Kızlar dalga geçmeyin nolurr

Balmm1606

Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
119
38
13
35
Kızlar uçuk çıktı üst dudağımda normalde olmaz hiç aceba gebelik olabilir mi karnımada arasıra ağrı girip içim bulanıyo

Kızlar uçuk gebelik belirtisimi bilmiyorum ama şunu iyice anlamınızı isterim ki SAT sonra minimum 5 hafta geçmeden asla baş dönmesi olmaz zaten 5 hafta demek adetin 1 hafta gecikmesi demektir.Mide bulantısı da gebeliğin 2. Ayından sonra başlar o da kişinin bünyesine göre değişir mesela benim 4. Ayda midem bulandı ve hiç kusmadım.
Erken gebelik beliritileri adet beliritisiyle aynıdır farklı olan tek şey gebe iseniz adet belirtilerini daha erken hissetmenizdir
Örneğin gebesiniz ve adetinize en az 10 fün kala göğüslerde şişme ve ağru aşırı agresif ve duygusallık uyku sorunu duygusal değişim kasık sancısı vs. Tabi bu belirtilerin erken olması için döllenmenin erken olması gerek.Örneğin son yumurtlama gününde gebe kaldıysanız asla hiçbir şey anlamazsınız ve adetinizin günü geldiğin de olmazsınız.
Birde PSİKOLOJİK GEBELİK vardır bu gebelikte kafayı gebe kalmaya takan kişinin ruh hali bozulur ve gebeliğin ilk 4 ayında yaşanması gereken tüm belirtileri yaşar.Oysa gebelik olsa dahi ilk 4 hafta da bebek ve kese oluşmadığı için gebelik belirtisi olan baş dönmesi mide bulantısı kusma koku hassasiyeti gibi belirtileri hissetmesi neredeyse imkansızdır.
Gebe olduğundan şüphelenen kişi adetine 2 gün kala sağlık ocağına gider adetinin geciktiğini söyleyip BHCG test yaptırır.
Yumurtlama bittikten 5 gün sonra gebelik oluşumu kanda çıkar ve çıkan sonuç pozitif ise 2 gün sonra testi tekrarlayıp değerlerin minimum 2 katına çıkıp çıkmadığına bakar.
Değerler 2 katına çıkmışsa sağlıklı bir gebelik yaşadığınızı gösterir.
Kafayı takmayın herşeyi oluruna bırakın.
Kafayı çok takarsanız sinirsel olarak hormon dengenizi bozar yumurtlama sayınızı düşürür gebe falan kalamazsınız.
İnşaAllah hakkınız da hayırlısı neyse o olsun.

valla kendi kendime sokakta kahka attim millet deli sanacak:)) o da bir sey mi ben piskolojik olarak adetimi bile geciktirip testi positiv cikara biliorum :)
seninki de çok iyiymş yaa ben geride kalmışım bak bu konuda :KK48::KK48:

bu kadar düşünüp kendinizi mahvetmeyip psikolojiden bile çocuk olmuyor bunu bilin

Back
X