Kızlar çatı darlığı normal doğuma engel mi

zeynep90128

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2025
85
24
3
26
Doktor 38. Haftada çatı muayenesi yaptı tepe kısmı dar normal olmaz makatin yırtılır dedi başka bir doktora gittik çatı muayenesi için daha erken dedi çatısi dar olup da normal doğuran var mı

Çatı darlığı fazla olanlarda doğumda bebekte omuz kırığı falan olabiliyor. Bir iki doktordan daha görüş al istersen. Hepsi aynı şeyi söylerse risk alma. Sadece sen değil bebekte de sıkıntı olabiliyor çatı darlığı. Makat yırtığı da kolay değil. Aylarda oturamazsın.

Ben varım doktorum normal doğuramazsın demişti, hoş zaten normal doğrucak halim de yoktu.

Bir akrabamında çatısı dar 3 çocuğun da sezeryan doğumla dünyaya getirdi.

Kesinlikle doktorunu dinle asla bebeğini riske atma..

Çatı muayenesi olmadan mi dogurdun
Çatı muaynem olmadı. İlk doğumumda dr sezeryancıydı zaten . Beni korkutup sezeryana aldı. Neymiş suyum gelmişmiş sezeryana girmelisin dedi. İkinci doktorum sezeryan sonrası normal doğum yapan bir dr du. Evet çatı muanesi yapmadan girdim. 41.0 da yatışım yapıldı. Suyum geldi. 36 saat az az suni sancı aldım ama açılmam 3 cm deydi ben sez istiyorum dedim. Sabredemedim.
Daha önce gittiğim bir dr da çatı muaynesi yapmıyordu.

Doktor 38. Haftada çatı muayenesi yaptı tepe kısmı dar normal olmaz makatin yırtılır dedi başka bir doktora gittik çatı muayenesi için daha erken dedi çatısi dar olup da normal doğuran var mı
Evet benim öyleydi vajinal değil sezeryan ile doğum yaptım hiç korkulacak bir şey yok ilk 3 gün ağrı oluyor sonra geçiyor.

Çatı muaynem olmadı. İlk doğumumda dr sezeryancıydı zaten . Beni korkutup sezeryana aldı. Neymiş suyum gelmişmiş sezeryana girmelisin dedi. İkinci doktorum sezeryan sonrası normal doğum yapan bir dr du. Evet çatı muanesi yapmadan girdim. 41.0 da yatışım yapıldı. Suyum geldi. 36 saat az az suni sancı aldım ama açılmam 3 cm deydi ben sez istiyorum dedim. Sabredemedim.
Daha önce gittiğim bir dr da çatı muaynesi yapmıyordu.
Kaç haftalikken dogurdun ben 38 +6 yim hala ses seda yok

Ya doguramazsa kanala falan sıkışırsa bebek

Bu o kadar nadir olan birsey oldugu icin yapmiyolar. Bazen kucuk bir kesikle bile halloluyor. Bende ilk dogumunda oyle oldu. Ayrica zaten hastanedesin eger o an sezeryan gerektigini gorurlerse direk sezeryan yapiyolar, zaten bunada hazirliklilar ama kesinlikle oncelikleri normal dogum. Ha ilk cocugunda sezeryan olduysan soruyolar. Veya baska saglik problemin varsa o zamanda isteyebilirsin. Aksi taktirde mumkun degil sezeryan olmak. Ama tabi siz gireceksiniz doguma, baska bir yerde second opinionda sorabilirsiniz. Ona gore karar verebilirsiniz.

Back
X