kızlar, doğacak bebeğe kim baksın sizce?

vanhakkitunaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2011
5
0
36
İstanbul
kızlar merhaba; bir konuda o kadar kararsızım ki, sizin fikirlerinizi almaya karar verdim sonunda. şimdiye kadar aklımın karısık olduğu ne varsa netleşti burada, bakalım bu sefer ne olcek:)
şimdi ben istanbulda ailemden uzaktayım, keza eşimin ailesi de uzakta. arkadaşlarımın hepsi calısıyor. komsu desen hak getire, zaten yeni tasındım. 31 haftalık hamileyim, hayırlısıyla bebek dogdugunda calısmayacak oldugum için ben bakacağım ona. ancak tek basıma altından kalkamam. mesela bazı gunler bırkac saat bırakabıleceğim, yeri geldiginde haftasonu gece bırakabılecegım biri olmalı ama yok:(
bir danısmanlık sirketiyle gorustum. adam bana "sen dadı degıl anne yardımcısı arıyorsun" dedi. sabah gelip aksam giden, hafif ev isleriyle birlikte yeri geldiginde bebege de bakan kişilere "anne yardımcısı" deniyormus meger. evet tam benlik aslında ama bunlar genelde evli barklı tiıpler oluyormus, ben haftasonu cağırsam belki de gelmeyecek. bir gun uydurma mucadelesidir gidecek. adım gibi biliyorum. yıne de sonradan bir sorun yasamamak için sizce ne deyip anlassam acaba?
bu arada bir de soyle bir durum var; bana temizlige gelen kız cok tatlı. diger islerini bırakıp bana gel desem diyorum ama gundelikten daha cok kazanıyor, kabul edecegını sanmıyorum. aylık 1000 tl vericem ben bu anne yardımcısına. temizliğe geleninse bir gunu 85. denklemini siz kurun artık.
ne yapiiim ne ediiim bilemedim. hamilelik insana cok caresiz hissettriyor kendini:(

canım aylık gelırın ne kadar nerak ettım dogrusu?Ona bın lıra versen sana ne kalıcak kı..Bızım buralarda aynı ısı 500 e yapıyolar

bişi kalmayacak maalesef:(( bu dedıgım yıne iyi bir fıyat. ben son gorustugumden beri zamn gelmıs olmasından korkuyorum dusun. geliri unut, sen ne dersin sekerim peki benim duruma onu soyle asıl?

tek başınıza bakabilrisiniz merak etmeyin altından kalkarsınız,bebeğiniz doğduğunda onu başkasına emanet etmek bile istemeyeceksiniz..
ama illede yardımcı istiyorum dersen şirketten eğitimli birisini alman referanslı daha iyi ve hafta sonlarıda çağırabileceğini konuşman gerek.
yada nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bazı gündüz bakım evleri 0+ aydan itibaren saatlik bakabiliyıorlar 2-3 saatlik bırakabilirsin..sağlıkla kucağına alman dileğiyle..

Bence bebeğin doğsun kucağına bir al öyle karar verirsin yardımcı işine çünkü senin sandığın kadar ihtiyacın olmayacak bir yardımcıya.Bebeğini bırakamayacaksın bile.Ama artık çoğu anaokulu-kreşlerde saatlik bakımlar var.Bir işin olduğu zaman oraya bırakabilirsin mesela.Bin tl gerçekten çok çok fazla.O parayla bebeğine rahat bir gelecek sağlamak için birikim yapman daha mantıklı sanki...

