Kızlar çok önemli, fikirlerinize ihtiyacım var

NEVAL26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
117
0
96
47
Eskişehir
YAKIN ZAMANDA BİR AKRABIMIN BANA ANLATMASIYLA SOK OLDUGUM VE BU OLAYI AİLEDEN SADECE BANA ANLATNASI VE YARDIMCI OLMAMI İSTEMESİYLE DAHADA KAFAMIN KARISTIGI BİR OLAY VAR.AKRABAM BUNDAN 5 YIL ONCE EVLENİCEM DİYE OKULUNU BIRAKMIS ESİ DAHİL KİMSE BİLMİYOR.O ZAMAN EVLENMEK VE OKULDAN KACMAK CAZİP GELMİŞ AMA 5 YILDIR ESİYLE YASADIGI PROBLEMLER ESİNİN ONU SÜREKLİ EZMESİ PARA YUZUNDEN EDİLEN BİR SÜRÜ KAVGALAR ONUN SU ANDA AKLINI BASINA GETİRMİS CIKAN AFLA OKULUNU BİTİRMEK İSTİYOR AMA OZELLİKLE ESİNİN BİLMESİNİDE İSTEMİYORCUNKU BASTAN OKULU BİTİRDİM DEMİS OKULUNDA DEVAM ZORUNLULUGU YOKMUS SADECE YILDA 2 KERE GİDİP 15 GÜN KALARAK SINAVLARINI VERECEKMİS.VE ÜNİVERSİTEYİ SON SINIFTA BIRAKMIS.DUYUNCA BENDE SOK OLDUM HİÇ BEKLEMEDİGİM BİRİYDİ.SİMDİ BEN O NA NE DİYİM OKULUNA GİZLİ GİDECEK YANI YALAN ÜSTÜNE YALAN:1no2:

Nasıl işe bu anlamadım? Yalan her zaman yalanı doğruyor maalesef. Bir de yalan söylediği konunun kendisi de kötü maalesef. Hani ne eşler, anne babalar var da okul konusunda olumsuz oldukları için kadınlar okuyamıyor. Bu hanımefendi tersine önündeki fırsatı tepmiş. Hem de ne diye, evleneceğim diye. Çok üzüldüm. Lütfen bu konu örnek olsun. Yok eveleneceğim de sonra okulu bitireceğim, yok okuldan sıkıldım, yok eşim okulumu bitirmemi beklemiyor ya da çalışmamı istemiyor diye düşünen genç kadınlarımız ne olur bunları iyi okusun.
Arkadaşına gelince, geç de olsa iyi bir karar vermiş. Madem son yılıymış ve bir iki kez sınavlara gidip gelerek olacakmış bu iş, hiç düşünmesin bitirsin okulunu. Bence eşinden de saklamasın ama anladığım kadarıyla evlilikleri zaten çok iyi gitmiyor. Durumu tam biemedeğim için kesinlikle eşiyle paylaşsın diyemiyorum.
Siz de doğrudan sorumluluk almayın tabi ama yardımcı oalbileceğiniz birşey varsa elinizden geleni yapın lütfen, bir kadının hayatı değişecek belki de..

(Not: Büyük harfle yazmak yasak sanırım forumda ya da yasak olmasada yüksek sesle konuşmak olarak algılanıyor sanırım internet jargonunda. Sevgiler. )

Evlilik yüzünden okulunu bırakmak zorunda kaldığını veya birkaç dersi kaldığını eşine anlatmalı. Birkaç dersin sınavına girecek tamam birşeyler uydurup gidilebilir belki ama evde ders çalışırken eşi görmeyecek mi?
Bu kadar büyük bir yalan nasıl söylenebilir aklım almıyor.benneyaptımki

valla çok kötü bir durum eşine yalan söylemeye devam edecek yalan çok kötü birşey bence ona eşine anlatmasını söyle bu konuyu çünkü çok önemli sonuçları olabilir belki söylerse hafif olur ama söylemezse daha kötü sonuçlar doğurabilir sonuçta yalan eninde sonunda ortaya çıkar saklanamaz bunu ona söyle ve eskiden aklının hangi dağlarda olduğunuda söyle iyi yapmış evlenmek için okulu bırakıp çok yanlış yanlış üstünede yanlış yaparak olayı kapatmaya çalışıyor bence ona destek yerine gerçekleri söyle:1closedeyes:

bu iş biraz zor gibi gizli nasıl gidilir ki CADIARZU

esi uğruna nelerden vazgeçtiğini esine anlatsın ama sartlarıda evli bi bayana uygun olduğunuda anlatsın ve tekrara okumak istidiğini sölesin....

