oda hemen ayakta oturmadan bı su dokunup cıktım.............tum hamılelıgımde hep öle yaoptım .....sımdı alma yada dra sor canım ığn oluyosun dımı .........kesılecek ınş merak etme keselerı ne zaman gorucen ..........uzme sakın kendını

canım ultrasıonla kese gorıulmemesı normal benım dr heop alttan bakmıştı o yuzden moralın bozulmasın...........progeston ıgne mı bantmı..........ben henm bant hem ığne kullandım..........eger kanamn kahverengıye donduyse cok ıyı kuruyo ıcerdekı kan demektır kırmızı kan taze kandır onda tedırgın ol..............

Bebişlerinin iyi olmalarına sevindim canım.ınşallah kilo alır sağ salim annelerinin kucağına konarlar melekler..
Canım ben de progesteron ve clexane iğne oluyorum.bazı haplar var vitaminler onları kulanıyorum.geçen pazar olmuştu kanamam dinlenince geçti sonra tekrr ayaga kalktım saçlarımı falan yıkadım.Sabah kendimi kanlar içinde buldum.Çu an 7 faftamdayım canım.keseleri 5 haftamızda karından baktırdık gördük.6+3 haftada kanamadan sonra yani doktora gitmeye korktum arabaya falan binmeye yani.Eve ultrason aleti istedik klinikten (bizim burada mumkun )gelib baktılar.Ama 6+3 de karından keseleri gördüler ama içinde bebişlerimi göremediler.Bu cihazla vajinal bakmam mümkün değildi.Kendimi yıprattım ağladım ağladım.Hemen ıstanbuldakı doktorumu aradım korkma dedi bu haftada karından görünmeye bilir dedi.Keselerim 33 mm olmuştu.ıçinde yolk kesesi gördüm sanki dedi doktor.Şimdi cuma günü tekrar ultrasona girmek istiyorum ama evden çıkmaya korkuyorum.Arabada falan kanamam falan tekrar başlar diye.Ama dinlenince yatınca kanama falan olmuyor lekelenme gfalan da yok.Bu gün çok az yumurtalıklarımda ağrı vardı.
Bu olayı geçen sefer yaşadım diye şimdi daha çok korkuyorum.

Back
X