Bebeğim olucakta kim bakacak diye başlık açanı ilk defa görüyorum. Madem çalışan biri değilsiniz niçin çocuğunuzu kendi aile terbiyeniz ve özverinizle yetiştirmekten mahrum bırakıyorsunuz ki. çok makul bir neden olmadan böyle bir seçeneği seçmek neden.allah kimseye taşıyamıyacağı şeyle imtihan etmez ...

allah size o bakma gücünü verir. merak etmeyin. annelik duygusu herşeyi yaptırır. boşuna paranızı harcamayın derim. ben de bebeğime yazlnı bakıcam ama üstesinden gelirim diyorum. ki ilk bebeğim

hayırlı olsun bebişin arkadaşım ama anlayamadım ben seni doğduğunda zaten küçük olacak emecek sürekli en az altı ay emzirme marotonun olacak zaten evini temizleyen biri var çocukta bakamayacakmısın ? 6 aydan sonra tüm gün değilde saatlik bırakabileceğin kreşlere bırakırsın yada temizliğe gelen kıza rica edersin bu akşam 2 saat bak bebeğime günlük paranı 2 saat için vericem dersin heleki daha bebek yok ortada hele bir doğsun bak bakalım huysuzmu rahatsızmı olacak ona göre kararını verirsin

ılgınıze coooook tesekkur ederim kızlar. beni yanlıs anlayanlar var aranızda. ben dadı aramıyorum, bebek bakmaktan sikayetci de degılım, sanki bana kulfet gelıyormus gibi algılayanlar olmus. yegenlerım elimde buyudu cok da anlarım bebek bakımından ve asla da bıkmam.

cok ıstedım bu bebegı, cok bekledım, bır dusuk yaptım. aklım cıkıyor ona bırsey olacak dıye. belki de bu yuzden sımdıden bunların hesabını kıtabını yapıyorum. ama cıdden öluyorum desem kimse yok etrafımda bebegı huzurla emanet edebilecegım. önumu görmek istiyorum hepsi bu.

kreslerı hıc duymamıstım. aslında guzel bısey ama huyunu suyunu bilmiyecek bebegın, sanki bıraz rısklı gıbı geldı oraya bırakmak. aklımın kalmaması gerek.

bilemedim:)

bence büyütüyorsun..bende gurbetteyim.lohusalığında annen gelir zaten..ama dışarı çıkmak emanet etmek için birini istemen garip geldi..ilk aylar çok muhtaçlar zaten bırakıp gidemezsinki...
benimde ölüyorum desem kimsem yoktu,hala yok ve 2. çocuğumu alacağım kucağıma inşallah..araları 2 yaş olacak..ama büyüyorlar bir şekilde.derdin gezmek tozmak nefes almaksa kastın buysa biraz feragat edeceksin...ama yardımcı derken bebeğe bakan biri olmasını istiyorsan onada gerek yok..annelik içgüdüleriyle bakımında altından kalkarsın.

yahu gunlerdir bazılarınız ısrarla gezme tozma olarak algılıyorsunuz herseyi. ben fıkır soruyorum yardımcı olun dıye ama görüyorum ki bambaska konulara takılıyorsunuz, annelik dersi vermeye calısanlar var aranızda. annelik daha sefkatli, daha ılımlı yapmaz mı insanı, ben mi yanlıs biliyorum.

freelance calısıyorum ısın ne zaman gelecegı bellı olmuyor. gazetecıyım. halen calısıyorum hatta. yeterince gezip tozdum cok sukur, hıç aklıma gelmıyor, burnuma kadar doymusum. yanlız spor yapmak ıcın haftada 3 gun 2, 3 saate ıhtıyacım olacak. ciddi boyutlarda boyun fıtıgı hastasıyım. oyle ki bebegı bıle tasıman sakıncalı dedi doktor. boyun kaslarımı kuvvetlendırmeye calısıyorum su an bile. dogum sonrası da devam etmen gerek dedi doktorum. durum bundan ibaret aslında.

arkadaşım o zaman ilk mesajında doğru düzgün anlatırsın işini hastalığını derdini..bi dön bak oku bakalım sen yazdığından ne anlayacaksın..hepimiz gezme tozma yada bakmaktan korkma olarak anladık doğal olarak..sen derdini adam gibi anlatta bizde ona göre cevap verelim

sordugum soruya bak!!! benım sordugum soruya birkac kısı dısında kımse cevap vermemis, bambaska konulara takılmıs herkes. seceremi mi tutucam. sadece merak ettıgım kısmı sordum. kime ne benım gezmemden, annelıgımden ya da gelirimden...

Back
X