Hataya hatayla devam etmek en büyük hatadır bana göre.. Başta bir hata yapmış eşine yalan söylemiş okulumu bitirdim diye..

(Zaten evlenicem diye okulunu bırakması apayrı bir hata ama konu o değil neyse). Şimdi ise bitirdim dediği okulunu gizli saklı olarak gerçekten bitirmenin peşinde...

Eşiyle konuşmalı kesinlikle.. Eşi kabul ederse ne ala.. Kabul etmezse de af çıkmamış kabul etsin...

Kabul etmeme olasılığını aslında söz konusu bile etmemem gerekir , eğitim hakkını kimse kimsenin elinden alamaz, ancak yalan söylenmiş bir durum var ortada, sırf bu yüzden bile eşi reddederse

şaşmam...

Yalana herzaman karşıyım,keşke en başında doğruyu söyleseydi.Şimdi yalan söylemesin demekse nası bi çözüm yaratır bence tartışılır bi konu..Böyle bişey için,para mevzuu için kavga çıkaran,ezen bi adam 'aman karıcığım benim için bırakmışsın,tabiki git mezun ol işine gir ben senin arkandayım..' mı diyecek?Bence zaten odun bi eşe sahip,böyle bi dürüstlüğe de adam gibi karşılık verme olasılığı düşük :uhm: son sınıfta da evlenmek için okul bırakmak nası bi mantıktır zaten hiç anlamadım ben ..Artık yalan söylese bi türlüüü,dürüst davransa bi türlü yahu kafamçokkarıştı

kızlar fikirleriniz icin tesekkür ederim.su an o kadar zor durumdayım ki bir yandan akrabımın evliliginde yasadıgı sorunlar gozümün onünden gecti simdi soylemeyim esi cok iyi bir makamda üniv okumus ama anlayısın a sı yok zaten yigenim cok soylemeye calısmıs ama karsı taraf tan o modu bulamamıs.tabi hatayı en basında yapmıs ama o zamanın verdigi delilik herhalde simdi olsa asla diyor.cokta basarılı bir ogrenciydi o yüzden ben bile konduramadım.

ee ozaman siz de bir şekilde idare etmeye çalışın da ikinci dönemi de halletsin,üzüldüm şimdi bak yazık olmuş gerçekten de a.s anlayışın a'sı yok diyosanız ve bukadar sonuna gelmişse bu okul işinin,dürüst olup da okulu bitirebilme ihtimallerini yok etmesinin anlamı yok şu noktadan sonra bence :sm_confused:

ne konuda yardım istiyorsunuz???

olayı yazmışsınız yorumu yapmışsınız

şahıs 3. kişi

biz ne yardımı yapabiliriz ??

konu gereksiz açılmış...

Konunun gereksız acıldıgını dÜsÜnmÜyorum.aılemden bırının sadece bana anlattıgı ve sorumlulugu cok bÜyÜk bır yÜkÜn ıcınde oldugum ıcın kafam karısık ve fıkır alısverıŞıne ıhtıyacım vardı.benım agzımdan cıkacak sozler o 3.sahıs dıye bahsettıgınız kıŞı ıcın cok onemlı.o yuzden .anlayısınız ıÇın tesekkÜrler....

ben baştan görünce herhalde ilk senelerinde bıraktı sandım , inanamıyorum son senede bırakmış, yazık değil mi onca emeğe. Ve şimdi kalkıp eşine yalan söylediği zaman , ondan habersiz okula gittiği zaman herşey yoluna mı girecek. Şu hayatta yalandan daha çirkin bir şey var mı. Eğer bu akraban yalanlarla daha mutlu oluyorsa ne istiyorsa onu yapsın. Ama bence bu çok kötü bir fikir. Herşey doğru dürüst oldukça konuşularak halledilebilir.

yalana ne gerek var
mezuniyetten belli olmayacakmı
yalan söyleyerek hiçbir yere varamaz
5 yıl diyorsun 5 yıldır eşiyle bir problem yaşamayan bir insan bu şekildeki bir yalan yüzünden yaşar
bitirmemiş olabilir fakat şuan evli eşiyle konuşup içi daha rahat bir şekilde okuyabilir
hiçbirşey sır olarak kalmaz
birgün karşısına çıkar
ogün geldiğinde yaşacağı sıkıntıyı dürüstlüğüyle bugün daha kolay atlatır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…