Doğuma Hazırlık kızlar doktorum epidural istemiyor ne dersiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

baby_on_board

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
42
1
36
İstanbul
kızlar ben normal doğum düşünüyorum yani ortada bi sebep yokken sezaryan tercih etmek anlamsız geliyor. normal yapma konusunda da epidural olurum diye kendimi rahatlatıyodum ama doktorum epidural sevmediğini, o şekilde annenin doğuma katkısı olmadığını o yüzden karnımdan bastırmak zorunda kalacaklarını hatta bazen anne katkısı olmadığı için sonunda sezaryana almak zorunda kaldıklarını falan söyledi. dedikleri doğru mu kafam karıştı?

bence doktorunu dinle.ben de biraz karşıyım epidural doğuma.herşey normal seyrinde olmalı anne o sancıyı çekmeli ve bebek de o şekilde doğmalı.geçen gazetede okudum miranda kerr diye bi manken var victoria secret meleği.o da epidural çok istiyormuş ama sonradan vaz geçmiş.bebekler kendinden geçmiş ve ilaçlı bi şekilde doğuyor ve ben de bebeğime bunu yapmak istemedim demiş.karar senin

kızlar ben normal doğum düşünüyorum yani ortada bi sebep yokken sezaryan tercih etmek anlamsız geliyor. normal yapma konusunda da epidural olurum diye kendimi rahatlatıyodum ama doktorum epidural sevmediğini, o şekilde annenin doğuma katkısı olmadığını o yüzden karnımdan bastırmak zorunda kalacaklarını hatta bazen anne katkısı olmadığı için sonunda sezaryana almak zorunda kaldıklarını falan söyledi. dedikleri doğru mu kafam karıştı?

dr un epidural konusunda kendine güvenmiyor sanırım ki bu durumda yapmaması daha doğru...epidural işini bilen bir doktor ve ekip gerektirir

yani mesela tamamen normal olsa anne büyük kısmı üstlenmiş oluyor ama epidural da annenin katkısı azaldığı için doktora daha çok iş düşüyor olabilir mi. doktor o yüzden istemiyo olabilir ama ben kendi açımdan hangisi daha iyi olur ona nasıl karar vericem bilmiyorum

Epidural olması için belirli bir açıklık olması gerekiyormuş, o açıklığı sağlamak zaten birkaç saat acı çekmek demek. O kadar sancıyı çektikten sonra doğumu da yaparsın zaten doğum anı o kadar zor değil hiç anlamadan doğuveriyor ıkınırken. Zor kısmı tam açılma olana kadar sancıyı çekmek. Bence doktorunu dinle hiç gerek yok böyle şeylere.

O karından bastırma dedikleri şey var ya hiç öyle söylendiği gibi kolay bir şey değil. Doğumun başından sonuna hiç çığlık atmamış olan ben, karnıma bastırdıklarında öyle bir çığlık attım ki eşim neredeyse içeri giriyormuş bir şey oldu diye.

Back
X