kızlar çokmu kötü bu sonuçlar.

karanfilll

Sonsuz şükürler Allah'ım..
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
1.212
219
163
adetin 3. günü hormon tahlili yaptırdım bugün aldım sonuçlarımı yaptırdığım yerdeki doktorlar beni tüp bebek merkezine yönlendirdiler.sabahtan beri ağlıyorum çokmu kötü bu sonuçlar.ne olur bişeyler söyleyin.

TSH 3,275

FSH 5,54

LH 1,85

PROLAKTİN 18,68

PROGESTERON 0,35

ESTRADİOL 24,92

adetin 3. günü hormon tahlili yaptırdım bugün aldım sonuçlarımı yaptırdığım yerdeki doktorlar beni tüp bebek merkezine yönlendirdiler.sabahtan beri ağlıyorum çokmu kötü bu sonuçlar.ne olur bişeyler söyleyin.

TSH 3,275

FSH 5,54

LH 1,85

PROLAKTİN 18,68

PROGESTERON 0,35

ESTRADİOL 24,92

Merhaba arkadaşım,

Doktor değilim ama sık sık bu testleri yaptırdığım için aşinayım, değerlerinin çok kötü olduğunu düşünmüyorum ama sana şu siteyi öneririm buraya koplayanmıyor; Hormon Tetkikleri,Hormon ncelemeleri,Hormon Profili,Hormon Aratrmas,FSH,LH,strojen,E2,Progesteron,Prolaktin,Testesteron,DHEAS yani burdada normal görünüyor. Şöyle bir şey var sen testi folüküler fazda yaptırdığın için 3. gününde, mesela progesteronun düşük ama bu testi doktorlar genelde 21. gün isterler. O dönemde yumurtlama olup olmadığı anlaşılır. Acaba daha evvelden hormon tahlili yaptırmışmıydın?

Merhaba arkadaşım,

Doktor değilim ama sık sık bu testleri yaptırdığım için aşinayım, değerlerinin çok kötü olduğunu düşünmüyorum ama sana şu siteyi öneririm buraya koplayanmıyor; Hormon Tetkikleri,Hormon ncelemeleri,Hormon Profili,Hormon Aratrmas,FSH,LH,strojen,E2,Progesteron,Prolaktin,Testesteron,DHEAS yani burdada normal görünüyor. Şöyle bir şey var sen testi folüküler fazda yaptırdığın için 3. gününde, mesela progesteronun düşük ama bu testi doktorlar genelde 21. gün isterler. O dönemde yumurtlama olup olmadığı anlaşılır. Acaba daha evvelden hormon tahlili yaptırmışmıydın?

çok teşşekür ederim canım azda olsa içimi rahatlattın.yok daha önce tahlil yaptırmamıştım son bikaç aydır adet düzensizliği yaşıyorum doktor adetin 3.günü hormon testi istemişti bu tahlilleri devlette yaptım doktora gösterdim orda direk bana tüp bebek merkezine git yumurtlayıp yumurtlamadığın bu testlerle anlaşılmaz moralim çok bozuldu.şimdi netten araştırıyorumda progesteron çokmu düşük bu sonuçla hamile kalma şansım çokmu az

hayır canım sonuçların hiç kötü değil
gayette iyi hatta fsh yani yumurta rezervin de çok güzel:nazar:
bununla ilgili bi yazı vardı bulunca paylaşıcam.

Follicle Stimulating Hormon (FSH)
Adetin 3. günü 3-20 mIU/ml FSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.Genel olarak FSH değeri 6’ nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.LH:FSH oranı ,PCOS (Polikistik over sendromu) için bir tanı değeri olarak kullanılabilir. Ve bu oran genellikle 1:1 oranındadır , ama eğer LH büyük ise olası bir PCOS göstergesinden söz edilebilir.

Estradiol (E2)
Adetin 3. günü 25-75 pg/ml Küçük değerler uyarılmaya daha meyilli olunduğunu gösterir. Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesiolabilir.

Luteinizing Hormone (LH)
Adetin 3. günü < 7 mIU/ml Normal bir LD değeri aynı FSH değerine benzer. LH değeri FSH değerinden büyükse PCOS den söz edilebilir.

Prolactin
Adetin 3. günü < 24 pg/ml Prolaktin seviyesindeki artış yumurtlamadaki düzensizliğe yol açabilir. MRI gibi testlerinde yapılması gerekebilir. Bazı PCOS hastası kadınlar yüksek prolaktin değerine sahiptirler.

Progesteron (P4)
Adetin 3. günü < 1.5 ng/ml Sık sık foliküler dönem seviyesi diye bilinir. Sınırdan büyük değer , düşük gebelik oranını işaret edebilir.

