• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar düşün düşün çatlıcam bu altınları napsakta rahatlasak

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
123
merhaba kızlar yazın düğünümüz var. daha çok var ancak balayı için erken rezervasyon fırsatından yararlanacağımızdan bu altın mevzusu gündemimize oturdu:)
kızlar biz altınları ne benim anneme ne onun annesine bırakmak istemiyoruz. kimseye böyle bir yük vermek istemiyoruz bir. ikincisi bulunduğumuz yerde hırsızlık olayları çok artmış durumda. şu an fazla bir olay yok ama yazın çok fazla hırsızlık olayları vardı. e düğün zamanı tabi iştahları kabarıyor.
sorum şu ki; siz olsanız altınlarınızı yanınızda balayına götürüp odadaki kasaya koyarmıydınız? bu kasalar ne kadar güvenli? bizden başkası bu kasayı açabilir mi? yani oda görevlileri personeller bu kasaları açabiliyorlar mı? siz olsanız ne yapardınız? bunu yapan oldumu hiç? lütfen bir fikir verin
ha bu arada düğünnden hemen sonraki sabah uçağımız olucak. yani banka kasasını bizde düşünüyoruz fakat ancak balayı dönüşü oraya koyabilirz
şimdiden çok teşekkür ederim

Neden aileniz bir banka kasası kirala mıyor?
Yanınızda götürmeniz elbette mantıksız ve güvensiz...

Son düzenleme:
Veya önceden siz kiralarsınız ve ailenizden birinin kasayı açabilmesini de eklersiniz sözleşmeye,
siz tatile gidersiniz o kişi kasaya altınları koyar :34:

güvenli olur canım o kasalar.. temizlik görevlileri açamaz çünkü o anda şifreyi sen belirliyosun sonra sen gidince sıfırlanıyo o şifreler.. biz altınları götürmedik ama o kasaya cüzdanlarımızı ve eşimin silahını koyduk hiç bi sorun olmadı çok şükür..

aaa böyle birşey olabiliyor mu? hiç bilmiyordum

Tabi ki,örneğin eşimle benim ortak bir kasamız var,
kasayı kiralarken sözleşme imzalıyorsunuz,
orada seçenekler var,
-kasayı iki ortak birlikte açabilir.
-ortaklardan diğeri olmadan da kasa açılabilir gibi.

Biz,birbirimiz olmadan da bankaya gidip kasayı açabiliyoruz,
siz de ailenizden biriyle gidip bu işlemi yapabilirsiniz :34:

güvenli olur canım o kasalar.. temizlik görevlileri açamaz çünkü o anda şifreyi sen belirliyosun sonra sen gidince sıfırlanıyo o şifreler.. biz altınları götürmedik ama o kasaya cüzdanlarımızı ve eşimin silahını koyduk hiç bi sorun olmadı çok şükür..

kafama yatıyor ama korkuyorum bir yandanda gerçi başka bi yerde bıraksam ailelerimizde falan daha çok aklım kalcak şimdi hiç yoktan gözümün önünde olacak

Şimdi otel kasası güvenli olur gibi bir genelleme yapıp kızcağızın altınlarına sebep olursak bir de :34:
Sizin yaşamamanız bu tip vakalar olmuyor anlamına gelmiyor hoş güvenlik görevlisi sizin kasayı açsaydı hasbelkader,ooo sert kaya diye kapatırdı eminim silahı görünce,:1:

Cüzdanda insan ne kadar nakit taşıyabilir ama arkadaş düğünde takılanları koyacağı için
kesinlikle güvenli olacağını düşünmüyorum,
ayrıca bunun bir de yolculuğu var..
Çünkü kuzenim aynen bu mantıkla yanına aldığı altınlarını yolda kaptırdı :26:

sen en ıyısı altınları bana ver :))) ben ıyı muhafaza ederım saka bı yana canım otele gelene kadar allah korusun ya havaalanında valızın kaybolursa yanına alsan bıle sureklı bı tedırgınlık olacak agzınızın tadıyla yolculuk bıle yapamacaksınız kı daha otele gelmedınız bızde otelın kasasını kullandık bı sorunda yasamadık ama bence bulundugunuz yerde muhafaza etsenız sızde rahat tatıl yapmıs olursunuz

Banka kasasına vereceğiniz kira ile evinize kasa alabilirsiniz.
Şimdi evin zeminine çaktırılan kasalar var.
Onlardan alın bir tane, sürekli kullanabilirsiniz.

Altınlarla yola çıkmanın çok akıl akrı olduğunu düşünmüyorum.Yağmurdan kaçıp doluya tutulmak var.En mantıklısı içindekilerin listesini çıkarıp,kilitli bir çantayla yine en güvendiğiniz bir aile büyüğüne teslim etmek.Gelir gelmez de banka kasası kiralamak.İnsanlar yıllık 200-300 liralık kasa kirası ödemememk için kendi imkanlarıyla evde gizliyorlar.Gereksiz yere risk almaya değmez.

bizim dügü olup ,eve gelene kadar gece 3 olmuştu, sabahta 7 ucagıyla yurtdısına gitmiştik, eve küçük altınları bıraktık gittik,kayınvalidemede setlerimi bıraktık . ama ikimizde sitede oturdugumuz icin güvenlik hat safhada, içim rahattı. balayından geldikten sonrada bankaya yatırdık.ama sana bunu tavsiye etmem ,hırsızlık varmış cünkü. arkadaslarında dedigi gibi banka kasası kirala,annende 2. yetkili olsun .ona verip gidersin .

Şimdi otel kasası güvenli olur gibi bir genelleme yapıp kızcağızın altınlarına sebep olursak bir de :34:
Sizin yaşamamanız bu tip vakalar olmuyor anlamına gelmiyor hoş güvenlik görevlisi sizin kasayı açsaydı hasbelkader,ooo sert kaya diye kapatırdı eminim silahı görünce,:1:

Cüzdanda insan ne kadar nakit taşıyabilir ama arkadaş düğünde takılanları koyacağı için
kesinlikle güvenli olacağını düşünmüyorum,
ayrıca bunun bir de yolculuğu var..
Çünkü kuzenim aynen bu mantıkla yanına aldığı altınlarını yolda kaptırdı :26:

doğru diyosun canım.. ben o yüzden götürmedim zaten kaynanama bıraktım.. otobüsle gittik biz mesela yeri geldik uyuduk falan el çantamda olsa misal rahat uyuyamazdım.. arkadaş illa kimseye bırakmak istemediği için söyledim.. o kasalar güvenli ama onun dışındaki her yer güvensiz olacağından tedirgin olur.. o kasalarda da bişey koyulup koyulmadığını bilmediğinden görevliler açmaya uğraşmaz bence.. çünkü yakalanma riski var ve odaları kapı açık temizlemek zorundalar ve genelde 2 kişi oluyolar.. yani o riske girmezler işlerinden olurlar.. gene de belli olmaz neler neler oluyo artık kimseye güvenilmiyo :34:

Biz eşimin ablasına bırakmıştık, onlarda memleketlerine dönerken abimlere teslim etmişlerdi. Valla hiç aklıma gelmedi hırsız gircek, biri alcak falan. Bayağıda yüklü altınım vardı. Bence kafanızı bu gibi olumsuz şeylerle doldurmayın çünkü kötü enerjiyi üzerinize toplarsınız olmayacağı varsa da olur Allah korusun. Balayından döndüm ertesi gün altınlarım elimdeydi çok şükür. Evliliğiniz hayırlı uğurlu olsun:16:

Back
X