kızlar derdim hamilelikte basur

pembesu33

bayan pozitif :)
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2014
2.635
2.289
83
kızlar merhaba, hamile kalmadan öncede vardı ama kabız olduğumda çıkıyordu sadece proctolog dye krem var oonu sürüyodum hemen geçiyrdu. ama şuan hamileyim ve çok fena buyudu canımı çok acıtıyor.

doktoruma söyledim bi hap verdi ama ben hap kullanmak istemıyorum, idrar yolalrım yuzunden yeterince hap kullandım. artık ilaç kullanmak ıstemıyorum. krem gbi bşeyler olsa dha iyi olucak varmı bıtkısel zarar vermeden geçirçek bişeyler bildiğiniz.

Suyu 2-3 l şu tüketeceksin, lifli besinler ,mesala pırasa, havuç, kısaca sebze,meyveler, yoğurt, yürüyüşler yap
soğuk taşlara oturma, ayakların sıcak tutucaksan, geçmiş olsun,

Akşamdan bir bardak suya iki üç tane gün kurusu kayısı ya da kuru incir at canım, sabah kalktığında aç karna o suyu iç, içindeki meyveleri ye, düzenli olarak hergün yap,
Basurun çaresi hergün düzenli olarak tuvalete çıkmak, ben gebeliğimin son aylarında bu şekilde rahat ettim

sabah kalkar kalkmaz en az 2 su bardagı su iç sonra kahvaltı edersin devam et en az 10 su bardağı su iç

Anestol.sadece ilk 3 ay yasak.ben kullanıyorum.ameliyatlıyım tekrar olmasın diye doktorumdan öneri istedim.oda kullanabilirsin 3aydan sonra dedi.birde dulcosoft diye gebeliğin en başından beri iki günde bir kullandığım şase var.doktorum güvenle doğuma kadar kullanabilirsin dedi.kabız olmamam için.şuana kadar rahatım şükür.doktoruna bu ilaçları danış.ben kullanıyorum şükür hiç bir problem yok.zaten kabızlık ve hemoroid gibi problemler için verilen ilaçlar direk bağırsakta çözülüp vücuttan atılıyor.oyüzden korkmana gerek yok.

kızlar kabız deilim tam tersi ishalim doktor bana ishal olmam için hap vermiş. ama benim basur geçmiy meme oluşmuş ve acıyo orayı yıkamak ölüm gbi yaaa

memeyi iple sıkı bağlanacak bir kaç güne kopacak ama hamilelikte ne sekilde olur orda tereddütteyim

memeyi iple sıkı bağlanacak bir kaç güne kopacak ama hamilelikte ne sekilde olur orda tereddütteyim
ayy yok kuzum şuan oyle bseye kalkışamam bide bişey olur damarlar var içinde sonuçta :S doktorun verdiği ilaç zararlı demiyorum sadece zararsız ilaç olmadığı için kullanmak istemedim..

kızlar merhaba, hamile kalmadan öncede vardı ama kabız olduğumda çıkıyordu sadece proctolog dye krem var oonu sürüyodum hemen geçiyrdu. ama şuan hamileyim ve çok fena buyudu canımı çok acıtıyor.

doktoruma söyledim bi hap verdi ama ben hap kullanmak istemıyorum, idrar yolalrım yuzunden yeterince hap kullandım. artık ilaç kullanmak ıstemıyorum. krem gbi bşeyler olsa dha iyi olucak varmı bıtkısel zarar vermeden geçirçek bişeyler bildiğiniz.

Ayyy çok fena, aynı haftalarda başlamıştı benimde. Delirmek üzereydim, herkes doğumu sorarken bende popomun üstüne oturamama derdindeydim. Sırf bu sebepten normal doğum yapacağım için 39 haftalıkken sezaryen oldum, bana doktorum krem vermişti. Şuan hatırlamıyorum ismini evde krem ama, bence doktora danışın.