çok teşşekür ederim canım azda olsa içimi rahatlattın.yok daha önce tahlil yaptırmamıştım son bikaç aydır adet düzensizliği yaşıyorum doktor adetin 3.günü hormon testi istemişti bu tahlilleri devlette yaptım doktora gösterdim orda direk bana tüp bebek merkezine git yumurtlayıp yumurtlamadığın bu testlerle anlaşılmaz moralim çok bozuldu.şimdi netten araştırıyorumda progesteron çokmu düşük bu sonuçla hamile kalma şansım çokmu az

Tatlım progesteronuna 21. gün bakmaları gerekir şuan düşük evet ama o dönemde yükselen bir değer zaten.. değer 10.un üzerinde ise sağlıklı yumurtlama olmuş demekmiş, ben sana başka bir doktora gitmeni tavsiye ederim. İnşallah yakın zamanda sağlıklı bir şekilde hamile kalırsın..

hayır canım sonuçların hiç kötü değil
gayette iyi hatta fsh yani yumurta rezervin de çok güzel:nazar:
bununla ilgili bi yazı vardı bulunca paylaşıcam.

bence de gayet iyi ama bu doktorları anlayamıyorum, böyle moral bozulurmu, hemen tüp bebek merkezi denir mi.. Bazıları karşılarındakinin de bir insan olduğunu ve duyguları olabileceğini hiç düşünmüyor ne yazıkki

Tatlım progesteronuna 21. gün bakmaları gerekir şuan düşük evet ama o dönemde yükselen bir değer zaten.. değer 10.un üzerinde ise sağlıklı yumurtlama olmuş demekmiş, ben sana başka bir doktora gitmeni tavsiye ederim. İnşallah yakın zamanda sağlıklı bir şekilde hamile kalırsın..

bence de gayet iyi ama bu doktorları anlayamıyorum, böyle moral bozulurmu, hemen tüp bebek merkezi denir mi.. Bazıları karşılarındakinin de bir insan olduğunu ve duyguları olabileceğini hiç düşünmüyor ne yazıkki

çok haklısın canım
malesef insanların umutları ranta çevrilmiş bazı merkezlerde
bazı doktorlar var sonuçlar kötü olsa bile umut veriyorlar imkansız demiyorlar
bazılarıda iyi sonuca kötü deyip ondan faydalanıyor.
tabi arkadaşın yaptırdığı yer için demiyorum ama böyle doktorlar malesef var çok okuyoruz.

çok teşekkür ederim o kadar rahatladımki anlatamam doktorun odasından nasıl çıktım nasıl eve kadar geldim bilmiyorum.elime direk haseki infertilite bölümüne kağıt yazdı çıktım çokmu kütü ki sonuçlar dedim ordan size detaylı bilgi verirler dedi o kadar.

çok haklısın canım
malesef insanların umutları ranta çevrilmiş bazı merkezlerde
bazı doktorlar var sonuçlar kötü olsa bile umut veriyorlar imkansız demiyorlar
bazılarıda iyi sonuca kötü deyip ondan faydalanıyor.
tabi arkadaşın yaptırdığı yer için demiyorum ama böyle doktorlar malesef var çok okuyoruz.

evet canım malesef.. sadece maddi menfaat için yapılan o kadar çok şey var ki dediğin gibi boşa umut vermekte en az boş yere umutsuzluğa sürüklemek gibi çok kötü.. kime güveneceğimizi şaşırıyoruz artık şu hayatta.. belki dediğin gibi bu doktor spermiyograma bakmıştır hormonlarda bi sıkıntı yokki

eşin test verdimi canım acaba onun sonuçlara göremi bunu dediler merak ettim

yok hayır zaten eşimi hiç sormadılar ben yaklaşık 1 yıldır bebek istiyorum olmadı normal muayanede hiç bi sorun yo bide hormon tahlili yaptırdım sonuçlar bu dedim onlarda yumurtlamanda sorun olabilir oraya git dediler.

yok hayır zaten eşimi hiç sormadılar ben yaklaşık 1 yıldır bebek istiyorum olmadı normal muayanede hiç bi sorun yo bide hormon tahlili yaptırdım sonuçlar bu dedim onlarda yumurtlamanda sorun olabilir oraya git dediler.

Canım bence sen başka bir doktora git, muhtemelen eşinden sperm testi, ardından da senin hsg çektirmeni isterler. Benim yaşadığım ve burada okuduğum kadarıyla süreç böyle ilerliyor.. İnşallah ikisi de tertemiz çıkar..

Canım bence sen başka bir doktora git, muhtemelen eşinden sperm testi, ardından da senin hsg çektirmeni isterler. Benim yaşadığım ve burada okuduğum kadarıyla süreç böyle ilerliyor.. İnşallah ikisi de tertemiz çıkar..

amin canım inşallah. öyle yapıcam zaten öncelikle iyi bir doktor bulup aşama aşama ne yapılması gerekiyorda yapıcam.Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah.

pco olabilir demek için lh nin fsh den daha yüksek çıkması gerekmezmi yada benmi yanlış araştırdım.

evet doğru biliyorsun lhnin fsh den yüksek olduğu zaman pkodan söz edilebilrmiş.
bence eşinde bi test versin.biz bayanlar gebe kalamadığımız için hemen kendimizi araştırıyoruz
ama bazen erkekte çıkabiliyor sorun.inşallah öyle değildir.
daha araştırılacak çok şey varken tüpe git demek çok saçma.

Back
X