Ayyy çok fena, aynı haftalarda başlamıştı benimde. Delirmek üzereydim, herkes doğumu sorarken bende popomun üstüne oturamama derdindeydim. Sırf bu sebepten normal doğum yapacağım için 39 haftalıkken sezaryen oldum, bana doktorum krem vermişti. Şuan hatırlamıyorum ismini evde krem ama, bence doktora danışın.
Cnm doktora gttiğimde diyim bari benim kabızlığım yok meme oluştu oturamıyorum dıyım. gerçekten çekmeyen anlamaz berbat bişiy bu yaaa

ayy yok kuzum şuan oyle bseye kalkışamam bide bişey olur damarlar var içinde sonuçta :S doktorun verdiği ilaç zararlı demiyorum sadece zararsız ilaç olmadığı için kullanmak istemedim..

haklısın canım sende sürekli ilaç kullanmışsın ben bile sevmem alerji ilacımı bile içmem

Cnm doktora gttiğimde diyim bari benim kabızlığım yok meme oluştu oturamıyorum dıyım. gerçekten çekmeyen anlamaz berbat bişiy bu yaaa

Bende kabız değildim, aksine ishaldim :) Hatta doktorum doğum başlamış olabilir gel demişti. Ama maalesef bitmek bilmeyen ishal basurları delirtti. Doktorum hep normal doğum yapacaksın derken beni o halde görünce "bu halde perişan olursun" demişti. Hayatımın en doğru kararıydı sanırım sezaryen olmak. Çekmeyen bilmez gerçekten, bir an evvel atlatır ve kucağına bebeğini sağlıkla alırsın inşallah.

Bende kabız değildim, aksine ishaldim :) Hatta doktorum doğum başlamış olabilir gel demişti. Ama maalesef bitmek bilmeyen ishal basurları delirtti. Doktorum hep normal doğum yapacaksın derken beni o halde görünce "bu halde perişan olursun" demişti. Hayatımın en doğru kararıydı sanırım sezaryen olmak. Çekmeyen bilmez gerçekten, bir an evvel atlatır ve kucağına bebeğini sağlıkla alırsın inşallah.
inşallah cnm ama basurun normal doğumuma engel olmasını asla ıstemıyorummm yaa =)))) benimde ishalde snra fenalaştı

Onu en cok bana soracaksin :D

Aylardir hemoroid midir basur mudur makat memesi midir ne haltsa cekiyorum. Kime basurum var desem hemen ishal yapici seyler oneriyorlar ama ben kabiz degilim ki... Tam tersine ishal olunca asit dokmus gibi aciyor. Bir kere kadin dogum doktoruma sordum kortos verdi ama kasinmayan bagsurum kasinmaya ve buyumeye basladi. Sabaha kadar kabusu yasiyordum resmen. Genel cerraha gittim procto glyvenol verdi ve "gecmesini bekleme sadece ilerlemesini onler" dedi. Cunku bunun sebebi hamilelik ve dogurmadan sebep ortadan kalkmayacagi icin iyilesme de olamiyor. Ilacmis bitkisel kurmus hepsini biraktim. Son iki haftam kaldi zaten dogurayim sonra olucam tedavimi. Yoksa bosu bosuna ilac aliyorum.

Uzun sure ayakta kalinca buyuyor, uzaninca biraz kuculuyor. Yani bebegin agirligiyla portluyor bu lanet sey. E kolay dogum icin yurumekte lazim. Birini sec iste :D

bende hamileliğimin som haftalarında olmuştum sıcak suyla yıkadım sürekli her tuvalette basur olan bölgeyi bide bebek temizleme pamuklarını sıcak koydum basurun üstüne hayırlı doğumlar Allah sağlıkla kurtarsın

bende hamileliğimin som haftalarında olmuştum sıcak suyla yıkadım sürekli her tuvalette basur olan bölgeyi bide bebek temizleme pamuklarını sıcak koydum basurun üstüne hayırlı doğumlar Allah sağlıkla kurtarsın
teşekkürler cnm benimkini sıcak su etkilemıyor artık malesef

Doktorun verdiği çözümü beğenmeyip vatandaşlardan niye çözüm ararız ki biz :KK14:
Doktorunuza her şikayetinizi tek tek belirtip çözüm isteyin e hap verdiyse hap kullanmak istemiyorum diye bir şey olur mu, sağlık için mecburuz.

Back
X